37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

ΣΕ ΑΡΠΑΚΟΛΑΤΖΗΔΕΣ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

Και ύστερα η Κυβέρνηση ξύπνησε. Ή μάλλον έδωσε κακόγουστο τέλος στο επικοινωνιακό παιγνίδι της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής.
δε μπαίνω στη συζήτηση περί εθνικού αερομεταφορέα και κουραφέξαλα. Δεν πιστεύω ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχουμε 27 εθνικούς αερομεταφορείς.
Όμως δεν είναι δυνατόν να μην εξοργίζομαι για τη συντονισμένη προσπάθεια, για την οποία οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του προσωπικού - ιδίως των πιλότων - των εθνικών αερομεταφορέων δεν είναι άμοιρες ευθυνών, απαξίωσης των περισσότερων από αυτούς. Αντί μιας μεθοδευμένης σειρά συγχωνεύσεων που θα εξασφάλιζαν πέντε - δέκα κερδοφόρες εταιρείες υψηλών προδιαγραφών, επελέγη η απαξίωση των πάντων.
Πρωταθλητές σε αυτό το ράλι ρεμούλας - ποιοι άλλοι; - οι κυβερνήσεις Ελλάδας, Ιταλίας και Βελγίου. και πρώτη απ' όλες το συντομότερο ανέκδοτο (κυβέρνηση Καραμνλή ντε!). Που κουβαλούσε στο Κατάρ το μισό υπουργικό συμβούλιο, τάχατες για να μοσχοπουλήσει την Ολυμπιακή στην Qatar Airways. Και τώρα ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί η μαϊμουδιά. Ούτε Qatar Airways ούτε Iberia μεταξύ των υποψηφίων αγοραστών. Μόνο αρπακολατζήδες σαν τους «εφοπλιστές» που ταλαιπωρούν τους νησιώτες στο Αιγαίο εισπράττοντας παχυλές κρατικές επιχορηγήσεις.

γιάννης Χρ.

1 σχόλιο:

Koupakia είπε...

Ελπίζω να μην προλάβουν να την ξεπουλήσουν!

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)