37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ Ο «ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ»

Από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ. Τα σχόλια θα περίττευαν αν δεν αναδεικνύονταν σοβαρότατα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο η διοίκηση των φυλακών προσπάθησε να υποβαθμίσει - για την ακρίβεια να κουκουλώσει - το περιστατικό.

Γιάννης Χρ.

Άγρια κακοποίηση στις φυλακές Αλικαρνασσού
(19/03/2009)


Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Αλικαρνασσού σημειώθηκε ανάμεσα σε αντιεξουσιαστή και ακροδεξιό. Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ενώ ο αντιεξουσιαστής ετοιμαζόταν για τη μεταγωγή του, καθώς έπρεπε να παρουσιαστεί σε Δικαστήριο για την άρνηση της στράτευσής του. Ο κρατούμενος Γιάννης Δημητράκης, ενώ βρισκόταν στα ντους σήμερα το πρωί, δάρθηκε άγρια από τρεις συγκρατούμενούς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός σε όλους Περίανδρος μαζί με άλλους δύο κρατούμενους (ένας εκ των οποίων είναι πρώην αστυνομικός) έκλεισαν την πόρτα στα ντους της φυλακής και έδειραν το Γ. Δημητράκη, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για αρκετές ώρες. Σημειώνεται ότι ο Περίανδρος (Αντώνης Ανδρουτσόπουλος) καταδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε 12 χρόνια κάθειρξη, για την απόπειρα δολοφονίας του Δημήτρη Κουσουρή. Ο Περίανδρος ήταν ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Λόγω της έντασης, αποφασίστηκε η άμεση μεταγωγή του αντιεξουσιαστή αεροπορικώς στην Αθήνα και από εκεί στον Κορυδαλλό

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο αλλά καλό:
Σύνθημα που διάβασα κάπου:
"ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ
ΤΙ ΟΜΟΡΦΟΙ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΤΕ
ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣ ΤΑ ΧΡΕΗ!"
(Μας κάνουν και πλάκα τα κωλόπαιδα!..)
Κ.Λ.

Unknown είπε...

Και το κακό είναι ότι ως ένα βαθμό έχουν δίκιο

Γιάννης Χρ.

Υ.Γ. Οπότε ούτε να τα καρπαζώσεις δε σε παίρνει, εκτός κι αν, όπως η Μαφάλντα, πρώτα τα καρπαζώσεις και μετά αναφωνήσεις ότι «ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ»

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)