37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΦΑΙΔΩΝ ΤΑΜΒΑΚΑΚΗΣ


Ο συγγραφέας Φαίδων Ταμβακάκης υπήρξε μέλος της Π.Α.Μ.Κ. Γκύζη.

Ο Φαίδων Ταμβακάκης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1960. Σπούδασε οικονομικά και αγγλική φιλολογία. Έχει εκδώσει τα πεζογραφήματα: "Ευμορφία" (1982), "Τα τοπία της Φιλομήλας" (1988), "Η υστάτη" (1991), το μυθιστόρημα "Οι ναυαγοί της Πασιφάης" (1997), για το οποίο τιμήθηκε το 1997 με το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού "Διαβάζω", καθώς και τη συλλογή διηγημάτων "Άδεια ξενοδοχεία" (2005). Έχει μεταφράσει έργα των Τζων Φώουλς, Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, Ζέλντα Φιτζέραλντ, Μπ. Τρέηβεν, Άισμπεργκ Σλιμ, κ.ά., και έχει επιμεληθεί τον τόμο για την Αλεξάνδεια στη σειρά "Μια πόλη στη λογοτεχνία" των εκδόσεων "Μεταίχμιο". Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ως διευθύνων σύμβουλος της Alpha Trust. (φωτογραφία: Δημήτρης Τσουμπλέκας)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε νομίζω να ήταν στην ΠΑΜΚ ο Φαιδων... δε θυμάμαι...
Πάντως βλέπω ότι κάνει καλή δουλειά στη λογοτεχνία (το είχε από μικρός...) Μπράβο του!
Κ.Λ.

Αέρα Πατέρα είπε...

Κι εγώ είχα μερικές επιφυλάξεις. Περίμενα να μου το διευκρινίσεις εσύ που είσασταν στην ίδια τάξη. Τον θυμάμαι που ερχότανε στα γραφεία.

Ανώνυμος είπε...

Όταν διάβασα τα τοπία της Φιλομήλας, είπα από μέσα μου, δίκηο έχουν και αυτοί που γράφουνε, δίκηο και αυτοί που δεν γράφουνε.
Γ.Κ.

Αέρα Πατέρα είπε...

Ο τρόπος που σκέφτεσαι και γράφεις μου λέει ότι πρέπει να γράφεις.

Ανώνυμος είπε...

Δίκιο όμως θα έχει και στις δυο περιπτώσεις...
Κ.Λ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)