37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΠΕΡΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΦΙΛΙΑΣ 2

Στις 18/8 υπήρξε μια ανάρτηση του Αέρα πατέρα « Περί Αμερικανοφιλίας» .Τα σχόλια που συνόδευσαν την ανάρτηση δυστυχώς δεν ανέβηκαν στο διαδίκτυο για λόγους που έχουν να κάνουν με τον ξάδελφο του δαίμονα του τυπογραφείου. Θεώρησα σκόπιμο να επαναφέρω προς συζήτηση αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα για να καταθέσει ο κάθε φίλος τις απόψεις του.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να κάνω δυό παρατηρήσεις στόν σχολιασμό του φίλου μας του Σαλωνίτη.

1. Κατά την διάρκεια του πολέμου στην Βοσνία και των κτηνωδών εθνοκαθάρσεων κυρίως από την μεριά των Σέρβων "πατριωτών " αναπτύχθηκε ένας μεγάλος προβληματισμός σε όλη την Δύση , στην οποία να θυμίσω ότι ανήκομεν ,αν μπορεί η διεθνής κοινότητα να αποδέχεται την πρακτική των εθνοκαθάρσεων κρυμμένη πίσω από το επιχείρημα περί "μη επεμβάσεως στα εσωτερικά κυρίαρχης κρατικής οντότητας". Δυστυχώς σε αυτόν τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε από τα προοδευτικότερα κομμάτια της ηπείρου μας ( κυρίως ) δεν συμμετείχαμε εμείς οι ευαίσθητοι Έλληνες. προσδοκώντας ενδομύχως μια ΤΕΛΙΚΗ νίκη των Σέρβων αδελφών μας αδιαφορώντας για τα ποτάμια αίματος που προκαλούσε αυτή η πολιτική. Αντίθετα στην Ευρώπη το κίνημα εναντίον της κτηνωδίας των εθνοκαθάρσεων έπεισε τους του λαούς της Ευρώπης να επέμβουν όταν μετά την Βοσνία, σειρά εθνοτικού ξεκαθαρίσματος έπαιρνε το Κόσσοβο. Άρα λοιπόν την επέμβαση του ΝΑΤΟ δεν την επέβαλλε μονομερώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ αλλά ήταν μια καθολική απόφαση της Δύσης ( πλην Ελλάδος ). Θα ήθελα να θυμίσω ότι στις δημοσκοπήσεις που γίνονταν σε όλη την Ευρώπη τα ποσοστά υπερ της επέμβασης ξεπερνούσαν το 80% (!!!!).

2. Τα κράτη των Βαλκανίων είναι τα εξής : ΕΛΛΑΔΑ , ΦΥΡΟΜ , ΣΕΡΒΙΑ , ΒΟΣΝΙΑ ,ΚΡΟΑΤΙΑ , ΣΛΟΒΕΝΙΑ , ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ( σκόπιμα παρέλειψα Αλβανία και Τουρκία ) . Εκτός από την Ελλάδα ολες οι υπόλοιπες χώρες με εξαίρεση το μισό Φύρομ ήσαν απ΄ότι θυμάμαι υπέρ της επέμβασης. Συνεπώς πλην Ελλάδος μισού Φύρομ και Ρωσσίας ουδείς άλλος ήταν κατά της επέμβασης του ΝΑΤΟ. Δυστυχώς για εμάς αυτή είναι η αλήθεια.

Βεβαίως υπάρχει ένα αναπάντητο ερώτημα που δεν αφορά ίσως το κύριο σχόλιο περί Αμερικανοφιλίας. Μπορείς να τιμωρείς με βομβαρδισμούς έναν λαό επειδή η ηγεσία του εγληματεί εις βάρος κάποιας μειονότητας ??

ΑπΙφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)