37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΗΜΕΝΕ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ

Δύσκολοι οι καιροί για τον Homo Pretenderius. Δε φτάνει που οι δημοσκοπήσεις του χαλούν το κέφι πρωί, μεσημέρι, βράδυ προ και μετά του φαγητού. Δε φτάνει που βλέπει το κακό με δρασκελιές να πλησιάζει, κοντολογής, σύντομα να γλύφει εκεί που έφτυνε. δε φτάνει που βλέπει τον εκλεκτό του μέσα στο ΠΑΣΟΚ - τον αυριανό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ ντε - να περιθωριοποιείται μέρα με τη μέρα στους ρόλους που η ηγεσία του κόμματος του αναθέτει, ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα: η τάπα από τον Αλέκο Αλαβάνο.
Σε συνέντευξη που παραχωρούσε στους μεγάλους ιεροεξεταστές του MEGA - δηλαδή στους συντελεστές του Δελτίου των 20.00 - ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία του ζητούσαν να εξηγήσει τη δημοσκοπική πτώση του κόμματός του, τους πήρε τα σώβρακα. Ελάχιστη σημασία έχει το ότι οι απόψεις του δεν έπεισαν εμένα ή, τέλος πάντων, κάνω μια εντελώς διαφορετική ανάγνωση της δημοσκοπικής συμπεριφοράς του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε είναι το μειλίχιο χαμόγελο με το οποίο τους αποστόμωνε. Ήθελαν να τον δουν να αυτομαστιγώνεται μέχρις αίματος. Τους αποσβόλωσε δίνοντας επαρκείς, κατά τη γνώμη του, εξηγήσεις.
Κι όταν ο κύριος Πρετεντέρης, συγκεντρώνοντας τα τελευταία αποθέματα οίησης που του έχει αφήσει η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, τον ρώτησε «δηλαδή δεν έχετε κάνει κανένα λάθος;» πήρε την αποστομωτική απάντηση: «Φυσικά και έχουμε κάνει λάθη. Κάθε μέρα κάνουμε λάθη όπως όλοι. Γι αυτό λέω ότι δοκιμαζόμαστε καθημερινά».
Κουβέντες που, αν απευθύνονταν σε ένα κακομαθημένο έφηβο μπορεί και να τον ταρακουνούσαν.
Το Homo Pretenderius αναμφισβήτητα δεν τον ταρακούνησαν. τον υποχρέωσαν όμως σε μια αιδήμονα σιωπή.

Αχ, καημένε Πρετεντέρη γυρίσματα πού 'χει ο καιρός!

Γιάννης Χρ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χτες ο Πρετεντέρης έφαγε και άλλη μια σφαλιαρίτσα...
Όπως εξήγησε ο Η. Νικολακόπουλος στο ΜΕΓΚΑ, στο δελτίο ειδήσεων, στη δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ, αυτοί που προτιμούν μια κυβέρνηση συνεργασίας ΠαΣοΚ - ΣΥΝ είναι απείρως περισσότεροι από αυτούς που θέλουν μια "Μεγάλη Συμμαχία" ΠαΣοΚ - ΝΔούλας...
Όντως είναι αξιολύπητος...
Κ.Λ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)