37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΚΟ (από sport f-m.gr)

• Για να είμαι ειλικρινής, εγώ έχω μία πάγια άποψη για τις μεταγραφές, που δεν είναι τόσο εμπορική, αλλά νομίζω ότι είναι…ποδοσφαιρική. Κι αυτό μετράει. Δεν με καίει να πέσουν πολλά λεφτά στις μεταγραφές. Αυτό που με καίει είναι να έχω καλή ομάδα. Κι έχω πάντα το παράδειγμα, ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος με τον Πουρσανίδη κόφτη, παρά με τον Καρεμπέ κόφτη! Κι ας ήταν ο Καρεμπέ άλλη κλάση.

• Πάρτε τώρα για παράδειγμα τις μεταγραφές του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι. Από ποιες μεταγραφές περίμενε ο σύλλογος τα περισσότερα και καλύτερα; Από τον Ριέρα, που ήταν και η πιο ακριβή. Από τον Πάντελιτς, που είχε μέσο όρο 13 γκολ τον χρόνο στην Μπουντεσλίγκα. Από τον Ρόμενταλ, που είναι ένα «όνομα» κι είχε κάνει ένα καλό Μουντιάλ. Κι από τον Ουρτάδο, που ήταν η μεταγραφή που επίμονα ζητούσε ο Βαλβέρδε.

• Τώρα που τελειώνει η σεζόν και κάνουμε τη σούμα, τι βλέπουμε; Ότι η ομάδα πήρε τα περισσότερα και τα καλύτερα από «άλλες» μεταγραφές. Από τον 34χρονο Ιμπαγάσα, πρώτο βιολί και ηγέτη του Ολυμπιακού. Από τον «υπό αμφισβήτηση» (μετά την κακή διετία του στη Σεντ Ετιέν) Μιραλάς, πρώτο σκόρερ και πιο «πλήρους μέλλοντος» άσο. Από τον άσημο Φουστέρ, με τα εφτά τρίποντα. Κι από τον Μοντέστο, που από τα 21 τελευταία παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έχει βγάλει 19 ολόκληρα 90λεπτα με ξεχωριστή επιτυχία.

• Δεν υποτιμάω την προσφορά και των άλλων παιδιών και δη του Ριέρα (αρκετές ασίστ και αρκετά γκολ, έστω χωρίς καμία σφραγίδα του σε ντέρμπι), αλλά και του Πάντελιτς (που τρία τέσσερα ματσάκια τα καθάρισε). Ακόμη κι ο Ρόμενταλ με τον Ουρτάδο σε κάποια παιχνίδια βοήθησαν, άσχετα αν η γενική εικόνα τους δεν ήταν καλή. Αλλά την μεγάλη προσφορά την είχαν, νομίζω, κύρια οι άλλες τέσσερις μεταγραφές, οι πιο…αθόρυβες. Ακόμη κι ο Χολέμπας, η πιο φτηνή μεταγραφή, μια χαρά μας κάθισε. Έβγαλε με μεγάλη αξιοπρέπεια κάπου 15 γεμάτα 90λεπτα.

• Για να μην πάω στη μεταγραφή του Τζιμπούρ το Γενάρη, που οι περισσότεροι την είδαν με μισό μάτι. Κι ο Αλγερινός πρόλαβε κι έβαλε γκολ και στις τέσσερις ομάδες που πέρσι είχαν τερματίσει στη βαθμολογία πάνω από τον Ολυμπιακό! Σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κι Άρη.

• Που θέλω να καταλήξω; Μήπως ο μπούσουλας για τις μεταγραφές της νέας σεζόν, πρέπει να είναι οι μεταγραφές αυτής της σεζόν; Καλοί ελεύθεροι παίκτες (στιλ Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Μοντέστο), εργαλεία όχι πολύ ακριβά (στιλ Φουστέρ, Χολέμπας) κι άμα λάχει και κανένας δανεικός, αν έχει προοπτική (στιλ Μιραλάς)-αλλά παρακαλώ πολύ λιγότερο μπλεγμένη περίπτωση…

• Κι αν υπάρξουν παραπάνω λεφτά για ξόδεμα, να ξοδευτούν σε πιο προσεχτικές επιλογές από τους «ακριβούς» του περασμένου καλοκαιριού…

• Μπορεί να είμαι αντιεμπορικός, να μην «λέω» αυτά που θέλει ο πολύς κόσμος, για μεταγραφάρες κλπ, κλπ, αλλά τελικά έχω λάθος;

Κ. Νικολακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)