37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Η ΑΝΤΙΚΟΥΚΟΥ ΦΙΛΜ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ : ALA LAZO GOOD NEWS

Ο μέγιστος φιλόσοφος Φρειδερίκος Νίτσε θαύμαζε απεριόριστα τον πολιτισμό των Ελλήνων των κλασικών χρόνων λόγω της αγάπης τους για τη ζωή και τον συνδυασμό του απολλώνιου και διονυσιακού στοιχείου, δηλαδή του μέτρου, της αρμονίας και της λογικής, με το ξεφάντωμα και την "τρέλλα".

Η αγάπη για τη ζωή και τους χυμούς της συνδυάζεται πότε με μια ομαδική απόλαυση, ένα πανηγύρι (διονυσιακό) και πότε με την ατομική ηδονή που προσφέρουν η μελέτη, η ακρόαση σπουδαίας μουσικής, οι καλές τέχνες, γενικά η περιπέτεια του νου και των εκλεπτυσμένων αισθήσεων.

Στο διονυσιακό κομμάτι που πάει μαζί και με τη λατρεία της φύσης και της απόλυτης ελευθερίας, δεν υπάρχουν καλύτεροι δάσκαλοι από τους τσιγγάνους. Ας διδαχθούμε λοιπόν και απ' αυτούς και ας κερδίσουμε ένα κομμάτι από την ψυχή μας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι μεταξύ Εμίρ Κοστουρίτσα και Πάνου Γλυκοφρύδη!
Θέλουμε κι άλλο!!!
(Τον μικρό να τον στείλουμε στον Αγαπητό για μαθήματα...)
Κ.Λ.

Ανώνυμος είπε...

poly kalo to videaki kai h afhghsh paixth... kainourgio einai h apla den mou to xes deiksei?.. prospathisa na to promotarw kai sto facebook na ginei diashmo alla den ta katafera logw megethous... pws ginetai na to siriknwsw? filoumpia, o gios.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)