37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Τη λύση τη δίνει ο λαός!

Να το λοιπόν, άρχισαν και το "κρεμάνε" στα πρωτοσέλιδά τους!
Κυβέρνηση Συνεργασίας!
Ακούραστες και ακατάβλητες "ανεμοκουτάλες" τα συγκροτήματα της συμφοράς, οι αεριτζήδες εκατομμυριούχοι και τα παραοικονομούντα λαμόγια των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, έντρομοι μπροστά σ' αυτό που έρχεται, στην κρίση που θα τους πάρει και θα τους σηκώσει...
...Βάζουν τα κοστούμια τους και παίρνουν μελοδραματικό, αυστηρό ύφος:
"Η χώρα χρειάζεται σοβαρότητα! Οι καιροί είναι κρίσιμοι! Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας! Κυβέρνηση Συνεργασίας!"...
Δηλαδή, με καθαρές κουβέντες: "Την κρίση πρέπει να πληρώσουν οι μικρομεσαίοι. Το σύστημά μας πρέπει να μείνει αλώβητο".
Ναι, αυτό το άθλιο σύστημα των πάσης φύσεως καρτέλ, των δικτυωμένων προμηθευτών του δημοσίου, των τοκογλύφων τραπεζιτών, των μεσαζόντων, των λαμόγιων τρωκτικών των ευρωπαϊκών πακέτων... Των αεριτζήδων και των σουλατσαδόρων... Των μονοπύθμενων και των γυάλινων πύργων...
Θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας τώρα, που οι απόφοιτοι της βοϊδοσχολής του LSE τα έκαναν μπάχαλο και δεν ξέρουν από πού να φύγουν. Θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας αφού οι λυμεώνες του δημόσιου χρήματος πιάστηκαν με το κουτάλι στο χέρι. Θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας γιατί τρομοκρατημένοι βλέπουν τον Παπανδρέου να καλπάζει προς την εξουσία. Βλέπουν τους νέους στο δρόμο. Βλέπουν την αγανάκτηση και την οργή στα μάτια των πολλών.
Αυτή τη φορά την κρίση πρέπει να πληρώσουν όλοι οι παραπάνω.

Όχι, δεν πρόκειται για σοσιαλιστικές εμμονές... Τις έχω προσπεράσει προ πολλού...
Όπως πρέπει να προσπεράσουν τις εμμονές τους κι αυτοί που πιστεύουν ότι αυτό το τουρλουμπούκι στη χώρα μας είναι πούρος... καπιταλισμός!..

Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία, τέτοια που δίνεται μια στα πενήντα χρόνια, αν θέλει επιτέλους αυτή η χώρα να γκρεμίσει από τα βάθρα της αυτή την επαρχιώτικη "αριστοκρατία του τίποτα" που παραοικονομεί σε βάρος όχι μόνο του λαού, αλλά ακόμα και σε βάρος των σοβαρών επιχειρηματιών αυτού του τόπου.

Κυβέρνηση συνεργασίας με ποιούς;
Με τα κουλουβάχατα της καραμανλικής αστειότητας;
Ή μήπως με τους ηρακλείς του σάπιου οικονομικού μας συστήματος; (Λέγε με Σουφλιά...)
Αυτή είναι η πρόταση του εκσυγχρονιστικού ΠαΣοΚ; (Οϊμέ... Βερελή...)

Η χώρα χρειάζεται μια άλλη πολιτική. Ναι, χρειάζονται θυσίες. Χρειάζεται να δείξουμε επιμονή και υπομονή. Χρειάζεται έμπνευση. Χρειάζεται να αναδείξουμε επιτέλους τους πραγματικούς παραγωγούς κι όχι λιμοκοντόρους αεριτζήδες. Απαιτείται μακρόπνοος σχεδιασμός και ένα ισχυρό κράτος σε όλα τα πεδία. Πειθαρχία στην αγορά και - πάνω απ' όλα - μια δυνατή φωνή αντίστασης στα φόρα της Ε.Ε.

Τις λύσεις τις δίνει ο λαός κι όχι οι "ανεμοκουτάλες - αριστοκράτες της κακιάς ώρας"...
Εμείς δημοκρατικά ανεχτήκαμε πέντε χρόνια την ετυμηγορία του κι ας κλαίγαμε κι ας μας έπνιγε η απελπισία κι η οργή για την ετυμηγορία αυτή.
Τώρα την ίδια δημοκρατική ηθική θα πρέπει να επιδείξουν και τα λαμόγια.
Έτσι είναι...
Δημοκρατία δεν έχουμε;
(Ή μήπως κάποιοι σκέφτονται απελπισμένες εκτροπές; Τότε είναι που θα μας πάρει και θα μας σηκώσει...)

Υ.Γ.
Ρε παιδιά αυτοί δεν παίζονται!..
"...Κηπουρός στο Δήμο Κηφισιάς διορίστηκε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Αντώνης Νικοπολίδης, με κοινή υπουργική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Σύμφωνα με την σκανδαλώδη κοινή απόφαση των υφυπουργών Εσωτερικών Αθανάσιου Νάκου και Πολιτισμού αρμόδιου για τα θέματα Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, ο διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Αντώνης Νικοπολίδης τοποθετήθηκε πριν λίγες μέρες σε κενή οργανική θέση του Δήμου Κηφισιάς..."

(Από τα σημερινά ΝΕΑ)

Εδώ πια ο ποιητής σηκώνει τα χέρια ψηλά και αναφωνεί: Τι να πούμε τι... τι να τραγουδήσουμε... και τι να πούμε. Τα λόγια χάνουν την αξία τους...
Κι ύστερα αναρρωτιούνται γιατί τους πετάνε μολότωφ και πέτρες...

Κ.Λ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς τη λύση τη δίνει ο λαός.
Εχεις αναρωτηθεί όμως γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν παίρνει μπροστά;Ζητάς ισχυρό κράτος και έχεις δίκιο.
Αλλά όλα αυτά συνεπάγονται εγκατάλειψη των νεοφανών θεωριών περί τέλους των εθνών - κρατών και παγκόσμιων κυβερνησεων.Συνεπάγονται μία πατριωτική με την καλή εννοια του όρου ιδεολογία που θα εμπνεύσει το λαό στο δύσκολο έργο με ταυτόχρονη εκσυγχρονιστικό πρόγραμμα -μία επιστροφή στις ρίζες της δημοκρατικής παράταξης που περιφρονησαν πολλοί.
Και συνεπάγονται και τέλος της δημαγωγίας-ο Νικοπολίδης διορίσθηκε με βάση το νόμο με τον οποίο πρωταθλητές Ευρώπης διορίζονται αυτομάτως και ο Δήμος δεν μπορούσε να αρνηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπήτέ ανώνυμε:
1. Δεν αντιλαμβάνομαι πλήρως την φράση σου "πατριωτική με την καλή έννοια του όρου ιδεολογία". Το ίδιο θα μπορούσε να γράψει κι ο Πλεύρης π.χ....
2. Η παγκοσμιοποίηση επέρχεται ούτως ή άλλως λόγω κυρίως των ταχύτατων και καταλυτικών τεχνολογικών εξελίξεων. Όποιος την αρνείται μάλλον αρνείται την πραγματικότητα.
3. Το ισχυρό κράτος δεν συνεπάγεται εθνική μονολιθικότητα.
4. Όσο για το Νικοπολίδη, σε παραπέμπω στην θεωρία Βουλγαράκη, όπου το "νόμιμον είναι και ηθικόν"... Γι αυτό δυστυχώς η νεολαία γεμίζει με πέτρες τις τσέπες της...
Κ.Λ.

Ανώνυμος είπε...

Δυο γιατι
Γιατι νομιζω οτι τις λυσεις
τις εδιναν παντα
οι καθε λογης εξουσιες
μονο που ποτε δεν ηταν υπερ των λαων.
Γιατι οταν οι λαοι γινονταν εξουσια επαβαν νανε λαος

παρατηρητης61

Ανώνυμος είπε...

Ο Πλεύρης είναι αρνητής της δημοκρατίας και φυλετιστής.
Η δημοκρατική παράταξη ήταν πατριωτική στηρίζοντας τη δημοκρατία και τη χώρα.
Παγκοσμιοποίηση σημαίνει οικονομική αλληλεξάρτηση και δεν την αρνείται κανείς αλλα αυτό δε συνεπάγεται υποκατάσταση της κυβερνητικής εξουσίας ούτε τερματισμό των διαφορετικών συμφερόντων των επί μέρους κρατών.Εάν παρακολουθούσες τις ανταποκρίσεις των ξένων ΜΜΕ και τι έγραφαν οι εφημερίδες για τα επεισόδια ήσαν κατάπληκτοι από την αυτοκαταστροφική στάση των Ελλήων που δεν στηρίζουν τη δικη τους χώρα και καίνε τα δικά τους μαγαζιά.
Εξαρτάται τι εννοείς εθνική μονολιθικότητα.Το ισχυρότερο κράτος στον κόσμο ,οι ΗΠΑ είναι εθνικά μονολιθικό χωρίς το εθνικό να σημαίνει φυλετικό.Μπορεί κάποιος να κατάγεται από παντού και να ζει στις ΗΠΑ αλλά οφείλει να υπηρετεί τα συμφέροντα του αμερικανικού εθνους αλλιώς τον έφαγε μαύρο φίδι.
Τις αμερικανικές σημαίες στην εκστρατεία του Ομπάμα τις είδες;

leon είπε...

Ο πατριωτισμός φίλε Ανώνυμε, σημαίνει ότι κάποιοι έχουν δικαίωμα στη ζωή ενώ κάποιοι άλλοι, «οι οχτροί» δεν έχουν. Κάποιοι που ζουν σε αυτή τη χώρα έχουν πλήρη δικαιώματα και, κάποιοι άλλοι, δεν έχουν.
Όλοι αγαπούν το χωριό καταγωγής τους ουδείς όμως διανοείται να το θέσει υπεράνω όλων. Γιατί λοιπόν πρέπει να θέσουμε την πατρίδα μας υπεράνω όλων;
Επειδή επέμεινα να δηλώνων σοσιαλιστής, σοσιαλδημοκράτης για την ακρίβεια, όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια που όλοι είχαν πετάξει το σοσιαλισμό στα αζήτητα και τώρα που τον ανασύρουνείμαι στη δυσάρεστη θέση να αισθανθώ διακιαωμένος, θέλω να σου θυμίσω ότι σοσιαλισμός σημαίνει ΟΙΟΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Ο πατριωτισμός, απόστολος του οποίου υπήρξε το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι το 1996 και αδυνατεί ακόμα να τον ξεφορτωθεί, είναι η ιδεολογία που θέτει την πατρίδα - τι είναι η πατρίδα μας άραγς; - υπεράνω όλων. Νομίζω ότι ο Πλεύρης είναι ο καλύτερος εκφραστής της ιδεολογίας του πατριωτισμού. Απλώς τον πλασάρει όπως είναι χωρίς φιοριτούρες.
Για σας τους υπόλοιπους μένει να αποφασίσετε αν θα είσαστε Δημοκράτες - που σημαίνει ότι θεωρείτε το δικαίωμα του ανθρώπου στη ζωή και στην ελευθερία ιερό κι απαραβίαστο ανεξαρτήτως εθνικής προέλευσης, χρώματος και φύλλου - ή πατριώτες, που σηνει ότι εν ονόματι της προτεραιότητας του Εθνους κάποιοι πρέπει να είναι παρίες

Γιάννης Χρ.

Ανώνυμος είπε...

Καθόλου παρίες.Ο κόσμος χωρίζεται σε διαφορετικές χώρες με διαφορετικά συμφέροντα και καθε χώρα προασπίζεται τα δικά της αλλιώς διαλύεται με πολύ δυσμενείς συνέπειες για τους κατοικους της.
Αυτό δε σημαίνει καθόλου ότι δεν έχουν ισα δικαιωματα και υποχρεωσεις όλοι οι πολίτες.
Παγκόσμια εξουσία για να χορηγησει και να εγγυηθεί παγκοσμίως τα ανθρώπινα δικαιωματα δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει για πολύ καιρό.
Η δημοκρατία που λες έχει νόημα εφ όσον υπάρχει δημοκρατική εξουσία εκλεγμένη από συγκεκριμένο εκλογικό σωμα που εκφράζει.Εφ όσον δεν υπάρχει παγκόσμιο κράτος δεν μπορεί να υπάρχει παγκόσμια δημοκρατία.
Υπάρχουν οι επι μέρους δημοκρατίες ανεξαρτητων κρατών με συγκλινοντα ή αποκλίνοντα συμφέροντα.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)