37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

Υψηλή κοπτική - ραπτική

Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο του Γιάννη Χ., πιο κάτω και νομίζω ότι θα πρέπει να διαβαστεί με προσοχή και να συζητηθεί.

Κατά τα άλλα, θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις που νομίζω έχουν σημασία.

Κατ' αρχάς, να μεταφέρω όσα γράφει σήμερα ο pitsirikos στο blog του:

"..Είσαι άξιος της μοίρας σου (update και συγγνώμη)
«Βλέπετε κάθε νέο με υπολογιστή ως έναν εν δυνάμει μπλόγκερ».

Ο Γιώργος Παπανδρέου στον Κώστα Καραμανλή σήμερα στη Βουλή.
Το άκουσα και δεν το πίστευα. Σαν οι μπλόγκερ να είναι κάτι κακό. Γιώργο, κατάλαβες τι είπες; Σαν να λες «Βλέπετε κάθε νέο με υπολογιστή ως έναν εν δυνάμει τρομοκράτη». Έλα μουνί στον τόπο σου! Βλέπω τον Τσίπρα να κάνει κυβέρνηση.

.........................................

Ζητώ συγγνώμη από τον Γιώργο Παπανδρέου και από τους αναγνώστες για το λανθασμένο και άδικο σχόλιό μου. Η πλήρης φράση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν "βλέπετε κάθε νέο με υπολογιστή, ως έναν εν δυνάμει blogger, και αυτό, το θεωρείτε επικίνδυνο". Όντως, η τελευταία φράση αλλάζει εντελώς το νόημα. Το διάβασα όμως έτσι ακριβώς στο
in.gr και -το χειρότερο- το άκουσα με τα αυτιά μου τόσο στο ραδιόφωνο όπως και στην τηλεόραση - δυο φορές στην τηλεόραση (η μία στις ειδήσεις του Mega στις 14:00, η άλλη δεν θυμάμαι ποιο κανάλι ήταν). Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Δεν το πίστευα αυτό που άκουγα. Ζητώ συγγνώμη και πάλι. Ευχαριστώ τον καλό αναγνώστη που με ενημέρωσε.
Ελπίζω η μετάδοση και αναπαραγωγή της μισής φράσης από τα ΜΜΕ να οφείλεται σε λάθος. Αυτό θα φανεί στις βραδινές ειδήσεις.
(update)Στις ειδήσεις των 20:00 -παρά το δαιμονιώδες zapping- δεν πέτυχα σε κανένα κανάλι τη συζήτηση στη Βουλή. Στο δελτίο της ΝΕΤ στις 21:00, η φράση του Παπανδρέου μεταδόθηκε ολόκληρη..."


Ο Πρετεντέρης στο "ΒΗΜΑ" σήμερα:
"...Χθες, ανάλογο δρόμο επέλεξε και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης. O οποίος (εν μέσω των απόψεών του για την εκπαίδευση...) κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ποινικοποίηση του Διαδικτύου». Θεέ και Κύριε! Είναι ποινικοποίηση του Διαδικτύου αν μπει φρένο σε δέκα συκοφάντες και πέντε εκβιαστές; Και θα πληγεί η ελευθερία της ενημέρωσης αν βάλουν τρεις κανόνες σε ένα ξέφραγο αμπέλι; Θεωρώ απίθανο ο αρχηγός της αντιπολίτευσης να εμφορείται από τέτοιες απόψεις. Υποθέτω ότι η υπερβολή στην προκειμένη περίπτωση εντάσσεται κυρίως σε ένα (κακώς εννοούμενο...) «άνοιγμα στη νέα γενιά», η οποία υποτίθεται ότι εκφράζεται από τα μπλογκ που απειλούνται από την κυβέρνηση. Κάποιοι στο ΠαΣοΚ θα σκέφτηκαν ότι έτσι βάζουν χέρι στην πελατεία του Τσίπρα..."

Έτσι βλέπει το χώρο του διαδικτύου ο κ. Πρετεντέρης: Σαν ένα "ξέφραγο αμπέλι" που πρέπει να το... φράξουμε...
Έτσι βλέπει τον Παπανδρέου: Σαν έναν πολιτικάντη που κοροϊδεύει τη νέα γενιά.

Γι αυτό μην απορείς καλέ μου πιτσιρίκο, όταν βλέπεις τέτοια λογοκριτικά - παραφθαρτικά φαινόμενα από διάφορα μεγάλα και ... άλλα κανάλια...
"Τον Τσίπρα και τα μάτια μας!"

Είδατε πώς περνάει η απαξίωση και δυσφήμιση ενός πολιτικού;

Ας πάμε λοιπόν όλοι, στις εκλογές, να ψηφίσουμε τους εκλεκτούς του κ. Πρετεντέρη και των συν αυτώ!..

Ευλογείτε!

Κ.Λ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)