37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Κ.Κ.Π.

Στα τέλη της δεκαετίας του '70, πολύ προβληματισμένος από την κατάσταση στο χώρο της αριστεράς, έλεγα πως πρέπει να φτιαχτεί το Κόμμα των Καλών Ανθρώπων (Κ.Κ.Α.) με αρχηγό τον Βέγγο. Τώρα λέω ότι πρέπει να φτιαχτεί το Κόμμα των Καλών Πολιτών αλλά δε μπορώ να βρω αρχηγό.

αέρα πατέρα

3 σχόλια:

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Μα τι λες τώρα!Δέκα εκατομμύρια αρχηγοί υπάρχουν σ' αυτή τη χώρα!

Αέρα Πατέρα είπε...

Αρχηγοί υπάρχουν, καλοί πολίτες δεν υπάρχουν.

Απιφ είπε...

Πριν ένα χρόνο είχα ανεβάσει στο Μπλόγκ κάτι για την παιδεία και κατέληγα κάπως έτσι:
"... Τέλος συγνώμη επειδή ο καθένας από μας σας παραμύθιαζε με οράματα και ανύπαρκτες κοινωνίες Παραδείσων, αντί να σας δείχνουμε έναν πραγματικό κόσμο , τις Κοινωνίες των ΠΟΛΙΤΩΝ που έχουν κατακτήσει οι λαοί της Ευρώπης και να σας πείσουμε ότι με την δική σας προσπάθεια μπορούμε να πάμε μαζί με τους λαούς αυτούς ακόμη πιο μακρυά τις κοινωνικές κατακτήσεις. .
Δυστυχώς σας κάναμε ΜΗ - ΠΟΛΙΤΕΣ σε μια κοινωνία με μη-Κυβέρνηση, μη-Αστυνομία, μη-σεβασμό στον συνάθρωπό μας μη- πυξίδα, χαμένοι μέσα στις ερμηνείες που ο καθένας ξεχωριστά και για λογαριασμό του δίνει για το όραμά του.""
Ναί λοιπόν στο κόμμα των ( καλών )
ΠΟΛΙΤΩΝ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)