37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΣΚΟΠΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

«Ενός δεινού μύρια έπονται», έλεγαν οι - κατά δική μας απόφαση, μιας κι αυτούς δε μπορούμε να τους ρωτήσουμε - Αρχαίοι ημών πρόγονοι.
Το περασμένο Σάββατο η Ελλάδα αποχώρησε από διεθνή διάσκεψη της UNESCO στο Βουκουρέστι για τους πολιτισμούς της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, διότι η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, διένειμε ένα φυλλάδιο για τη Μακεδονική Γλώσσα.
Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται περίτρανα πού οδηγεί η βλακώδης πολιτική έναντι της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Υποχρεωνόμαστε πλέον να αποχωρούμε από μείζονος σημασίας διεθνείς διασκέψεις, διότι όλος ο υπόλοιπος κόσμος πλην της Βουλγαρίας δε μας κάνει τη χάρη να συμμερίζεται την άποψή μας πως «δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα». Η οποία Βουλγαρία αφήνει εμάς τους «έξυπνους» να βγάζουμε τα κάστανα από τη φωτιά, και μοιράζει αφειδώς στους Μακεδόνες υποτροφίες, κοινοτικά διαβατήρια και ό,τι άλλο ποθεί η ψυχούλα τους.
Η εξέλιξη αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη από τη μέρα που η ελληνική κυβέρνηση έσυρε ένα εκατομμύριο ανθρώπους στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για να φωνάζουν «η Μακεδονία είναι Ελλάδα». Αφήνοντας εμβρόντητους όλους τους νοήμονες ανθρώπους της Υφηλίου, που δε μπορούσαν να καταλάβουν τι μύγα μας τσίμπησε και μια ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ που την αναγνωρίζαμε με το συνταγματικό της όνομα, ως μέλος της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας επί 40 χρόνια (1952 - 1991), ξαφνικά πάψαμε να την αναγνωρίζουμε.Και η ευθύνη βαραίνει το σύνολο του πολιτικού κόσμου, στο μέτρο της εκλογικής επιρροής του κάθε κόμματος.
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν την ευθύνη διότι έχουν την πατρότητα αυτής της πολιτικής και του εθνικού διασυρμού που υφίσταται η Ελλάδα ως Κράτος, και ο Ελληνισμός ως πολιτισμική οντότητα.
Το ΠΑΣΟΚ έδρασε έτσι εν μέρει από κυνισμό, για να εκμεταλλευτεί το δέος που είχαν δημιουργήσει στον πληθυσμό οι κοσμοϊστορικές αλλαγές που συντελλούνταν εκείνη την εποχή, εν μέρει δέσμιο της εθνικιστικής του ιδεολογίας.
Η ΝΔ συναίνεσε υπό το κράτος ενός συνδυασμο'υ παρωχημένου αντικομμουνισμού και της επιθυμίας να αποστρέψει την προσοχή του κόσμου από την καταστροφική της διακυβέρνηση.
Βαριές και οι ευθύνες των δυο κομμάτων της Αριστεράς, που απεμπόλησαν περιδεή τα ελάχιστα ίχνη σοσιαλιστικής τους ιδεολογίας, μη τυχόν και χαρακτηριστούν μειοδότες. Αποδεικνύοντας ότι είναι ανάξιοι απόγονοι ανθρώπων που, διέπραξαν λάθη κι εγκλήματα - όπως κάθε πολιτικός χώρος -, είχαν όμως πάντα την παρρησία και το θάρρος της γνώμης τους.Και τόλμησαν να συγκρουστούν.
Δεν ξέρω αν η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα συγκεντρώσει τις λίγες ψήφους που της λείπουν για να αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ με το συνταγματικό της όνομα σε αυτή ή στην επόμενη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού. Διερωτώμαι όμως ποια θα είναι η στάση της ελληνικής διπλωματίας τότε. Θα αποχωρήσουμε από τη ΓενικήΣυνέλευση;Οπως κάναμε προχθες στο Βουκουρέστι; Θα πάρουμε την άγουσα της «υπερήφανης» αυτοαπομόνωσης της Αλβανίας του Εμβέρ Χότζα; Και πώς, μετά από μια τέτοια - προδιαγεγραμμένη - διπλωματική ήττα θα υπερασπιστεί το ελληνικό Κράτος τα συμφέροντά του;
Το Βατερλό της ελληνικής διπλωματίας είναι πλέον προφανές. Και με τρομάζουν οι συνέπειες που μπορεί να έχει στην ελληνική κοινωνία. Γιατί το παράδειγμα της ναζιστικής Γερμανίας έδειξε τι βαρβαρότητες είναι σε θέση να διαπράξουν ταπεινωμένοι λαοί. Και το ότι ως λαός είμαστε «τζάμπα μάγκες» και καταπίνουμε σα να μη συμβαίνει τίποτα τις συνέπειες των μαλακιών μας δε με καθησυχάζει καθόλου.
ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΛ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ. ΦΟΒΑΜΑΙ

Γιάννης Χρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)