37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ

Το είχα ακούσει παραλλαγμένο πριν από καιρό. Μου το αφηγήθηκε σήμερα η Κλειώ. Σας το μεταφέρω χωρίς τα συντακτικά λάθη του παιδικού προφορικού λόγου

Ο Μεγαλοδύναμος έχει αποφασίσει ότι το ανθρώπινο είδος δεν έχει χαΐρι και ότι δεν του αξίζει άλλο να συνεχίσει να υπάρχει.
Καλεί λοιπόν το Μπους, τον Πούτιν, τον Κάστρο και τον Καραμανλή και τους ανακοινώνει:
«Σας κάλεσα γιατί είσαστε αντιπροσωπευτικοί ηγέτες του ανθρώπινου είδους. Αποφάσισα ότι η Πλάση δε μπορεί να περιμένει τίποτα καλό από τους ανθρώπους. Γι αυτό, σε τρεις μέρες θα τους εξαφανίσω από προσώπου γης. . Χαθείτε λοιπόν από τα μάτια μου και ενημερώστε τους υπόλοιπους ανθρώπους για τη συμφορά που τους περιμένει».
Ο Μπους γυρναέι και βγάζει το ακόλουθο διάγγελμα: «Αμερικανοί Πολίτες, έχω να σας ανακοινώσω ένα ευχάριστο και ένα δυσάρεστο έργο. Το ευχάριστο είναι ότι ο Θεός υπάρχει. Το δυσάρεστο είναι ότι θα μας καταστρέψει σε τρεις ημέρες».
Ο Πούτιν βγάζει το ακόλουθο διάγγελμα: «Λαέ της Ρωσίας, έχω να σας ανακοινώσω ένα ευχάριστο κι ένα δυσάρεστο νέο. το ευχάριστο νέο είναι ότι ο Θεός με κάλεσε να τον ενημερώσω για την κατάσταση στη γη. Το δυσάρεστο είναι ότι σε τρεις ημέρες θα μας καταστρέψει».
Το διάγγελμα του Φιντέλ Κάστρο είχε ως εξής: «Συντρόφισες και σύντροφοι, έχω να σας ανακοινώσω δυο δυσάρεστα νέα. Το πρώτο είναι ότι υπάρχει Θεός. και το δεύτερο είναι ότι σε τρεις ημέρες θα ρίξει φωτιά και θα μας κάψει».
Και ο Καραμανλής: «Ελληνίδες, έλληνες, έχω να σας ανακοινώσω δυο ευχάριστα νέα. Το πρώτο είναι ότι με κάλεσε ο Θεός για να με συμβουλευτεί. Και το δεύτερο είναι ότι σε τρεις ημέρες, θα έρθει εδώ προσωπικά, να συνεχίσει ο ίδιος το έργο μου»

Για την αντιγραφή

Γιάννης Χρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)