37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

ΜΟΝΟΝ Ο ΚΟΥΠΑΚΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ...

...Τις ντριμπλίτσες Σαμαρά για να πάρει πόντους στις δημοτικές.

αέρα πατέρα

7 σχόλια:

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Τώρα, για να σας φρεσκάρω τη μνήμη, ως προς τις προεκλογικές τρίπλες, να σας θυμίσω ότι το "πάνθεον" των παπατζήδων έχει εκδόσει επιτομή! Από το "πιστεύομεν και εις την λαοκρατίαν" του αειμνήστου παππού, έως και το πρόσφατον "λεφτά υπάρχουν" του πρωθυπουργεύονυος εγγονού!

αέρα πατέρα είπε...

Φίλε μου Σαλωνίτη μούδωσες πάσα αλλά Ιμπαγάσα. Ήτανε ντρίμπλες. Συγκρίνονται όμως;
α. Το "πιστεύομεν και εις την λαοκρατίαν" όπως καλά γνωρίζεις ελέχθη προ του ΕΑΜικού ακροατηρίου μετά την απελευθέρωση και στα πλαίσια της προσπάθειας του τότε πρωθυπουργού της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας να αποφευχθεί η επικράτηση του ΕΑΜ και δι αυτού του ΚΚΕ που είχε τεράστια δύναμη. Αμφιβάλλει κανείς ότι αν, λέω αν διότι υπήρχε και η συμφωνία της Γιάλτας, επικρατούσε τότε το ΚΚΕ θα είχαμε την τύχη των αλήστου μνήμης Λαϊκών Δημοκρατιών;
β. Ο Γιώργος είπε υπάρχουν λεφτά για να αντιμετωπίσει και να συντρίψει τελικά μια κυβέρνηση και ένα πρωθυπουργό που το μόνο που τον ενδιέφερε κατά την διάρκεια της θητείας του, το ομολογούν και οι δικοί του, ήταν το επικοινωνιακό παιχνίδι το οποίο όμως κατάφερε να κοιμίσει τον ελληνικό λαό για πέντε και κάτι χρόνια. Και όταν ξύπνησε από το όνειρο είδε την πραγματικότητα εφιάλτη.
γ. Σήμερα οι ψύχραιμοι και αντιμετωπίζοντες την πραγματικότητα και μόνον Έλληνες, πλην μαρξιστών οι οποίοι εξακολουθούν να καλλιεργούν λωτούς και μανδραγόρες, δέχονται ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος. Ο μόνος που παίζει επικίνδυνα με αυτή την αναμφισβήτητη αλήθεια είναι ο εκ Ναυαρίνου Αντώνιος. Είναι επικίνδυνες οι ντρίμπλες του φίλε μου σε συτόν τον επικίνδυνο χώρο. Χάνεις τη μπάλα και τρως γκολ. Και το παιχνίδι είναι τελικός.
δ.Επιμύθιον. Με την έννοια που χρησιμοποιείς τον όρο, μέγας παπατζής ήταν και ο Παπαφλέσσας. Και όμως υπήρξε επαναστάτης, ήρωας και μάρτυρας.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Φίλε μου, ωτρίπλες είναι και όλα τα υπόλοιπα ανάμεσα στα δύο που ανέφερα! Ντρίπλα είναι να καταδικάζεις το νόμο "Σιούφα" και να λες ότι θα τον καταργήσεις και να κάνεις το αντίθετο! Εγώ δε διαφωνώ με το νόμο που κράτησε ζωντανό το ασφαλιστικό σύστημα για 20 χρόνια αλλά όλοι αυτοί τι έλεγαν και τι έκαναν! Ντρίπλα είναι το να μην έχεις συμφωνήσει επί 6 χρόνια με κανέναν εκσυγχρονιστικό νόμο της Κυβέρνησης και όταν παίρνεις την εξουσία να κάνεις τα ίδια και πιο έντονα νομοσχέδια με τα οποία ,αν συμφωνούσες τότε, μπορεί να μη φτάναμε εδώ που φτάσαμε!Αυτά και άλλα, ων οθκ έστι αριθμός!
Επιμύθιον: Ακόμα και άν δεν υπήρχε η "οικογένεια", έπρεπε να την ανακαλύψουν οι... Αμερικάνοι!
Την καλημέρα μου, όπου κι αν βρίσκεστε!

Koupakia είπε...

Είναι αλήθεια!
Από (ν)τρίπλες τύπου ΓΑΠ, δεν καταλαβαίνω γρι!

αέρα πατέρα είπε...

Φίλοι μου η προβοκατορολογία και οι θεωρίες συνομωσίας, όπως θάχετε καταλάβει, δεν είναι το στιλ μου.
Για τον "εκσυγχρονισμό" ή μάλλον τις μεταρρυθμίσεις του Κώστα ... εδώ γελάνε.

Θεωρώ ότι και η δεξιά και το κέντρο και η αριστερά έχουν προσφέρει κάποια πράγματα σ' αυτόν τον τόπο, ιστορικά. Θα σταθώ στα μετά τον πόλεμο.

Σ' αυτό το πλαίσιο μέσα, θα έλεγα ότι αναμφισβήτητα από την δεξιά ξεχωρίζω τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με τον πολιτικό του ρεαλισμό που μας έδωσε την πρώτη ώθηση για την ευρωπαϊκή προοπτική και εξασφάλισε το ομαλό πέρασμα στη δημοκρατία μετά τη μεγάλη περιπέτεια της χούντας.

Επίσης θα υποκλιθώ σε έναν βραχύβιο πρωθυπουργό, τον Γεώργιο Ράλλη που έδωσε μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς και προσήλωσης στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Σε ότι αφορά την κεντροαριστερά και οι τρεις γεννεές Παπανδρέου συνέβαλαν και μάλιστα χωρίς αμερικάνικη βοήθεια.

Ο Γιώργος ο πρεσβύτερος υπήρξε και αυτός βραχύβιος πρωθυπουργός αλλά έδωσε κι αυτός το στίγμα του με την εκπαιδευτική (αληθινή, όχι ντεμέκ) μεταρρύθμιση του Παπανούτσου που πήραν πίσω αποστάτες και χουντικοί και με την εγκαινίαση μιας πολιτικής εθνικής συμφιλίωσης, απελευθερώνοντας μεγάλο αριθμό πολιτικών κρατουμένων.

Ο Αντρέας σφράγισε την εθνική συμφιλίωση, έκλεισε δραστικά την ψαλίδα μεταξύ προνομιούχων και μη και έκανε μια εξωτερική πολιτική φιλική προς τους αδέσμευτους και τον αραβικό κόσμο της οποίας τα αποτελέσματα, για τον κάθε καλόπιστο, τα απολαμβάνουμε μέχρι τώρα. Εκτός αν το ότι βρισκόμαστε έξω από το σκόπευτρο της κάθε Αλ Κάιντα είναι μικρό πράγμα.

Ο Σημίτης, παρά τους μύδρους που δέχεται, άδικα κατά τη γνώμη μου, ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που κοίταξε στα μάτια τους ευρωπαίους ηγέτες, όχι με το βλέμμα του φτωχού συγγενούς ούτε με τα νάζια του κακομαθημένου παιδιού που όλο το αδικούνε.

Ο Γιώργης ή Γ.Α.Π. δεν έχει ολοκληρώσει το έργο του για να κριθεί. Επειδή όμως με ενθουσιάζει ο τρόπος που κινείται για να αλλάξει πραγματικά τα παθογενή στοιχεία της οικονομίας και κοινωνίας μας, πιστεύω ότι θα αφήσει πλατιά φαρδιά την υπογραφή του στην αναγέννηση της Ελλάδας.

Με συγχωρείτε φίλοι μου αλλά σ' αυτή την ιστορία δε βλέπω δράκους, πολύ περισσότερο αμερικάνους δράκους. Βλέπω μόνο πρωθυπουργούς κλασικούς τεμπέληδες που την βρίσκουν με μπάφους και ιντριγκαδόρους ολκής, σαν το Μητσοτάκη που έκανε μεγάλο κακό στον τόπο.

Αυτά για την ώρα και πραγματικά χαίρομαι για τον δημοκρατικό διάλογο.

ΑπΙφ είπε...

Τελικά η πολιτική του Σαμαρά είναι ντριπλίτσες για το φιλοθεάμον κοινό ( και η μπάλλα στην εξέδρα ) ή αποτελούν την βάση της πολιτικής για την ΝΔ ώστε όταν αυτή έρθει στην εξουσία να την εφαρμόσει και να πάει τον τόπο μπροστά. ( να βάλει δηλαδή το γκόλ).
Ο φίλος μας ο Σαλωνίτης δεν μας απαντά αλλά μας λέει ότι οι κατά καιρούς αρχηγοί του Πασόκ και μετέπειτα πρωθυπουργοί χρησιμοποίησαν κάθε είδος ντρίπλας για να πετύχουν τον σκοπό τους.
Πράγματι η διαπίστωση είναι σωστή. Βέβαια θα ήταν δικαιότερο για ιστορικούς λόγους να θυμηθούμε και την απόδοση του Καραμανλή του νεώτερου στις ντρίπλες .Θα σας θυμίσω μόνο μια καταπληκτική ντρίπλα πού άφησε άφωνους τους πάντες. Υπήρξε μια θλιβερή υπόθεση που δίχασε τον Ελληνικό λαό με τις ακρότητες της Ιεραρχίας. Όταν ένας νέος άνθρωπος και νέος πολιτικός πηγαίνει να υπογράψει μετά της συζύγου του τα κωλόχαρτα ( όπως αποδείχτηκε ) του Χριστόδουλου πως να την χαρακτηρίσεις αυτή την ντρίπλα ??
Μετά ταύτα ξαναμπαίνει το αρχικό ερώτημα ......περί Σαμαρά. Θέλει μήπως καμία περισπούδαστη ανάλυση για να καταλάβει κανείς ότι η άρνηση του αρχηγού της ΝΔ να στηρίξει το μνημόνιο είναι πέρα για πέρα φτηνή αντιπολιτευτική κίνηση όταν μάλιστα δεν προτείνεται κάποια άλλη αξιόπιστη πρόταση για την προώθηση λύσης του προβλήματος. Θέλει μήπως καμία περισπούδαστη ανάλυση για να καταλάβει κανείς ότι δεν αρέσουν τα δύσκολα στον Σαμαρά όταν
1. Καταψηφίζει τον Νόμο για τους stagiers
2. Καταψηφίζει το μνημόνιο και ψηφίζει μόνο κάποια άρθρα που περιέχουν ψήγματα παροχών
3. Καταψηφίζει το ασφαλιστικο και το εργασιακό Νομοσχέδιο και ψηφίζει μόνο κάποια άρθρα που εμφανίζονται ως φιλεργατικά.
4. Στηρίζει ,εκτός ναυτικών, όλες τις συμπαθείς τάξεις στον αγώνα τους έναντια...........
Γι΄αυτούς τους λόγους πιστεύω ότι νέος αρχηγός της ΝΔ δεν πολιτεύεται με γνώμωνα τις ανάγκες της χώρας αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν μήπως κλέψει καμιά ωραία ντρίπλα από τους Α.Παπανδρέου , Κ.Μητσοτάκη , Κ.Καραμανλή.Όμως για να γυρίσεις αυτόν τον αγώνα θέλεις παίκτες ψυχωμένους αποφασισμένους για όλα, μαχητές. Με Τιτίκες αυτό το παιχνίδι δεν γυρίζει ............

Koupakia είπε...

Φίλε Αέρα Πατέρα!

Ο ΓΑΠ δεν χρειάζεται να κριθεί στο τέλος!
Ήδη παρήγαγε έργο!
Έκανε τους φτωχούς φτωχότερους!
Λίγο τόχεις;

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)