37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: ΣΧΕΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ;

Δυο περιστατικά που συνέβησαν ταυτόχρονα έρχονται να επιβεβαιώσουν τους χειρότερους φόβους μου.

Το πρώτο είναι η απόπειρα δολοφονίας ενός μαθητή, γιου συνδικαλιστή του ΚΚΕ, χθες βράδι στο Περιστέρι. Η σφαίρα των 22 χλιοστών που αφαίρεσαν οι γιατροί από το χέρι του άτυχου παιδιού, από δυο είδη όπλων μπορούσε να προέλθει: είτε από μικρό πιστόλι, είτε από μακρύκανη καραμπίνα. Το θύμα δεν ήταν τυχαίο. Συνδικαλιστής στους δασκάλους ο πατέρας του, μέλος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου σε κατηλειμμένο σχολείο ο ίδιος. Η συμπεριφορά της Αστυνομίας τουλάχιστον ύποπτη. έκαναν αυτοψία στο χώρο δώδεκα (12) ολόκληρες ώρες μετά την καταγγελία της επίθεσης. Οι αυτόπτες μάρτυρες, συμμαθητές και συμμαθήτριες του θύματοες από το Φροντιστήριο, βεβαιώνουν όλοι ότι άκουσαν μόνο έναν πνιχτό θόρυβο. Κι η αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος δείχμνει ότι ο δράστης πυροβόλησε από ψηλά.Τρομοκρατική επίθεση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ; Κάποιος τρελαμένος που τον ενοχλούσε η βαβούρα των μαθητών; Ή - πράγμα που δε θέλω να σκέφτομαι - παρακρατικός μηχανισμός εν δράσει;
Σε κάθε περίπτωση κάποιοι έχουν διαβεί ένα επικίνδυνο κατώφλι. Το οποίο ΟΥΔΕΙΣ ΕΙΧΕ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ. Ακόμα και στην, απολύτως πιθανή,και ευκταία για εμένα ,περίπτωση που κάποιος αποφάσισε ότι αξίζει θάνατος σε μερικά παιδιά 16 - 18 επειδή του χαλάγανε τη Νιρβάνα στις 11.00 μ.μ.το γεγονός ότι ένας άνθρωπος σκοτώνει έναν άλλο για ασήμαντη αφορμή είναι πολύ επικίνδυνη εξέλιξη. Αν και δυστυχώς οι συμπτώσεις είναι υπερβολικά πολλές και η προσπάθεια της Αστυνομίας να κουκουλώσει το θέμα ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ πιο πολύ.

Το δεύτερο περιστατικό είναι η χθεσινή καταγγελία Αλαβάνου στη Βουλή για παρακολουθήσεις τηλεφώνων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Την οποία συμπλήρωσε μια ακόμ απιο σοβαρή καταγγελία του ΠΑΣΟΚ. Ότι οι παρακολουθήσεις που γίνονται ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ. Έχουν την έγκριση του ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ. Του ίδιου ανθρώπου που αρνούνταν πεισματικά να στείλει στη Βουλή το φάκελο της Υπόθεσης Βατοπεδίου.
Σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με παρακρατική δράση, αλλά με οργανωμένη ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. Από μια κυβέρνηση την οποία, το μόνο που απασχολεί, είναι η διατήρηση στην εξουσία έναντι οιουδήποτε τιμήματος.

Πριν λίγες ημέρες είχα γράψει, με αφορμή την πρόταση Μεϊμαράκη για κήρυξη στρατιωτικού νόμου, ότι πρέπει πλέον να αντιμετωπίζουμε την κυβέρνηση ως ένα ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ πραξικοπηματία. Η επιβεβαίωση ήρθε υπερβολικά νωρίς. Οι πολίτες πρέπει να ετοιμαζόμαστε πλέον να αντιμετωπίσουμε απόπειρες συνταγματικής εκτροπής. Εύχομαι να μπορέσουμε να τις αποτρέψουμε.

Γιάννης Χρ.

6 σχόλια:

leon είπε...

Υ.Γ.
Λίγη ώρα είχε περάσει από την ανάρτηση και μαθαίνω ότι δεν αποκλείεται η σφαίρα να προέρχεται και από παλιό 38άρι της Αστυνομίας. Οι συμπτώσεις γίνονται ανησυχητικά πολλές και κανείς ακόμα δεν τολμάει να πει τη λέξη ταμπού: ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

Γιάννης Χρ.

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται μάλλον για κάποιο παλιό τριανταοκτάρι. Τέλος πάντων, σημασία έχει ότι αν πάμε έτσι, θα αναπτυχθούν - έντεχνα; - συνθήκες εμφυλιακές. Σωστά Γιάννη, τα χειρότερα δεν τα είδαμε ακόμα.
Ας αγρυπνούμε, αν και ελάχιστα μπορεί να κάνει κανείς εν θερμώ...
Κ.Λ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΦΕΙΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΒΡΗΣΚΩ ΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΑΣ . ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΑΠΛΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΕ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΦΑΤΡΙΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙΔΙΚΟ ΣΑΣ . ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΛΟΙΠΟΝ .
ΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣΜΟΥΣ
Β.Σ.
Υ.Γ. ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά το έλεγα εγώ...
να αλλάξουμε τίτλο.
Όπου νάναι θα μας πουν να έρθουμε με τον κηδεμόνα μας!..
Ωραία!
Κ.Λ.

Ανώνυμος είπε...

Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για 4 χρόνια.
Συνταγματική εκτροπή ετοιμάζουν εκείνοι που θέλουν δια της βίας να ανατρέψουν μία κυβέρνηση πριν τη λήξη της θητείας της.

leon είπε...

Εύστοχο το σχόλιό σου περί Συνταγματικής Εκτροπής ανώνυμε φίλε. Αφορά όμως το πρώτο μισό της.
Το δεύτερο μισό της Συνταγματικής Εκτροπής είναι όταν η εκλεγμένη κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι θα χάσει τις εκλογές, απεργάζεται τη νόθευση της λαϊκής ετυμηγορίας, όταν αυτή λάβει χώρα.
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Και είθε οι φόβοι μου να βγούν υπερβολικοί. Επιπλέον οι λίγες χιλιάδες των μαθητών που διαδηλώνουν καθημερινά στους δρόμους, συμπεριλαμβανομένων και των εκατοντάδων κουκουλοφόρων που πλέον έχουν υιοθετήσει την τυφλή βία, δημιουργούν αναμφισβήτητα προβλήματα στην οικονομική ζωή, προκαλούν ζημιές, γελοιοποιούν αυτό που αποκαλούμε συντεταγμένη κοινωνία. Όλα αυτά. Όμως δεν έχουν τα μέσα να επιβάλουν συνταγματική εκτροπή. Για να γίνει η τελευταία χρειάζεσαι το Στρατό, την Αστυνομία και τους Δικαστές. Κι αυτά τα ελέγχει η Κυβέρνηση.

Γιάννης Χρ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)