37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ

Ο Κώστας Τριπολίτης είναι φίλος μας. Με τη μεγάλη σημασία της λέξης. Η εκτίμησή μου ότι πρόκειται για έναν από τους δυο - τρεις κορυφαίους στιχουργούς της γενιάς μας δεν απορρέει από την προσωπική σχέση και την άψογη και συνεπή προσωπική στάση του.

Θα πω μόνο δυο λόγια που άκουσα να του λέει ο σημαντικός μουσικός Γιάννης Σπυρόπουλος - Μπαχ αναφερόμενος σε κάποιον άλλο στιχουργό : Στίχο σαν το "γεμίσανε τα χρόνια εκτελεσμένους μήνες" δε μπορεί να γράψει αυτός.

Παρακάτω παραθέτω κάποιες τυπικές πληροφορίες από τη Βικιπαίδεια.


αέρα πατέρα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε κινηματογράφο και στη συνέχεια Νευροψυχολογία και Γλωσσολογία στη Γερμανία. Γνωστός από τα έργα του Συγγνώμη για την άμυνα, Δε λες κουβέντα, Ανεμολόγιο, Φράγμα, Νταλίκα, Ερηνούλα μου (με τίτλο Delenda est), Επεμβαίνεις, Συχνότητα, Όργανο Εκτελεστικό, Όλα από χέρι καμένα, Ραντάρ, Επιβάτης, Σχήμα Λόγου κ.ά και τις συνεργασίες του με μεγάλους συνθέτες (Μ. Θεοδωράκη, Δήμο Μούτση, Θ. Μικρούτσικο, Α. Βαρδή, Σταμάτη Κραουνάκη, Διονύση Τσακνή κ.α.) και ερμηνευτές (Σωτηρία Μπέλλου, Γιώργο Νταλάρα, Βίκυ Μοσχολιού, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Φαραντούρη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου κ.α). Διατελεί επί σειρά ετών συνεργάτης εφημερίδων και εντύπων ως αρθρογράφος και σχολιαστής, παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών (είναι παραγωγός στο κρατικό ραδιόφωνο) και υπήρξε σεναριογράφος τηλεοπτικών εκπομπών και σκηνοθέτης ταινιών μικρού μήκους. Έχει εκδώσει ποιήματα και πεζογραφήματα και είναι μέλος της ΑΕΠΙ από το 1972.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια του πολλά κι αυτουνού. (Αλήθεια τι κάνει; Εξαφανισμένος μια ζωή...)
Ο δικός μας Poetas!
Κ.Λ.

Απίφ είπε...

Όταν θυμάμαι τις συναντήσεις μας με τον Κώστα τα σκοτεινά χρόνια της χούντας σκέφτομαι πόσο νούμερα και κωλόπαιδα είμαστε Αεροπατέρα μου.
Χρόνια πολλά λοιπόν και στον Ποέτα μας.

Αέρα Πατέρα είπε...

Είμασταν μικροί και άσχετοι.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)