37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

ΖΗΜΕΝΣ, πολιτικοί και φασισμός...

Έχω βαρεθεί να διαβάζω σε διάφορα blogs - αλλά και σε εφημερίδες - ότι "επίκεινται στοιχεία για ΠΑΣΟΚους, που λαδώθηκαν από τη ΖΗΜΕΝΣ..."
Και τώρα θα βγουν... Άντε και τώρα "ψήνονται"... "Πρώην υπουργός με σημείωμά του έπαιρνε συσκευές ΖΗΜΕΝΣ"... "Πρώην συνεργάτις του Σημίτη ψώνιζε κι αυτή από τη ΖΗΜΕΝΣ"...
Και πάει λέγοντας...

Δεν ξέρω αν "λαδώθηκαν" στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τη ΖΗΜΕΝΣ.
Εκείνο που ξέρω είναι ότι έχει αρχίσει ένα πολύ επικίνδυνο "γαϊτανάκι": Θα ακουστούν ονόματα και θα σπιλωθούν συνειδήσεις.
ΜΟΝΟ όσοι πολιτικοί κατηγορηθούν για την ΜΕΤΑ ΤΟ 2004 ΕΠΟΧΗ, θα μπορέσουν να προσφύγουν στον φυσικό τους δικαστή και να αποδείξουν - αν μπορέσουν - ότι είναι αθώοι. Αυτό - δυστυχώς - προβλέπει ο νόμος.
Οι υπόλοιποι, που τα ονόματά τους θα πέσουν βορά των υπερασπιστικών σκοπιμοτήτων των κατηγορουμένων στελεχών της ΖΗΜΕΝΣ, των πολιτικών σκοπιμοτήτων και του κομματικού συμψηφισμού, δεν θα έχουν αυτή τη δυνατότητα.
Και κανείς ποτέ δεν θα μπορεί να είναι σίγουρος ότι είναι ένοχοι... Ή ότι είναι αθώοι.

Άκουσα και τη φρικαλέα κραυγή:
"Να πούμε τα ονόματα! Κι αν δεν μπορούν να πάνε φυλακή, αφού έχουν παραγραφεί όποια αδικήματα, να ξέρει τουλάχιστον ο κόσμος τα ονόματα και να τους τιμωρήσει!.."
Αυτή η κραυγή όζει φασισμό και απανθρωπία.
Είναι εντελώς αντίθετη από τις βασικές αρχές του ποινικού μας δικαίου και των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ελπίζω να μην φτάσουμε ως εκεί...
Αν και πολύ το φοβάμαι ότι θα φτάσουμε...

(Και κάτι ακόμα: ΔΕΝ έχει τη νομική δυνατότητα η ΒΟΥΛΗ να συγκροτήσει εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή - πολύ δε περισσότερο προανακριτική - για τυχόν αδικήματα, που αφορούν το ΠΡΙΝ το 2004 χρονικό διάστημα. Μην τρελλαθούμε...)
Κ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)