37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ΑΣ.Π.ΙΣ. παρακράτους...

Πολύ σημαντικό το θέμα της "Πράσινης Οικονομίας" που θίγει ο Γιάννης ακριβώς από κάτω. Πρέπει να το συζητήσουμε, γιατί πιστεύω ότι όντως πρόκειται για την πιο ελπιδοφόρα και αξιόλογη πολιτικά και κοινωνικά πρόταση, τα τελευταία χρόνια.


Όμως εδώ, θα ήθελα να επισημάνω μια είδηση που λίγο - πολύ πέρασε στα "ψιλά" ενώ θα έπρεπε να σταθούμε περισσότερο: Την ίδρυση και λειτουργία μιας "καλυμμένης" οργάνωσης μέσα στην ΕΛΑΣ, αστυνομικών, με την ονομασία ΑΣ.Π.ΙΣ. (Αστυνομική Πατριωτική Ισχύς) και η οποία έχει ήδη αποστείλει "προκήρυξη" στην εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα (04-03-2009).

Στην προκήρυξη μεταξύ άλλων αναφέρει:


"Η ΑΣ.Π.ΙΣ δημιουργήθηκε από τα αγνά και γνήσια Πατριωτικά αισθήματα ημών, απλών Αστυνομικών-καθημερινών ανθρώπων, που δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα πια. Τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι δολοφονικές επιθέσεις αναρχικών, κουκουλοφόρων, τρομοκρατών που συνεχίζονται ακόμα εναντίον μας και η εκμετάλλευσή μας από τα κόμματα, την Ηγεσία μας, τους συνδικαλιστές μας και τα MME έπρεπε κάποια στιγμή να λάβουν τις απαντήσεις που τους αξίζουν. Είναι απαράβατος κανόνας της φύσης ότι κάθε δράση προκαλεί ίση και αντίθετη αντίδραση. Ο Αγώνας που ξεκινήσαμε αποτελεί την αντίδραση σε όλα τα παραπάνω και ελάχιστο φόρο τιμής για το αίμα των Αδερφών μας που χύνεται άδικα καθώς και ελάχιστο χρέος απέναντι στην Πατρίδα μας, την οποία δεν θα την αφήσουμε έρμαιο στα σχέδια της νέας τάξης και των εδώ εντολοδόχων της. Ήδη μέλη μας έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες, πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας, δρώντας συγκαλυμμένα για ευνόητους λόγους. Ήρθε η ώρα 65 χρόνια μετά να ξανακάνουμε πράξη το «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ», το σύνθημα του τότε Συνταγματάρχη Γεώργιου Σαμουήλ προς τους υπερασπιστές του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη που γέμισε με θάρρος, θέληση και αποφασιστικότητα τις ψυχές τους, και που το ίδιο θα κάνει και τώρα."


Αντιλαμβάνεται κανείς τι ακριβώς σημαίνει αυτό το "ίση και αντίθετη αντίδραση" προς τη δράση των "δολοφόνων κουκουλοφόρων, αναρχικών, τρομοκρατών"... Ή η αναφορά στον εμφύλιο πόλεμο και στο σύνταγμα Μακρυγιάννη, της τότε Χωροφυλακής...

Υπάρχουν ήδη παρακρατικά κρούσματα, εδώ και καιρό. Συχνά - πυκνά τα επισημαίνουμε κι εμείς, από αυτό το μετερίζι. Κάποιοι καθησυχάζουν λέγοντας ότι αποτελούν σποραδικά φαινόμενα, που δεν θα έχουν κάποια σημαντική συνέχεια.

Άλλο όμως είναι να έχουμε μια παραβατική δράση από ομάδες πολιτών, όποιοι κι αν είναι αυτοί, κι άλλο, να έχουμε "κρατικούς λειτουργούς" οργανωμένους σε παραομάδες και παρααστυνομίες, για την επιβολή του νόμου.

Νομίζω ότι το θέμα είναι ΑΚΡΩΣ ανησυχητικό και θα έπρεπε να απασχολεί πολλούς και σημαντικούς και όχι τις επιφυλλίδες των blogs...

Κ.Λ.

1 σχόλιο:

leon είπε...

Άνθρωποι που ήταν παρόντες στην εκδήλωση για τους εξοπλισμούς, είδαν το δράστη και τον καταδίωξαν μέχρι που μπήκε σε αυτοκίνητο. Κράτησαν τον αριθμό και τον έδωσαν στην ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ. Η απάντηση ήταν: ο αριθμός δεν ήταν καταχωρημένος.
Πιθανά συμπεράσματα:
1. Οι δράστες έχουν,χρήμα, όπλα και υποδομή, που τους επιτρέπει να κατασκευάζουν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
2. Το αυτοκίνητο ήταν της Αστυνομίας με συμβατικές πινακίδες, οι οποίες δεν είναι καταχωρημένες.
Δεν ξέρω τι είναι πιο επικίνδυνο.

Γιάννης Χρ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)