37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

«ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ» ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

«Κουραστικές» ανησυχίες ενός «κολλημένου εθλοτυφλούντος μαρξιστή»
«Οι πολίτες πρέπει να εκχωρήσουν μέρος των ελευθεριών τουςαν θέλουν να είναι Ασφαλείς», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Δυο μόλις ημέρες πριν, στην ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13 δημοσιεύονταν άρθρο, σύμφωνα με το οποίο «η Αστυνομία πρόκειται να συγκροτήσει ειδικές ομάδες δράσης, που θα λογοδοτούν αποκλειστικά στον Αναπληρωτή ΥΠΕΣ (ενδεχομένως αντ΄ αυτού στον Υπουργό ή στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ), θα διαθέτουν δικές τους γιάφκες - ναι, σωστά διαβάσατε - και θα έχουν ως αποστολή την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».
Το θέμα θα προσφέρονταν για πολύ γέλιο αν δεν ήταν πολύ σοβαρό. Αν, όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα, αποστολή αυτών των ομάδων είναι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, γιατί δεν εντάσσονται στη δομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας; Τι θέλει να μας πει ο κ. αναπληρωτής ΥΠΕΣ; Ότι οι τρομοκράτες έχουν διαβρώσει την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και σύμπασα την ΕΛΑΣ; Αν ναι, τότε σύσσωμη η κυβέρνηση πρέπει να παραπεμφθεί με την αντιτρομοκρατική νομοθεσία για υπόθαλψη τρομοκρατών.
Γιατί διέρρευσε στα ΜΜΕ ο σχεδιασμός αυτός; Είναι θέμα ανικανότητας, κάποοι στην ΕΛΑΣ ανησυχούν για τις προθέσεις του Μαρκογιαννάκη, ή η διαρροή προέρχεται από το ίδιο το περιβάλλον του Αναπληρωτή Υπουργού;
Προσωπικά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι, εδώ και μερικούς μήνες, η Κυβέρνηση παίζει «τα ρέστα της » στην τρομοκράτηση των πολιτών. Ευελπιστεί πως η συνταγή θα έχει ανάλογη επιτυχία με αυτή που είχε στις ΗΠΑ, όταν εφαρμόστηκε από την Κυβέρνηση Μπους, ή στην Ιταλία, που εκτόξευσε στα ύψη τη δημοτικότητα του Μπερλουσκόνι με τη βοήθεια των ελεγχόμενων από αυτόν ΜΜΕ.
Προϋπόθεση για την επιτυχία της συνταγής είναι η δημιουργία κλίματος τρόμου. Οι «νοικοκυραίοι» πρέπει να πιστέψουν ότι απειλούνται πανταχόθεν. Από τους «λαθρομετανάστες που τους παίρνουν το ψωμί και τους βιάζουν τις γυναίκες», μέχρι τους στυγερούς τρομοκράτες που «υπό την ανοχή, αλλά και την κάλυψη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς έχουν αλώσει το κρατικό μηχανισμό».
Πρέπει επίσης να δημιουργηθεί «κλίμα αναρχίας». Πρέπει οι διαδηλώσεις να είναι όλο και πιο συχνές, όλο και πιο βίαιαες.
Πολύ φοβούμαι, με κίνδυνο να θεωρηθώ γραφικός από την πλειονότητα των συμμετεχόντων σε αυτό το χώρο διαλόγου, ότι κάποια πράγματα που συμβαίνουν τους τελευταίου μήνες μόνο τυχαία δεν είναι.
  • Δεν ήταν τυχαία η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. τυχαίο ήταν μόνο το θύμα.
  • Δεν ήταν τυχαία η αδυναμία της Αστυνομίας να διαχειριστεί τις διαδηλώσεις επί τρεις ολόκληρες ημέρες, αφήνοντας το εμπορικό κέντρο της πόλης παραδομένο στη φωτιά και τη λεηλασία..
  • Δεν είναι τυχαία η πρόταση Μεϊμαράκη να κατέβει ο Στρατός στους δρόμους.
  • Δεν ήταν τυχαίο περιστατικό οι κουκουλοφόροι που χαριεντίζονταν με τους ένστολους αστυνομικούς.
  • Δεν ήταν τυχαίο περιστατικό η απόπειρα δολοφονίας ενός 16χρονου τις ίδιες ημέρες στο Περιστέρι.
  • Δεν ήταν τυχαίο περιστατικό η παραγγελία μαμούθ του ΓΕΣ στο Ισραήλ στις 2 Ιανουαρίου γκλομπς, χημικών, και χειροπέδων μιας χρήσης.
  • Δεν ήταν τυχαίο περιστατικό η έγκριση του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών στις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Δεν είναι τυχαίο το «υπό εκπόνηση», σύμφωνα με διαρροές στον τύπο πάντα - γιατί άραγε; - νομοσχέδιο για ανάθεση στο Στρατό καθηκόντων εσωτερικής καταστολής.
  • Δεν ήταν τυχαία, τέλος, η δολοφονική απόπειρα κατά των συμμετεχόντων στην εκδήλωση του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης για το εξοπλιστικό πρόγραμμα με χειροβομβίδα, στο Στέκι των Μεταναστών.
Κοινός στόχος όλων αυτών των προσπαθειών είναι να χυθεί αίμα, προϋπόθεση απαραίτητη για να τρομάξουν «οι νοικοκυραίοι». Και για να επιτευχθεί όλα τα μέσα είναι θεμιτά.
Άφησα έξω στην απαρρίθμηση των καθόλου τυχαίων γεγονότων της πρόσφατες επιθέσεις του Επαναστατικού Αγώνα και της Σέχτας Επαναστατών. Όχι για τυχαίους λόγους. Η πλούσια δράση των δυο αυτών - και όχι μόνο - οργανώσεων, σίγουρα συμβάλλει σε αυτό τον κυβερνητικό στόχο. Θα μπορούσαν πράγματι οι δυο αυτές οργανώσεις να είναι δημιουργήματα ενός παρακρατικού μηχανισμού, όπως ήταν οι Προλεταριακοί Πυρήνες στο Βέλγιο στη δεκαετία του '80. Το πιο πιθανό όμως είναι να πρόκειται για αρρωστημένα μυαλά, που προσπαθούν να ψαρέψουν στα θολά νερά ενός κομματιού της νεολαίας που, χωρίς οράματα - έχω γράψει κατ' επανάληψη για το φαινόμενο αυτό - έχει υιοθετήσει ως μέσο κοινωνικής έκφρασης την τυφλή βία. Σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι αυτοί έχουν κοινό στόχο με την κυβέρνηση. Μισούν κάθε ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία. το «επαναστατικό» τους όνειρο παραπέμπει στην καλυτερη περίπτωση σεκαταστάσεις Πολ Ποτ.

Γιάννης Χρ.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι και τα βαγονια του τραινου χθες στην Κηφισια ο Μαρκογιαννακης τα έκαψε.
Δεν υπαρχουν αναρχικοι ουτε indymedia,ολοι αυτοι ειναι πληρωμένοι απο το Μαρκογιαννακη.

Ανώνυμος είπε...

Ως ένα σημειο ερχεσαι στις σκεψεις μου.Εγραψα σε ενα προηγουμενο ποστ "Δυο μετρα και δυο σταθμα" οτι η τακτικη του ΠΑΣΟΚ ειναι σωστη.
Δεν δεχομαι οτι ολος ο αναρχικος και αριστεριστικος χωρος ελέγχεται απο το κρατος.Εχει τις δικες του ανεδαφικες αποψεις και νοοτροπιες που απλώς βολευουν κάποιους.Ουτε ο Οσαμα μπιν Λάντεν ελεγχοταν απο τους Αμερικανους ,ασχετα αν εξυπηρετησε τη στρατηγικη της τρομοκρατιας.
Οι αναρχικοι παιζουν στην Ελλάδα το ρολο που παιζουν παγκοσμιως οι ισλαμιστες.Αν το ΠΑΣΟΚ πεσει στην παγιδα και εμφανισθει εστω κατ ελάχιστον ανεκτικο κάηκε όπως και ειχε καει για χρονια το Δημοκρατικο Κόμμα στις ΗΠΑ και επρεπε να γκρεμιστει το Χρηματιστηριο για να βγει ο Ομπαμα.
Αντιθετως αν προβάλλει ως πλεον αποτελεσματικο στην αντιμετωπιση της τρομοκρατιας υπενθυμιζοντας και τις συλληψεις της 17Ν θα κερδισει και την ψηφο των φοβισμενων.

leon είπε...

Προς Ανώνυμο Νο1: Μαλάκας δεν είσαι, το μαλάκα παριστάνεις. Δε σκοπεύω να χάσω άλλο χρόνο μαζί σου.
Προς ανώνυμο Νο2:
Οι αρχές ενός πολιτκού φορέα πρέπει να είναι πάνω από την επιθυμία του για άσκηση εξουσίας. Όταν η άσκηση της εξουσίας γίνεται αυτοσκοπός, τότε καταλήγεις σε φαινόμενα εκφυλισμού, σαν αυτά που ταλαιπώρησαν το ΠΑΣΟΚ από το 2004 ως το 2007 και, σε λιγότερο ορατό βαθμό, το ταλαιπωρπούν ακόμα.
Βεβαίως στο άκουσμα αυτής της άποψης τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα κουνήσουν ειρωνικά το κεφάλι τους. Συμβαίνει όμως να είμαι σοσιαλδημοκράτης - που σημαίνει ότι επιθυμώ τον περιορισμό της κοινωνικής αδικίας σε συνθήκες οικονομίας της αγοράς και πολιτικής Δημοκρατίας - και εμμένω στις απόψεις μου είτε αυτές είναι αρεστές στην πλειοψηφία είτε όχι. Επιπλέον οι άνθρωποι σαν κι εμένα, που επιλέγουν να μην παίρνουν κομματικές κάρτες για να μπορούν ελεύθερα να ασκούν κριτική - έχω υπάρξει μέλος και της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του '70 και των Οικολογικών σχημάτων που εμφανίστηκαν ως διάτοντες αστέρες στη δεκαετία του 90 - στον πολιτικό φορέα που είναι πιο κοντά στις απόψεις του είναι αναγκαίοι στο ΠΑΣΟΚ αν θέλει να κερδίσει εκλογές.
Να σου θυμίσω ότι επί οκτώ χρόνια οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ δεν τολμούσαν να διαφοροποιηθούν από τουε Ρεπουμπλικάνους ούτε στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» ούτε στη νεοφιλελεύθερη κοινωνική και οικονομική πολιτική, για να μην τρομάξουν τους συντηρητικούς ψηφοφόρους. Και έχαναν πανηγυρικά.
Κέρδισαν όταν επιτέλους μπόερεσνα να προτείνουν στην κοινωνία ένα μείγμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και κοινωνικής πολιτικής σε στνθήκες οικονομίας ελεύθερης αγοράς.
Για να κερδίσει τις εκλογές το κάθε ΠΑΣΟΚ πρέπει να πείσει τους ψηφοφόρους της Αριστεράς - και δεν εννοώ ως Αριστερά το ΚΚΕ - ότι θα πράξει δυο πράγματα:
1. Θα πείσει ότι έχει πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής εφαρμοστέο στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία.
2. Θα πείσει ότι υπερασπίζεται τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - αυτή που σέβεται την ελευθερία των ετερόδοξων - και όχι τις «δημοκρατίες» στις οποίες οι ετερόδοξες μειοψηφίες είναι εξοβελιστέες.
Στο δεύτερο αυτό σκέλος, το ΠΑΣΟΚ, αρνούμενο να καταδικάσει τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης επί 48 ώρες, έμεινε μετεξεταστεό. Εύχομαι ως τις εκλογές να έχειθ επανορθώσει.

Γιάννης Χρ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)