37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Κλαυσίγελως... (ή, ώρα να του δίνετε, παιδάκια...)

Είναι κωμικοτραγικό.
Την ώρα που οι οικονομικοί ιθύνοντες Η.Π.Α. και Βρεταννίας, έντρομοι από τα "κανόνια" των τεράστιων επιχειρηματικών κολοσσών τους, αναζητούν τη σωτηρία της οικονομίας τους στις συνταγές του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γεράσιμου Αρσένη, το 1982, σχηματίζοντας ταμεία στήριξης των επιχειρήσεων - με κρατική χορηγεία φυσικά - δισεκατομμυρίων δολαρίων,
...η ιθαγενής κυβερνησάρα του "Μεγάλου Τιμονιέρη" και του "Golden Boy" προσπαθούν να... ιδιωτικοποιήσουν τα τερατάκια του ΟΣΕ και της Ολυμπιακής!..

Καθυστερημένοι σε όλα τους, επέλεξαν να κάνουν την "μεγάλη φυγή προς τα μπρος" τώρα, εν μέσω παγκόσμιας κρίσης του ασύδοτου νεοφιλελευθερισμού!..
Και ποια είναι η "φυγή προς τα μπρος"; Μα... ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός!..

Προσπαθεί ο καημένος ο Πρετεντέρης να διασώσει το ναυάγιο:
"...Είναι δεδομένο, για παράδειγμα, ότι την Ολυμπιακή δεν μπορεί πλέον να πληρώνει το κράτος, δηλαδή οι φορολογούμενοι. Πάπαλα! Το απαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ενωση..." γράφει από τη στήλη του σήμερα.
Για να του "απαντήσει" από την ίδια εφημερίδα, σε άλλη σελίδα συνεργάτης της εφημερίδας:
"...Η συμμετοχή των κρατών και των κυβερνήσεων στις οικονομίες είναι αναγκαία και πρέπει να είναι ενεργός. Αλλη λύση δεν υπάρχει, όπως αποδεικνύεται, αφού οι αγορές από μόνες τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή κρίση που ζούμε σήμερα. Με τις αλλαγές που συντελούνται τώρα, αναμένεται ότι θα αναπροσαρμοστεί εκ βάθρων και η οικονομική πολιτική που ακολουθείται στην Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά, ασφαλώς, και η οικονομική πολιτική που ακολουθούμε και στην Ελλάδα..."

Και ο γηραιός Μπερλουσκόνι προσπάθησε να ιδιωτικοποιήσει το Ιταλικό τερατάκι, την Alitalia, αλλά όπως φαίνεται ανακρούει πρύμναν. "Προτιμούμε να πεθάνουμε σπίτι μας, παρά στα ξένα χέρια" του διαμήνυσαν οι εργαζόμενοι, αρνούμενοι το περίφημο "σχέδιό" του.

Γελάει κι ο κάθε πκραμένος όταν ακούει ότι ο "Μεγάλος Τιμονιέρης" θα... ταξιδέψει τον επόμενο μήνα στο Ντουμπάι και θα "παζαρέψει" την Ολυμπιακή με τους κελεμπιοφόρους και δολαριοφόρους άραβες...
Γελάμε και κλαίμε μαζί ανακαλύπτοντας σε ποια επαρχία της Ευρώπης ζούμε...

Hellow! Παιδάκια!.. Τέλος ο νεοφιλελευθερισμός, δεν ακούσατε τίποτε; Ή μήπως έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι ούτε καν εφημερίδες δεν διαβάζει πια, ο "Μεγάλος Τιμονιέρης";
Και καλά αυτός, ζει στον κόσμο του...
Μα ούτε ο Πρετεντέρης;

Κ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)