37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Γάμοι και βαφτίσια...

Όταν σε λένε Άκη Τσοχατζόπουλο και παντρεύεσαι και καλείς καμιά δεκαριά - άντε είκοσι - καλεσμένους σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Παρίσι για γαμήλιο γεύμα, τότε είσαι διεφθαρμένος, βουτηγμένος στη διαπλοκή και τρως τα κλεμμένα.

Όταν σε λένε Μπακογιάννη και βαπτίζεις το μοσχαναθρεμένο σου στην πλατεία των Κορυσχάδων και καλείς 1.500 άτομα και τα ταϊζεις διακόσια αρνιά και κατσίκια και τόνους κρασί και τσίπουρα και νταούλια και ζουρνάδες, τότε...
...Τότε είσαι λεβέντικη, τσελιγκάδικη φαμίλια του τόπου, άξια και παινεμένη!..

Κι ας ξόδεψες τα δεκαπλάσια...
(Αλήθεια, πού τα βρήκανε αυτοί; Άντε, ο Άκης τα έκλεψε... Το Μητσοτακέικο άραγε;;;)

3 σχόλια:

leon είπε...

Πάντως αν πιστέψουμε το Press.gr - και λέω αν γιατί το εν λόγω blog συχνά το έχω πιάσει να συκοφαντεί ανθρώπους που απλώς έχουν την ατυχία να μην αρέσει η φάτσα τους στο κύριο Καψαμπέλη - τότε το γάμο στους Κορυσχάδες τον πλήρωσε η Siemens. Πάντως νομίζω υπερβολικό να αθωώνεις έτσι απλά τον Τσοχατζόπουλο.
Πρώτον διότι το τραπέζι έγινε σε ένα ξενοδοχείο που το δωμάτιο - υπάρχουν μόνο σουίτες - κοστίζει €5000 (εκτός από τον Τσοχατζόπουλο το λάτρευε και ο Παρασκευαΐδης)
Δεύτερον γιατί οι καλεσμένοι δεν ήταν 10 - 20 αλλά πολύ περισσότεροι.
Τρίτον γιατί και 10 να ήταν μας κάνει € 50.000. ε δε βρίσκω και πολύ σοσιαλιστικό να ξοδεύεις τέτοιο ποσό για ένα δείπνο!

Γιάννης Χρ.

Ανώνυμος είπε...

Να πω κι'εγώ από τη μεριά μου ότι το Μητσοτακέικο έχει μεγάλη περιουσία, πάππου προς πάππου. Το πώς την απέκτησε και την αυγάτισε είναι άλλη ιστορία, αλλά πάντως έχει τον τρόπο του και μάλλον είναι σε θέση να οργανώνει τέτοια γλέντια, χωρίς αναγκαστικά να τα παίρνει από αλλού.
Ο Τσοχατζόπουλος, από την πλευρά του, ήταν ένας μηχανικός που δούλευε έμμισθος σε τεχνική εταιρία στη Γερμανία και που, λογικά, δεν του περισσεύανε τα λεφτά. Εύλογο είναι λοιπόν να εγείρονται ερωτήματα για τον χλιδάτο γάμο του.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί Φίλοι ο καθένας μπορει να πιστεύει οτι θέλει και δεν είμαι εγω αυτός που θα αλλάξει τον τρόπο σκέψεις των συμπολιτών του.ΌΜΩΣ πρέπει να μιλάτε με αποδείξεις και όχι με ενδείξεις ΕΑΝ ΕΚΛΕΨΕ Ο ΑΚΗΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ. ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ.Μου λέτε φίλοι μου τι φταίνε οι άνθρωποι της οικογένειας του και δεν εννοώ την γυναίκα του αλλά τους λοιπούς ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥΣ που είναι άνθρωποι που προσπαθούν να συντηρήσουν τις οικογένειες τους μορφωμένοι επαγγελματίες και είναι πιο σωστοί απο πολλούς απο εμάς να βλέπουν να διαπομπεύεται το όνομα τους? (απο έναν γάμο στο Παρίσι των 20 ατόμων και επειδή γνωρίζω προσωπα και πράγματα τόσοι ήταν leon).Απαντήστε...ΠΕΡΙΜΕΝΩ.
Υ.Γ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΜΕ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΟ ΓΑΜΟ?ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΕ?ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ.ΜΗΠΩΣ Ο ΑΚΗΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ?ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ.ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΝΤΩΣ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΚΗΣ.ΚΑΙ ΛΕΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΑΝ ΤΑ ΠΗΡΕ ΦΥΛΑΚΗ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)