37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Αλέξης Τσίπρας και Καντίτζα Σανκό

Η απαστράπτουσα δεσποινίς Σανκό από τη Σιέρα Λεόνε, που συνόδευσε τον Αλέξη Τσίπρα στη δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας προσείλκυσε, δικαίως, την προσοχή των ΜΜΕ. Ευκαιρίας δοθείσης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε το κομμάτι του δηλώνοντας: «Με συνοδεύει η δεσποινίς Σανκό μετανάστρια δεύτερης γενιάς από τη Σιέρα Λεόνε, γιατί θέλω να δείξω ότι σ' αυτή τη χώρα οι μετανάστες πρέπει να έχουν δικαιώματα».
Δε μπορώ να κρύψω ότι βρήκα λίγο αγενή προς το πρόσωπο της δεσποινίδας Σανκό αυτή τη δήλωση, διότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί, κασι το έχει αποδείξει, ότι είναι σε θέση να υπερασπίζεται τις απόψεις του χωρίς να είναι προσβλητικός προς τρίτους. Αλλά εν πάσει περιπτώσει αν η δεσποινίς Σανκό δεν αισθάνεται προσβεβλημένη, η γνώμη μου περισσεύει.
Όμως το όνομα Σανκό κάτι μου έλεγε. Και δεν κρύβω ότι με τσίγκλησε μια εξομολόγηση που έκανε η δεσποινίς Σανκό μακρυά από τα μικρόφωνα (off the record στη νεοελληνική), σε δημοσιογράφους: «Δε μπορώ να επιστρέψω στη χώρα μου, γιατί κινδυνεύω λόγω της συνωνυμίας μου με αυτό το υποκείμενο».
Ποιο ήταν αυτό το υποκείμενο; Σκαλίζοντας το νου μου, με τη βοήθεια του διαδικτύου είναι αλήθεια, θυμήθηκα.
Το 1991, το Ενιαίο Επαναστατικό Μέτωπο, μια οργάνωση που εκκολαύθηκε στο «επαναστατικό εκκολαπτήριο του συνταγματάρχη Γκαντάφι», υπό την ηγεσία του Φονταίη Σανκό, άρχισε αντάρτικο κατά της στρατιωτικής Χούντας που κυβερνούσε τη χώρα. Λόγω της ανικανότητας του καθεστώτος, αλλά και των πραξικοπηματιών που ανέτρεψαν τον τότε Πρόεδρο Μομό, με διεθνή παρέμβαση αποκαταστάθηκε, μετά από 30 χρόνια, η Δημοκρατία, εξελέγη Πρόεδρος και Κοινοβούλιο.
Το Ενιαίο Επαναστατικό Μέτωπο όμως, που στα προηγούμενα 6 χρόνια είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος του πληθυσμού διότι στρατολογούσε βίαια παιδιά και ακρωτηρίαζε ή δολοφονούσε όσους άνδρες τολμούσαν να μην δείξουν την ενθουσιώδη υποστήριξή τους, δεν το ενδιέφερε η Δημοκρατία. Το ενδιέφερε ο έλεγχος της χώρας για την εκμετάλλευση των αδαμαντορυχείων. Όταν, πέντε χρόνια αργότερα πολυεθνική αφρικανική δύναμη με την υποστήριξη των Βρετανών έβαλε τέρμα στην τρομοκρατία του Ενιαίου Επαναστατικού Μετώπου, που τόσα χρόνια με την υποστήριξη του Γκαντάφι και πουλώντας παράνομα διαμάντια, είχε δολοφονήσει 50.000 αμάχων και είχε ακρωτηριάσει δεκάδες χιλιάδες άλλους, ο υπέροχος κύριος Σανκό συνελήφθη και κλήθηκε να λογδοτήσει για τα εγκληματά του. Πέθανε από καρδιακή προσβολή πριν δικαστεί.
Τι μου ήρθε και τα θυμήθηκα όλα αυτά; Μα στην Αφρική το όνομά σου δηλώνει το σόι σου, την ευρύτερη οικογένεια δηλαδή, στην οποία ανήκεις. Δεν είναι Ελλάδα που οι μισοί Έλληνες ακούνε στο όνομα Παπαδόπουλος χωρίς να έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους.
Και το ερώτημά μου είναι:
Πόσο μακρινή είναι η συγγένεια της δεσποινίδος Σανκό με το χασάπη της Σιέρρα Λεόνε; Προσωπικά εύχομαι να είναι πολύ, μα πάρα πολύ μακρινή.

Γιάννης Χρ.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είσαι πολύ μικροπρεπής. Ισχύει η ναζιστική αρχή της οικογενειακής ευθύνης

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειμαι "επωνυμη" σαν τις σοβαροφανεις κυριουλες των "κυρίων" με τις πολυχρωμες τουαλετες στη δεξιωση...
Αλλά ψαχνοντας εκτος σκουπιδοκαναλων για το κοριτσι "χωρις χαρτια", επαθα το αντιθετο
του μιθριδατισμου: οξεια δηλητηριαση,
απο τα φαρμακερα σχολια των καθε λογης κομματοσκυλων, ιδιως στο Διαδικτυο...
Τους/σας ετσουξε παααρα πολυ, που μια ξενη κομμωτριουλα, που δεν εχει στον ηλιο της Ελλαδας μοιρα, μπηκε αξιοπρεπως διπλα στον νεαρο πολιτικο αριστερο αρχηγο, στο προεδρικο μεγαρο, μηπως μερικοι την ηθελαν για το κρεββατι τους;
Ξυδι παιδια μου ξυδι, θυμηθειτε τι εγινε απ την ΕΔΑ το 1956 και περαστικα σας...
manoulamou@adslgr.com

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θυμάστε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις πρώτες εκλογές το 1974;
Μήπως θυμάστε τη σχέση του ιδρυτού του κόμματος σας με τις γραβάτες τότε;Ο Τσίπρας είναι αντιγραφέας.

leon είπε...

Ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα που περιπλέχθηκαν ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗ
1. Όντως στην Αφρική η εφαρμογή της ναζιστικής αρχής της συλλογικής ευθύνης είναι τρρέχουσα πρακτική. Όταν ένα μέλος μιας οικογένειας εμπλέκεται σε πολιτικά παιγνίδια την πληρώνει το σόι του ολόκληρο, ενίοτε μερικές χιλιάδες ανθρώπων. Συχνά όχι άδικα, αφού κάθε πολέμαρχος μόνο το σόι του εμπιστεύεται.
ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ και επειδή λογω της ηλικίας της η δεσποινίς Σανκό αποκλείεται να εμπλέκεται προσωπικά στα εγκλήματα του Φονταίη Σανκό, είτε είναι κόρη του είτε έχει απλώς την ατυχία να ανήκει στο σόι του ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ και εφ' όσον έχει ζήσει τόσα χρόνια στην Ελλάδα ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ.
2. Δυστυχώς η προσωπική έξη του κυρίου Τσίπρα προς μισές αλήθειες - κάτι που λάτρευε και ο Ανδρέας Παπανδρέου - με κάνει να είμαι δύσπιστος σε ό,τι λέει και ό,τι ισχυρίζεται πως πράττει.
Αν λοιπόν ΠΡΑΓΜΑΤΙ η δεσποινίς Σανκό είναι η νεαρή κομμώτρια που ενώ γεννήθηκε στην Ελλάδα δεν έχει χαρτιά, εύγε του. έκανε αυτό που όφειλαν πολλοί να έχουν κάνει πριν από αυτόν. Σε αντίθετη περίπτωση ο κύριος Τσίπρας ελέγχεται.

Γιάννης Χρ.

Ανώνυμος είπε...

1. Η ίδια ΔΕΝ γεννήθηκε στην Ελλάδα· τα μικρότερα αδέρφια της είναι αυτά που γεννήθηκαν εδώ.

2. Σεις είστε υπεύθυνοι για τη μετατροπή μιας off the record ΣΥΝΩΝΥΜΙΑΣ σε on the record ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά αρκετοί απ' αυτούς που γράφουμε στα blog έχουμε πολύ πλάκα γιατί στην ουσία διαβάζουμε από τα σχόλια των άλλων μόνο ότι θέλουμε, καταλαβαίνουμε ότι μας γουστάρει και σχολιάζουμε παραθέτοντας αυτό που έχουμε εκ των προτέρων στο μυαλό μας.
Αρεσκόμεθα στις ομαδοποιήσεις. Τρελαινόμαστε να είμαστε εμείς και οι υπόλοιποι να είναι οι άλλοι. Και τέλος, ψοφάμε για εντυπωσιακές χειρονομίες, γιατί απεχθανόμαστε τη σκληρή, επίμονη και επίπονη δουλειά και προτιμάμε την εύκολη φαντασμαγορία του πυροτεχνήματος.
Ας τα πάρουμε ένα-ένα:
Το πρώτο σχόλιο που έκανε ο "ανώνυμος" θα το έγραφα κι εγώ. Χωρίς βέβαια χαρακτηρισμούς, διότι γνωρίζω τον Γιάννη και ξέρω την ποιότητά του. Έρχομαι όμως στον κύριο ανώνυμο και θα προσπαθήσω να του δείξω ότι στην πραγματικότητα διέπεται κι αυτός από την ίδια νοοτροπία της "απροσωπίας" και κατά συνέπεια της "ομαδικότητας" της ευθύνης.
Για να καταλογισθούν προσωπικά (και όχι ομαδικά) οι ευθύνες, πρέπει να αναλαμβάνονται και προσωπικά. Κι εσύ κύριε ανώνυμε, όπως και όλοι οι ανώνυμοι που μπαίνουνε στο blog, σχολιάζεις χωρίς να χρησιμοποιείς καν παρατσούκλι, αναγκάζοντάς μας να απευθύνουμε την απάντησή μας αόριστα, στην ομάδα των ανωνύμων. Αν πάντως δυσκολεύεσαι να βρεις ψευδώνυμο, σου προτείνω εγώ ένα νόστιμο: Μπουχέσας.

Απαντάω τώρα στην κατακαημένη μανουλαμου. Λες ότι δεν είσαι επώνυμη και μπράβο σου. Ελπίζω πάντως να έχεις την στοιχειώδη αντίληψη να καταλάβεις αυτό που ο ταλαίπωρος ο Κώστας που έφτιαξε το blog έχει εξηγήσει πολλές φορές.
Το κοινό σημείο αυτών που κάνουνε αναρτήσεις είναι μόνο η φιλία τους και η κοινή θητεία τους, πριν από 33 χρόνια!!!!!, στη μοναδική και ανεπανάληπτη ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ. Οι πολιτικές τους ιδέες και αντιλήψεις παρουσιάζουν και συγκλίσεις, έχουν όμως και μεγάλες διαφορές, όπως καταλαβαίνει όποιος ξέρει να διαβάζει.
Πέρα όμως από τις πολιτικές ιδέες, ο τρόπος ζωής των προσώπων που συμμετέχουν στο blog χαρακτηρίζεται από δυο σπουδαίες αρετές: την αυθεντικότητα και την ανιδιοτέλεια.
Αυτές που χαρακτηρίζουν και τον πολιτικό κρατούμενο, παλιό μας συναγωνιστή και παντοτινό φίλο Κουφοντίνα, που την αντίστασή του δεν την περιόρισε βέβαια σε πανεύκολα, για την εποχή μας, πυροτεχνήματα, τζηνάκι και έγχρωμη συνοδό.
Εδώ θα που επιτρέψετε να μιλήσω λίγο επί προσωπικού:
Όπως ξέρουν όλοι οι φίλοι και γνωστοί μου, φοράω καθημερινά μπλουτζήν και το χειμώνα μια πέτσινη πατατούκα που την έχω 20 χρόνια. Πριν από τρία χρόνια πήρα, φυσικά αναπάντεχα, πρόσκληση για τη γιορτή της δημοκρατίας, λόγω της συμμετοχής μου στο φοιτητικό αντιδικτατορικό κίνημα.
Το θεώρησα τεράστια τιμή, διότι γνώρισα την δικτατορία, την πάλεψα όπως μπορούσα αλλά με όλη μου την ψυχή και χαίρομαι για το δημοκρατικό πολίτευμα. Το θεώρησα αυτονόητο να συμμορφωθώ με την πρόσκληση που όριζε κάποιο ενδυματολογικό πλαίσιο και ξηλώθηκα για να αγοράσω κουστούμι που μέχρι τότε δεν είχα, το οποίο εβάφτισα "Προεδρικό". Δανείστηκα γραβάτα από τον εξαφανισμένο φίλο μου ΑπΙφ και έσκασα Προεδρικό Μέγαρο. Έκτοτε χρησιμοποιώ το ίδιο προεδρικό κουστούμι και ψάχνω για γραβάτα, αξιοποιώ δε κάπου κάπου την κουστουμιά και σε άλλες ευκαιρίες (στις γιορτές του Γιάννη και του Κώστα για παράδειγμα).
Φέτος λοιπόν που πήγαμε στο μέγαρο, λέω στη γυναίκα μου (δυστυχώς όχι ακριβώς έγχρωμη αλλά βέρα βλαχοαρβανίτισα), να δεις που θα σκάσει και ο Τσίπρας, χωρίς γραβάτα και με μπλουτζινάκι. Λες; μου απαντάει.Όπως σε βλέπω και με βλέπεις! Τόσο προβλέψιμος είναι ο μεγάλος.
Τώρα εσείς που έχετε μυαλό, φαντάζομαι να καταλαβαίνετε πια συμπεριφορά είναι αυθεντική και πια όχι.

Όσο για σένα Γιάννη, πραγματικά ξέφυγες λόγω της απέχθειάς σου σε θεατρινίστικες συμπεριφορές τύπου Τσίπρα που θέλησε να ξεμπροστιάσει εμάς τα γεροντάκια που ιδρωκοπούσαμε μπροστά στα τραπέζια με τους μεζέδες και τα κρασιά.
Μόνο που απ' αυτά τα γεροντάκια, άλλος είχε κατεβάσει τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη, άλλος είχε σακατευτεί στην Ε.Σ.Α. και άλλος είχε κάνει διακοπές στη Γυάρο. Ναί, καλά το καταλάβατε, τότε που ο υπέροχος κύριος Τσίπρας ήταν σπόρος στα παπάρια του μπαμπά του.

Φιλελεύθερος τζουτζές.

Ανώνυμος είπε...

Αφού θεωρείς παντοτινό σου φίλο τον Κουφοντίνα περιττεύει κάθε περαιτέρω σχόλιο.

leon είπε...

Ξέφυγα και το έκανα επίτηδες. Κι ο λόγος είναι ο ακόλουθος. Συζητούσα την επαύριο της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο με συνάδελφο το τι σημαίνει η συνωνυμία της δεσποινίδας Σανκό κι αυτός, με περιπαιχτική διάθεση, τηλεφώνησε σε μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και του μετέφερε σε εντελώς προβοκατόρικο τόνο, όσα συζητούσαμε. Περίμενα να τον διαολοστείλεοι ο συνομιλητής του, αλλά αυτός τον παρακάλεσε να μη δημοσιεύσει τίποτα.
Δεν ξέρω ποιο ήταν το μέλος αυτό της Π.Γ. του ΣΥΝ, ούτε και θέλω να το μάθω.
Όμως εξοργίστηκα από αυτή τη συμπεριφορά και υπέθεσπως κάποιο λάκο έχει η φάβα. Και επειδή εγώ δεν είχα υποσχεθεί τίποτα και σε κανένα έκανα την ανάρτηση.
Ο λάκος αποκαλύφθηκε την επόμενη μέρα.
Η δεσποινίς Σανκό δήλωσε στα ΜΜΕ που την επισκέφθηκαν ότι ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 12 ετών, μεσούντος του εμφυλίου στη Σιέρα Λεόνε, για να συναντήσει τους γονείς της που ήδη ζούσαν εδώ.
Στο προεδρικό Μέγαρο δυο μέρες πριν ο κύριος Τσίπρας είχε ισχυριστεί ότι«η Καντίτζα Σανκό είναι μετανάστρια δεύτερης γενιάς, που δεν έχει δικαίωμα όχι μόνο να πάρει ελληνική ιθαγένεια, αλλά ούτε κάν άδεια παραμονής, και είναι μαζί μου γιατί εμείς στο ΣΥΝ θέλουμε να δείξουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα».
Με δυο λόγια ο κύριος Τσίπρας βούτηξε την πώτη εμφανίσιμη μετανάστρια που περνούσε έξω από τα Γραφεία του ΣΥΝ, της προσέδωσε ιδιότητες που η κοπέλα δεν έχει και έκανε το επικονωνιακό εφέ του στο προεδρικό Μέγαρο.
Επειδή οι μετανάστες δεύτερης γενιάς, που δεν έχουν καν άδεια παραμονής στη χώρα, ενώ πολλοί από αυτούς ήδη φοιτούν σε ελληνικά πανεπιστήμια έχοντας περάσει Πανελλήνιες, είναι σήμερα χιλιάδες, αύριο θα είναι δεκάδες χιλιάδες και σε μερικά χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες.
Επειδή οι άνθρωποι αυτοί προορίζονται από τους κάθε λογής «φραουλοπαραγωγούς της Μανωλάδας» για να γίνουν μια γενιά κολασμένων της γης.
Επειδή η υπεράσπιση αυτών των ανθρώπων και η απαίτηση να αποκτήσουν ελληνική ιθαγένεια είναι στοιχειώδες καθήκον κάθε ανθρώπου.
Επειδή αμφιβάλλω αν γι αυτό το θέμα έχει κατατεθεί έστω και μια ερώτηση στη Βουλή.
ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ για τη φτηνιάρικη, από άποψη ανθρώπινης συμπεριφοράς, χρησιμοποίηση μιας μετανάστριας για τις επικοινωνιακές ανάγκες του κυρίου Τσίπρα.
ΕΥΧΟΜΑΙ το επικοινωνιακό εφέ του κυρίου Τσίπρα να μην πληρώσουν η δεσποινίς Σανκό και η οικογένειά της με απέλαση.

Γιάννης Χρ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ανώνυμε, εφόσον δεν επέλεξες τον ονοματικό αυτοπροσδιοριμό, θεωρώ ότι μάλλον αποδέχεσαι το ψευδώνυμο που σου πρότεινα : Μπουχέσας. Όπως είπε κι ένας φίλος μου, περιττεύουν τα σχόλια.

Φιλελεύθερος, επώνυμος, τζουτζές.

Sinistra Radicale είπε...

Δεν πειράζει παιδιά..... ΞΥΔΙ!!!!!!!!!! Τι να κάνουμε....μπουχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.......
Πασοκικές Μικροαστικές συντηρητικούρες....
Εσείς τι κάνατε όταν κυβερνούσατε τόσα χρόνια για τοπυς μετανάστες;;;;;

leon είπε...

Προς sinistra radicale

Επειδή επί 25 χρόνια ήμουν Αριστερός και είμαι περήφανος γι' αυτό.
Επειδή δεν είμαι πια Αριστερός από σεβασμό προς την 25χρονη συμβολή μου στην Αριστερά.
Επειδή, παρ' όλο που δεν μπορώ να είμαι πια Αριστερός, πιστεύω ότι η Αριστερά είναι άξια να φέρει αυτό το όνομα όταν πραγματικά επιδιώκει να αλλάξει τον κόσμο, κι ας με ξεβολεύει αυτή η αλλαγή.

Για όλους αυτούς τους λόγους νιώθω βαθύτατη αηδία όταν τα χουλιγκάνια των γηπέδων μοστράρουν για Αριστεροί.

Γιάνης Χρ.
Υ.Γ. Όσο για εσένα sinistra radicale (σε ελεύθερη μετάφραση απόλυτη καταστροφή), δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι, όταν ο Αλέξης Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός - γιατί είμαι βέβαιος ότι θα γίνει, όχι φυσικά ηγούμενος ενός Αριστερού Κόμματος αλλά μιας δράκας λαμογιών, μπροστά στα οποία το χειρότερο λαμόγιο του ΠΑΣΟΚ θα είναι μυξοπαρθένα - εσύ θα είσαι το χειρότερο λαμόγιο. Έχεις όλα τα προσόντα. Και αλήτης είσαι και απολίτικος είσαι και για έξυπνος περνιέσαι

Sinistra Radicale είπε...

Πάντως είμαι μικρότερος χουλιγκάνος απο αυτούς που ψηφίζαν αυτον που χαρακτήρισε τον Κύρκο Πρίγκηπα του Λόνκ Αίλαντ.....

Υ.Γ Να πετάξω και εγώ λίγο συλλογική ευθύνη....δεν πρέπει;;;;
Κάτσε τώρα στην βόλεψή σου λοιπόν όπως αναφέρεις.......

leon είπε...

Αν το όνειρο της ζωής σου είναι να μιμηθείς την ΑΥΡΙΑΝΗ και συγκρίνεις ευχαρίστως τον εαυτό σου με αυτά τα φασιστάκια φοβούμαι ότι υπήρξα επιεικής στα σχόλιά μου για σένα.
Και μάθε πως το γεγονός ότι δεν είσαι ο μόνος στην Αριστερά που έχει τέτοια σκατά στο κεφάλι του αντί για μυαλό ήταν ένας δευτερεύων λόγος που αποστασιοποιήθηκα από αυτήν.
Γιατί κάτι τύποι σαν κι εσένα εκθρέψανε τους Στάλιν.
Και κάτι ακόμα; Κάτι τύποι σαν κι εσένα ήτανε στο ΠΑΣΟΚ αυτοί που εξελίχτηκαν σε λαμόγια. Έτοιμοι να λιντσάρουν - ηθικά και φυσικά - όποιον δεν αποδεχόταν τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ του Ανδρέα Παπανδρέου, έτοιμοι να συκοφαντήσουν όποιον, εκτός ΠΑΣΟΚ, αναδείκνυε τις, κατά τη γνώμη του, ανακολουθίες της πολιτικής του.
Μάθε λοιπόν απόλυτε καταστροφέα ότι για να είσαι Αριστερός θέλει κότσια και μυαλό. Αν κάποια μέρα αποκτήσεις κάτι τις από τα δυο έλα να ξανακουβεντιάσουμε.

Γιάννης Χρ.

Υ.Γ. Και μην πιάνεις το Λεωνίδα Κύρκο στο στόμα σου. Γιατί αυτός πέρασε μια ζωή σεβόμενος τις διαφορετικές απόψεις γι' αυτό κι εγώ πάντα τον σεβόμουν. Κι ας διαφωνούσα πάντα μαζί του.

Sinistra Radicale είπε...

Α την αυριανή ναι!!!!!!!!! Αυτήν μιμούμαι!!!!!!!!!
Το πρότυπο της δημοσιογραφίας όπως το είχε χαρακτηρίσει ο Ανδρέας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ή κάνω λάθος;;;;;;;

Υ.Γ Και που τον σεβόσουν τον Λεωνίδα τι έγινε;;;; Για σεβασμό μιλάμε;;;;
Δεν απάντησες όμως τι κάνατε για τους μετανάστες... τουλάχιστον όταν ψήφιζες πασοκ.....

leon είπε...

Πρώτον, μέχρι και τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου ψήφισα ΣΥΝ. Δεν σκοπεύω να το ξανακάνω, γιατί τους ανθρώπους με απόψεις, που κάποτε υπήρχαν - αν και ήταν πολύ συντηρητικοί τότε για τις πολιτικές μου αντιλήψεις - τους έχουν αντικαταστήσει χουλιγκάνια σαν κι εσένα.
Όσο για το τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για τους μετανάστες η απάντηση είναι ΤΙΠΟΤΑ.
Το πρόβλημα είναι ότι και εσείς δεν προτίθεστε να κάνετε κάτι. Γιατί πέρα από μεγαλόστομες διακηρύξεις περί δικαιωμάτων των μεταναστών μεταναστευτική πολιτική δεν έχετε - σε τίποτα δεν έχετε πολιτική αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Και κάτι τελευταίο. Το blog αυτό ανήκει σε μια παρέα που χαίρεται να ακούει αντίθετες απόψεις και συχαίνεται τα τσογλανόπαιδα. Στο είπα και στο προηγούμενο σχόλιό μου, αλλά προφανώς τα ελληνικά σου είναι πολύ φτωχά για να το καταλάβεις. Αν λοιπόν έχεις έναν αντίλογο είσαι και πάλι ευπρόσδεκτος. Σε αντίθετη περίπτωση θα σου συνιστούσα να πας να γαμηθείς μη μπας και ξεχαρμανιάσεις.

Γιάννης Χρ.

leon είπε...

Και κάτι ακόμα απόλυτε καταστροφέα. Αριστερά χωρίς σεβασμό του άλλου δεν υπάρχει. Εγώ δεν είμαι πια Αριστερός, αλλά κρατάω αυτή την Αξία ως την πιο πολύτιμη κληρονομιά που έχω από την Αριστερά. Επειδή όμως η λέξη αυτή για εσένα είναι άγνωστη, μάθε ότι θα είσαι ανάξιος να είσαι Αριστερός όσο δε θα την έχεις ζήσει στο πετσί σου. Αυτό σε ό,τι αφορά την εξυπνάδα σου περί σεβασμού.


Γιάννης Χρ.

Sinistra Radicale είπε...

Τις βρισιές τις αντιπαρέρχομαι, γιατι το συνθημα ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ Ο ΚΑΘΕ ΣΕΞΥ ΝΕΟΣ, ισχύει ακόμα....
Δεύτερον. Πολιτική έχουμε.
Αν αυτή δεν ταιριάζει στις ιδεολογικές σου συντεταγμένες (μιας και δεν είσαι αριστερός όπως εσύ ο ίδιος λες), είναι άλλο θέμα.
Γίνεσαι συκοφάντης όμως εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτοί που συκοφαντούν την Κατσέλη τους οποίους δικαίως έβριζες....
Τώρα για το αν είμαι αριστερός, έχω ακόμα στο συρτάρι μου το μαντήλι του πατέρα μου με τα αίματα απο το ανοιγμένο του κεφάλι το οποίο του το ανοίξανε με τα γεγονότα στο 1ο τάγμα στο μακρονήσι...αν έχεις υπόψη σου βέβαια την ιστορία.....
Και τέλος οι χαρακτηρισμοί μου ήταν εντελως πολιτικοί, και τίποτα περισσότερο...
Αλλά ο καθένας κρατάει αυτό που τον συμφέρει και το ερμηνεύει κατά το δοκούν....έτσι είναι!!!!!!

Sinistra Radicale είπε...

Και στα περί σεβασμού, και ο Καραμανλής επειδή σέβεται την κοινωνία και τους πωλήτες(sic), ιδιωτικοποιεί τα πάντα....
Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ άρα.....νέα έννοια!!!!!!!!!!!

Sinistra Radicale είπε...

πολίτες*...μην λες ότι δεν ξέρουμε και ελληνικά.........

leon είπε...

1. Αν τα σχόλια για ξύδια τα θεωρείς πολιτική κριτική μιλάμε για άλλα πράγματα.
2. Δε συκοφαντώ το ΣΥΡΙΖΑ.Έκανα χρήση του δικαιώματός μου να αναδείξω τις, κατά τη γνώμη μου, ανακολουθίες του. Επιμένω ότι ο Τσίπρας ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ μια μετανάστρια για ένα ΦΤΗΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΡΙΚ, χωρίς να έχει προηγηθεί ούτε μια συγκροτημένη πολιτική δράση του κόμματός του - ούτε μια ερώτηση δεν έχουν καταθέσει στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το μείζον θέμα των 120.000 ανθρώπων χωρίς πατρίδα και δικαιώματα, που αύριο θα είναι 300.000 και σε δέκα χρόνια 1.000.000 - και χωρίς να υπάρξει μια συνέχεια την επαύριο. Κι αυτό είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ είτε σου αρέσει είτε όχι.
3. Το ματωμένο μαντήλι του πατέρα σου δε σε κάνει Αριστερό. Η Αριστεροσύνη δεν κληρονομείται, δεν πωλείται, δε μεταβιβάζεται και δεν παίζεται στο Χρηματιστήριο. Όταν δηλώνεις Αριστερός κρίνεσαι για το αν ζεις σύμφωνα με τις αξίες σου. Εσύ προς το παρόν προσπαθείς ανεπιτυχώς να εμπορευτείς Αριστεροσύνη.

Γιάννης Χρ.

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση: Ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και του Αλέξη Τσίπρα;

Απάντηση: Και οι δύο φροντίζουν προηγουμένως οι δημοσιογράφοι να μην τους κάνουν ποτέ την ερώτηση στην οποία δεν υπάρχει απάντηση.

Σε όλες τις ραδιοτηλεοπτικές συνεντεύξεις της περιόδου 1967-2008 όλοι ρωτούσαν τον Κωνσταντίνο "για τις σπουδές σε πανεπιστήμια των παιδιών του" και όχι "πως κατάφερε και τελείωσε 3 Στρατιωτικές Σχολές σε 2 χρόνια" και έκτοτε δεν κατάφερε να εισαχθεί σε Σχολή του εξωτερικού (Θυμάστε τι ερωτήσεις του είχε κάνει ο Larry King στο CNN;)

Ο Αλέξης Τσίπρας εξασφαλίζει εκ των προτέρων ότι ο δημοσιογράφος δεν θα του κάνει ποτέ την ερώτηση "Ποιές είναι οι θέσεις σου για την Ευρώπη, για τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα που έχουν προκύψει από την Ευρώπη των εργαζόμενων και από τις κοινοτικές οδηγίες περί ισότητας και από τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου;" (ΕΤ3)

Φανταστείτε να γίνει κάποτε πρωθυπουργός και να μάθετε εκ των υστέρων ότι πιστεύει μόνο σε "απεργίες πείνας" και "καταλήψεις σχολείων"!


Υ.Γ. Το 1955 η Δεξιά για να φράξει το δρόμο προς την επικράτηση των δημοκρατικών δυνάμεων έδωσε ψήφο στις γυναίκες, οι οποίες με τη σειρά τους ψήφισαν μαζικά τον Κωσταντίνο Καραμανλή επειδή τους γοήτευε με τα φρύδια του. Έτσι πήγαμε πίσω για τουλάχιστο 30 χρόνια.

Τώρα ήρθε ο Τσίπρας. Ένας καταληψίας σχολείων (στα οποία έστελναν ο φτωχοί γονείς τα παιδιά τους να μάθουν γράμματα και έβλεπαν τα λουκέτα των μαθητικών συμμοριών του Τσίπρα, ενώ δεν μπορούσαν να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία). Καμμία θέση για την Ευρώπη, για τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων στην Ευρωπη, για ότι κατακτήσεις έχουν γίνει. Πλήρης συσκότηση απόψεων από το λεβέντη τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας βάζει μπριγιόλ στο μαλλί του ποζάρει στη μοτοσυκλέτα του και μαζεύει θαυμάστριες τις Ελληνίδες που τον ποθούν, που ονειρεύονται να φωτογραφηθούν δίπλα τους.

Ανέβηκε ο Τσίπρας στις δημοσκοπήσεις, χωρίς να χρειαστεί να δηλώσει τις περί Ευρώπης απόψεις του. Και άρχισε να κατεβαίνει..

Όπως το μπαλόνι, το προφυλακτικό και άλλα, όλα τα πράγματα ξεφουσκώνουν όταν δεν υπάρχει τίποτα μέσα πλέον.

Δημήτριος είπε...

Μπράβο στο σημερινό Ελλάδιστάν και όλους τους γνήσιους ιθαγενείς του, που πιστοί στο κυνήγι του "Αμέρικαν Ντρήμ" (αλλά στην νεοελλαδίτικη έκδοσή του) καταφέρνουν να συζητάνε ώρες ατελείωτες, με χιλιάδες λέξεις, γραμμένες σε χιλιόμετρα σελίδων, χωρίς τελικά να λένε τίποτα, χωρίς στην ουσία να καταλήγουν σε κάποιο κοινωφελές συμπέρασμα.

Εύγε μας, αξίζουμε το βραβείο Oscar στην κατηγορία "Φληναφήματα" (και για όσους τα Ελληνικά τους είναι "πτωχά") της ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗΣ ΦΛΥΑΡΙΑΣ.

Αν ο Alexis ενδιαφερόταν ειλικρινώς για τα πραγματικά προβλήματα του μέσου Έλληνα θα το είχε ήδη κάνει. Αντιθέτως ασχολείται (αυτός και το συνάφι του) ΜΟΝΟ με ότι έχει υψηλή επικοινωνιακή αξία, δηλαδή πιθανότητα εξαργύρωσης σε ψήφους.

Ο "Αlexis & ΣΙΑ" όμως εκμεταλλεύεται αυτό το ίδιο το πολιτικό κατεστημένο που δήθεν αντιμάχεται. Είναι δηλαδή μέρος του προβλήματος ο ίδιος και όχι η μεσσιανική λύση που κάποιοι (ως δια μαγείας) περιμένουν. Είναι άλλος ένας φελλός που επιπλέει στον βούρκο, μιά φούσκα που μεγαλώνει, μεγαλώνει για να σκάσει, χωρίς κρότο μάλιστα.

Το πρόβλημα βέβαια (στην ουσία είναι ένα φαινόμενο που χρήζει μελέτης απο κοινωνιολόγους) δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ μόνον. Η παντελής έλλειψη γνήσιου πολιτικού λόγου διακρίνει όλο το φάσμα του ελλαδικού κομματικού γίγνεσθαι.

Αναρωτηθήκατε άραγε ποτέ σας αν είναι τυχαίο (ή όχι) το ότι εδώ και τόσα χρόνια (δηλ. από την μεταπολίτευση και μετά) τα ίδια και τα ίδια προβλήματα απασχολούν, ταλανίζουν και "καθυστερούν" την πατρίδα μας;

Ώχ, είπα πατρίδα μας και θα χαρακτηριστώ εθνικιστής, σοβινιστής, μπορεί και "χρυσαυγίτης". Καλύτερα να κρυφτώ λοιπόν, στο μεταξύ εσείς προσπαθείστε να απαντήσετε στο ερώτημα που μόλις έθεσα.

Καληνύχτα σας!

Ανώνυμος είπε...

Όπως έγινε στις συνεντεύξεις του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, στου Αλέξη Τσίπρα, έτσι και στη συνέντευξη που έγινε στο Ρουσσόπουλο, οι ερωτήσεις ήταν:
α) στημένες
β) ανώδυνες και
γ) αποδείκνυαν τη βλακεία του ερωτώντος, προς δόξαν του ερωτόμενου.

Υπενθυμίζω ότι όλες οι ερωτήσεις που είχαν γίνει:

α) στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο ακόμα και από τον Λαρυ Κίνγκ απέφευγαν να τον στριμώξουν να απαντήσει:
- Πως έχασε το θρόνο του,
- Πως τελείωσε 3 στρατιωτικές σχολές σε 2 χρόνια.
- Πώς ενώ τα παιδιά του σπούδασαν σε πανεπιστήμια, αυτός δεν κατάφερε να γίνει ποτέ δεκτός στο Cambridge,

β) Στον Αλέξη Τσίπρα, κανείς ποτέ δεν ρώτησε ποιές είναι οι απόψεις του:
- Για την Ευρώπη,
- Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τις κατακτήσεις του ευρωπαΙκού δικαίου και των αποφάσεων του ευρωπαϊκού δικαίου στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα δικαιώματα των εργαζομένων (ή μήπως θα έπρεπε να παραιτηθούμε άπό όλα αυτά και να αρχίσουμε να τα διεκδικούμε από την αρχή με απεργίες στις φάμπρικες και με καταλήψεις σχολείων κλπ).

γ) Τον κύριο Ρουσσόπουλο, δεν τον ρώτησε κανείς πως διαχειρίστηκε τις συμβουλές προς Καραμανλή (όποιος και να τις έδινε) περί Μονής Βατοπεδίου, αποπομπής Βουλγαράκη, αποπομπής Ρουσσόπουλου, το πως άρχισε να πέφτει η δημοτικότητα της Ν.Δ. και να νεκραναστένεται η δημοτικότητα του ΠΑΣΟΚ.

Ο Τσίπρας, ο Κωνσταντίνος και ο Ρουσόπουλος,δεν φοβούνται καμιά ερώτηση δημοσιογράφων υπό τέτοιες συνθήκες.

Ανώνυμος είπε...

Να σας κάνω μια ερώτηση διότι τυχαία βρέθηκα εδώ, από χρήση κάποιου συνδέσμου.
Ο Τσίπρας είναι αυτός που σε καίριες ερωτήσεις δημοσιογράφων για την ανεργία, την υγεία, την οικονομία, την παιδεία, την αξιοκρατία, την διαφάνεια, την ασφάλεια και την τάξη και γενικώς κάθε ερώτημα που ταλανίζει την κοινωνία, απαντά με τα Τσίπρια αγωνιστικά χαρακτηριστικά, λόγο και χαμόγελό, "Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά" !!!
Χμμμ μάλλον δεν έχει νόημα να γράψω περισσότερα.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)