37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

...Που θάλεγε κι ο Κουρής (αν δεν είχε ζέψει το κάρο του πίσω από το άρμα του Μπόμπολα)...

"Α, ρε κορόιδα ΠΑΣΟΚοι! Πέσατε στη λούμπα με τα λασπόνερα και τώρα δεν μπορείτε να βγείτε!"


Ένα σοβαρό κόμμα, υπερασπίζεται ΠΑΝΤΟΤΕ το παρελθόν του και δεν το ξεπουπουλιάζει στους πέντε ανέμους!

Τι έκανε ο Ανδρέας το μαύρο '89;

Υπερασπίστηκε το έργο του, το ΠΑΣΟΚ, την δημοκρατική παράταξη.

Κόντρα σε όσους ξίνιζαν τα μούτρα τους...

(Σημίτη, δυστυχώς - για μας - εδώ πληρώνονται όλα...)

Ήταν σίγουρος ότι απέναντι στα λαμόγια του Μητσοτάκη, σε λίγο καιρό θα έλαμπε σαν διαμάντι!

Και έτσι έγινε...


Αυτό έπρεπε να κάνουν κι οι ΠΑΣΟΚοι μετά το 2004.

Δεν το έκαναν. Άρχισαν τα μισόλογα, την αυτοκριτική και τα λοιπά θλιβερά...


Τώρα, όλοι έχουν δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για τα πάντα...

Γι αυτό επιπλέει ο φελός ο Καραμανλής. Γι αυτό επιπλέουν οι λεχρίτες που παριστάνουν την κυβέρνηση...

Η πολιτική επιβίωση δεν απαιτεί παρά στοιχειώδη αυτοσυντήρηση.

Και κάτι ακόμα: Πόσες φορές θα το πούμε; Το λέμε πενήντα χρόνια τώρα και ακόμα δεν το πιστεύουμε:

Η Δεξιά ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ!!!

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει παρά να περιμένει.

Να περιμένει, αλλά ΟΡΘΙΟ!

Τι ΣΥΡΙΖΑ και μπαρμπούτσαλα, μωρέ;

Ξυπνήστε βρεεεε!!!


Κρίμα...


Κ.Λ.

2 σχόλια:

leon είπε...

Αχ καημένε Κώστα! Σου διαφεύγει μια λεπτομέρεια. Το έργο των κυβερνήσεων Σημίτη, ξεβόλεψε, πριν από οτιδήποτε άλλο τα ίδια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το σοβαρό θεσμικό έργο που έγινε επί των κυβερνήσεων Σημίτη έκοψε τα περισσότερα ρουσφέτια με τα οποία όλα τα μικρομεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αυτοί που τον βρίζανε στα συνέδρια του κόμματος με τα χειρότερα λόγια, νέμονταν την εξουσία σε τοπικό επίπεδο. Πώς ήταν δυνατό οι άνθρωποι αυτοί να υπερασπιστούν το έργο των κυβερνήσεων του κόμματός τους; Δεν ήταν.
Εκείνο που ο Γιώργος Παπνδρέου δεν κατάλαβε ήταν πως ό,τι κι αν έκανε, το ΠΑΣΟΚ ήταν καταδικασμένο να χάσει τους μισούς του ψηφοφόρους. Είτε υπερασπιζόμενο το έργο των κυβερνήσεων Σημίτη, οπότε θα έχανε τις μισές του ψήφους επειδή τα μικροσυμφέροντα των μισών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είχαν θιγεί από αυτές τις κυβερνήσεις, είτε μη υπερασπιζόμενο το έργο τους, οπότε έπαψε πλέον να είναι διακριτό από τη ΝΔ.
Το χειρότερο είναι ότι επιλέγοντας τη δεύτερη λύση, στη λογική μιας γρήγορης επανόδου στην εξουσία, έχει μεταβληθεί σε ένα συνονθύλευμα ατόμων χωρίς συνοχή και ταυτότητα. Και μια ταυτότητα χαλιέται σε μια νύχτα, μια καινούρια ταυτότητα όμως θέλει πολύ καιρό για να χτιστεί.

Γιάννης Χρ.

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κύριε Αβραμόπουλε,
Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την απόφασή σας για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους.

Είναι κάτι που το περιμέναμε πολύ καιρό να γίνει. Όμως δεν έχω καταλάβει, γιατί το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2008. Αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Η ομαδική ψυχοθεραπεύτρια Χριστίνα Τερλίδου είναι μανιώδης καπνίστρια και κατά τη διάρκεια των θεραπευτικών συνεδριών καπνίζει με τη σέσουλα. Ούτε πάει το μυαλό της στην ανάγκη ή τη στοιχειώδη υποχρέωση να ζητήσει την άδεια των ασθενών της.

Το «...ιατρείο» της μυρίζει τσιγαρίλα.

Άν η ισχύς της απόφασής σας για την απαγόρευση του καπνίσματος άρχισε από τώρα, θα μπορούσαν ορισμένες δυσμενείς συνέπειες να μετριαστούν.

Κύριε Αβραμόπουλε,

Γιατί καθυστερείτε την εφαρμογή της αντικαπνιστικής απόφασής σας; Επειδή φοβάστε μήπως σας φάνε οι Ελληνάρες, οι τσαμπουκάδες, και αφήνετε την ισχύ της απόφασή σας για να την υποστούνε οι διάδοχοί σας που θα είναι στην εξουσία το 2010 και θα δεχτούν τις ύβρεις, τους προπηλακισμούς και την οργή των ελληναράδων τσαμπουκάδων που μπορούν να ανεβάσουν και να κατεβάσουν κυβερνήσεις για να μην κόψουν το κάπνισμα;

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)