37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Είναι απίστευτοι!..

Φανταστείτε το 1988 - 89, όταν είχε ξεσπάσει εκείνο το αλήστου μνήμης σκάνδαλο Κοσκωτά, να είχε δημοσιευτεί φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου στα έγκατα της Τράπεζας Κρήητης, παρεούλα με τον χοντρο-τραπεζίτη, να χασκογελάνε ευτυχισμένοι!

Τι θα είχε γίνει τότε! Τι θα γράφανε οι εφημερίδες, ε;


Σήμερα το ΕΘΝΟΣ δημοσιεύει το εξής:

"...Μόλις δύο μέρες πριν ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο και τον διευθυντή του Γραφείου του πρωθυπουργού, Γ. Αγγέλου, επισκεφθούν στις 28 και 29 Ιουλίου του 2006 τον Αγιον Ορος και διανυκτερεύσουν επί διήμερο στη Μονή Βατοπεδίου, είχε υπογραφεί η σκανδαλώδης κοινή Υπουργική Απόφαση των Μπασιάκου-Δούκα, η οποία δρομολογούσε μία από τις μεγαλύτερες κομπίνες σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.
Μια απόφαση, μάλιστα, που κρατήθηκε στο σκοτάδι και δεν δημοσιεύθηκε ποτέ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ώστε να μην μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ασκήσουν προσφυγές και αναιρέσεις στα αρμόδια δικαστήρια μέσα στις προβλεπόμενες από τον νόμο ημερομηνίες, αλλά και για να μην υπάρξουν αποκαλύψεις και αντιδράσεις..."


Στις 26/07/2006 υπογράφηκε η απόφαση - φάντασμα και δυο μέρες μετά... το "άγιο ταξίδι στη μονή της μεγίστης αρπαχτής"...

Ή απίστευτα κυνικός είναι ο πρωθυπουργός μας

ή... βλάξ!..

Διαλέγουμε και παίρνουμε...

Αν και οι εκφράσεις των τριών πρωταγωνιστών, στην φωτο, τα λένε όλα...


Κ.Λ.

1 σχόλιο:

leon είπε...

Τίποτα από το δυο ή μάλλον και τα δυο μαζί.
Και Μεγάααλο Λαμόγιο (με κεφαλαία) και Μέεεγας Βλαξ (επίσης με κεφαλαία).
Εκλεγμένος όμως και εν γνώσει των συμπολιτών μας και για τα δυο!

Γιάνης Χρ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)