37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Μεγάλη συγκέντρωση

Μεγάλη κι αυτή η συγκέντρωση και διαδήλωση της ΓΣΕΕ.
Το μεγαλύτερο μπλοκ ήταν αυτό των απεργών της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Στο Σύνταγμα, βγήκαν από τη Βουλή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γιώργο και μπήκαν στη διαδήλωση.

Κάποια γυναίκα (προφανώς ξεχασμένη από το προηγούμενο μπλοκ του ΠΑΜΕ, έσπευσε και... έριξε ένα μπουκάλι νερό προς τον Παπανδρέου, δροσίζοντάς τον και... βρίζοντάς τον.
Ευτυχώς την... φυγαδεύσαμε μερικοί ψυχραιμότεροι...

...Για να έχουν και κάτι να δείχνουν από ... μεθαύριο οι τηλεκαμπινέδες!..

(Επίσης είδα και κάποιους... πρώην υπουργούς της ΝΔ να κοιτάζουν το μέγεθος της διαδήλωσης, κατάλληλα "καλυμμένοι" βέβαια, κάπου στην Μ. Βρεττάνια...)

Κ.Λ.

1 σχόλιο:

leon είπε...

Όλοι συμφωνούσαν ότι η διαδήλωση ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει για το Ασφαλιστικό, μεγαλύτερη ακόμα και από τη διαδήλωση κατά του Νομοσχεδίου Γιαννίτση. Ο ανταποκριτής του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων DPA μου είπε ότι μόνο η αντιπολεμική διαδήλωση του 2003 ήταν μεγαλύτερη. Μιλούσε - και μάλλον είχε δίκιο - για τουλάχιστον 200.000 διαδηλωτές.Εγώ έχω να καταθέσω την εξής μαρτυρία. Είδα ανθρώπους που ήξερα ότι δεν έχουν πατήσει ποτέ τους σε διαδήλωση, γιατί όταν εμείς ονειρευόμασταν επαναστάσεις αυτοί πήγαιναν μονάχα στα ξενέρωτα πάρτι της ΔΑΠ, ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΏΝΟΥΝ.
Α! και το κλου της υπόθεσης. Είδα και τη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ Είχα 15 χρόνια να δω τέτοιο πράγμα. Και ήταν καμιά 200ριά άτομα

Γιάννης Χρ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)