37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ (ω παίδες gregorειτε)...

Αφού συμφωνήσω με τον Γιάννη Χρ. στα βασικά συμπεράσματά του, στην τελευταία του ανάρτηση, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε κάτι πολύ σημαντικό, που νομίζω ότι διαλάθει από την προσοχή των περισσότερων:

Απόψε, ο Καραμανλής, σε διάγγελαμά του, βγήκε και έκανε - ούτε λίγο ούτε πολύ - πρόβλεψη ότι αύριο, κατά τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, θα σημειωθούν επεισόδια. Για το λόγο αυτό κάλεσε τη ΓΣΕΕ να μην πραγματοποιήσει την συγκέντρωσή της. Η ΓΣΕΕ, σωστά εκτιμώντας, επέμεινε τελικά στην πραγματοποίηση της συγκέντρωσης αυτής.

Τελικά, δύο πιθανότητες υπάρχουν:
Είτε δεν θα συμβεί τίποτε το αξιόλογο αύριο, αφού η ΓΣΕΕ θα περιφρουρήσει την συγκέντρωσή της,
είτε θα καεί η Αθήνα...

Αν συμβεί το πρώτο, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα πρέπει να παιραιτηθεί, αφού την προτεραία, με επίσημο διάγγελμά του προς τον Ελληνικό Λαό... υποσχέθηκε, κατά τρόπο ανεύθυνο και ανεπίτρεπτο για υπέυθυνο ηγέτη, φοβερά γεγονότα!..
Αν συμβεί το δεύτερο, τότε γεννάται το ερώτημα:
Πώς το ήξερε ο κ. Πρωθυπουργός;
Το μάντεψε;
Λειτούργησε το κληρονομικό χάρισμα των Καραμανλήδων;
Είχε υπ' όψη του κάποια μυστική έκθεση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας;

Ή μήπως τελικά όλο αυτό που παρακολουθούμε έκπληκτοι τις τελευταίες ημέρες είναι ένα καλοσχεδιασμένο (άθλιο και εφιαλτικό) σχέδιο του δεξιού παρακράτους, του οποίου θλιβερός αχυράνθρωπος αποδεικνύεται ο Καραμανλής;

Τα αποψινά γεγονότα, σε μια νύχτα "χαμηλής έντασης" επεισοδίων, δηλαδή η ασφαλής εμφάνιση "αγανακτισμένων πολιτών" καθώς και η προκλητική εκδήλωση ομάδας των "Ζητάδων" στο Φάληρο, με ομαδικούς πυροβολισμούς "στον αέρα", αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες από τους ανωτέρους τους, μας προδιαθέτουν για τα χειρότερα.

Δεν γνωρίζουμε ασφαλώς το πλήρες σχέδιο των επιβητόρων της εξουσίας.
Όμως θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα.
Μόνη λύση πλέον είναι η αυτονόητη, δυναμική αντίσταση των πολιτών.

Και για όσους προβλέπουν συνταγματική παρέκκλιση ή και εκτροπή:
Το Σύνταγμα της Ελλάδος υποχρεώνει τους υπεύθυνους Έλληνες πολίτες να το περιφρουρήσουν από οποιαδήποτε επιβουλή...
Ο τρόπος είναι δυστυχώς ένας και μοναδικός...
Κι εμείς είμαστε - υποθέτω - υπέυθυνοι πολίτες...
Κ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)