37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Σαράντα μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι, ξεκίνησαν από τα Εξάρχεια «σε παράταξη» σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, διέχσχισαν την πλέον αστυνομοκρατούμενη συνοικία της Αθήνας, πέρασαν μπροστά από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, που φυλάγονται από δυο πανοπλες διμοιρίες των ΜΑΤ, πέρασαν μπροστά από τα νέα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους που φυλάγονται από ανάλογη δύναμη των ΜΑΤ, ανέβηκαν τη Σκουφά και, φθάνοντας στην Πλ. Κολωνακίου επιτέθηκαν σε αυτοκίνητα και καταστήματα.
Η απόσταση που διένυσαν, περισσότερο από ένα χιλιόμετρο, θέλει 10 - 15 λεπτά της ώρας αν τρέχεις. Αυτοί δεν έτρεχαν. Όλη αυτή την ώρα κανείς από τις δεκάδες των Αστυνομικών μπροστά από τους οποίους πέρασαν «δεν τους είδε» και, φυσικά, δεν έδωσε σήμα συναγερμού.
Η ανικανότητα έχει τα όριά της. Αρνούμαι να πιστέψω ότι υπάρχει ΤΟΣΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. Αρνούμαι να πιστέψω ότι η Αστυνομία δεν είχε χρόνο να αντιδράσει και να αντιμετωπίσει τους νεαρούς ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ. Είναι πασιφανές ακόμα και για έναν ηλίθιο ότι είμαστε αντιμέτωποι με το έσχατο όπλο της χειρότερης μεταπολιτευτικής κυβέρνησης: τη δημιουργία κλίματος τρόμου στην κοινωνία.
Δεν ισχυρίζομαι ότι οι κουκουλοφόροι ήταν αστυνομικοί, αν και, με δεδομένες τις φωτογραφίες των «μπάτσων - κουκουλοφόρων» του περασμένου Δεκεμβρίου, που πρώτο το Indymedia δημοσίευσε, δε μπορώ να αποκλείσω τη συμμετοχή και αστυνομικών στο εγχείρημα.
Είμαι βέβαιος όμως ότι η επικοινωνιακή διαχείριση της «αστυνομικής ανικανότητας» θα είναι η ακόλουθη:
  1. Οι παραστάτες του κυβερνητικού σούργελου, το ΛΑΟΣ και το ΚΚΕ, θα επιτεθούν στο ΣΥΡΙΖΑ «για συμπόρευση με τους κουκουλοφόρους».
  2. Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι, ως προς τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων, κατ' εξοχήν συγκοινωνούντα δοχεία, άρα «και το ΠΑΣΟΚ συμπορεύεται με τους κουκουλοφόρους». Τα παπαγαλάκια που θα τολμήσουν να κάνουν αυτό το βήμα δε λείπουν. Είναι πολλά και τα είδαμε με τις πυρκαγιές του 2007 να διαδίδουν ότι «τις φωτιές τις έβαζε το ΠΑΣΟΚ». Κι αφού το εξωφρενικό εκείνο παραμύθι έπιασε - ακόμα και σε κατά τεκμήριο «σοβαρούς ανθρώπους», μπορούν πάντα να ελπίζουν ότι θα πιάσει και το τωρινό.
  3. Θα ακολουθήσει ο Μεϊμαράκης που ζητάει όπου νάναι να βγάλει και πάλι το Στρατό στους δρόμους. Είτε του περάσει είτε όχι η επιχείρηση δημιουργίας κλίματος τρόμου θα έχει στεφθεί με επιτυχία.
Το ότι θα τα κάνουν όλα αυτά οι άξιοι διάδοχοι της κυβέρνησης Ανδρουτσόπουλου, δε σημαίνει ότι και θα τους κάτσουν. Όπως δεν τους έκατσαν και οι ανάλογες προσπάθειές τους τον περασμένο Δεκέμβριο. Γιατί για να μπορέσει μια κυβέρνηση να δημιουργήσει κλίμα φόβου στην κοινωνία προϋπόθεση είναι ότι έχει μια στοιχειώδη αξιοπιστία. Την οποία ο περιοδεύων θίασος ΝΔ έχει χάσει προ πολλού. Είναι όμως ικανός να κάνει πολλές ζημιές ακόμα.

Γιάννης Χρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)