37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ 10

Η εισαγωγή ενός ή περισσοτέρων υποψηφίων με βαθμό κοντά στο μηδέν σε κάποιο ΤΕΙ της χώρας είναι φανερό ότι εξάπτει την φαντασία των συμπολιτών μας που δεν γνωρίζουν τίποτε από κατατακτήριες εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ , ανεβάζει το θέμα σε πρωτοσέλιδα με γλαφυρότατους τίτλους και προκαλεί την οργή εκατοντάδων ή και χιλιάδων κυρίως μορφωμένων ανθρώπων ( και Πανεπιστημιακών )για την απαξίωση που τάχα υφίσταται κατόπιν τούτου η Εκπαιδευτική διαδικασία στην Ελλάδα.

Και όμως τα πράγματα είναι πολύ απλά αν τα βάλουμε σε μια σειρά.

1. Όλα τα παιδιά που προσέρχονται στις Εξετάσεις είναι απόφοιτοι του Λυκείου δηλαδή γίνονται δεκτοί στα περισσότερα ΑΕΙ του εξωτερικού χωρίς να υποστούν καμιά διαδικασία εξετάσεων. !!!!!

2. Τα παιδιά που εισάγονται κάθε χρόνο με χαμηλούς βαθμούς σε ΤΕΙ δίνουν ακριβώς τα ίδια μαθήματα με της ίδιας δυσκολίας θέματα με τα παιδιά που κυνηγούν τις σχολές ΑΕΙ με την υψηλότερη ζήτηση. Δηλαδή τα θέματα για την σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχ/κων Υπολογιστών στο ΕΜΠ είναι ακριβώς τα ίδια με τις σχολή Κλωστουφαντουργίας Πειραιά ή την σχολή Ανθοκομίας στο Μεσολόγγι !!!!!!

Συνεπώς πρέπει να κάνουμε μερικές παραδοχές

1. Ότι ο βαθμός 10 δεν είναι βάση και δεν σημαίνει απολύτως τίποτε διότι το επίπεδο των γνώσεων που απαιτείται για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση το κατακτά κάποιος με το απολυτήριο του Λυκείου.

2. Ότι μερικές σχολές έχουν τόσο χαμηλή ζήτηση που δεν χρειάζεται ούτε το 0.9 να γράψει κάποιος υποψήφιος και μπορεί ως εκ τούτου να εισάγεται άνευ εξετάσεων εάν βεβαίως κρίνουμε ότι στην κοινωνία είναι χρήσιμο ή και απαραίτητο το επάγγελμα των σχολών αυτών.

Να θυμίσω για όσους ξεχνούν εύκολα ότι κατά τις περσινές εξετάσεις είχαμε 20.000 κενές θέσεις . Δηλαδή περίπου 20.000 παιδιά τα οδηγήσαμε είτε στα Ιδιωτικά Κέντρα Σπουδών στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό ( εκεί δεν τα θεωρούν ανεπαρκή).

ΑπΙφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)