37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Από το Λεξικόν του Θηρίου του Αλύπητου :

Ψευτοεπαναστατική έκφραση του παραδοσιακού καθ' ημάς ψυχικού κινήματος "Για την πάρτη μου - Για την πάρτη μου". Άλλη έκφραση του αυτού ψυχικού κινήματος είναι το "Φουμάρω - Φουμάρω".


14 σχόλια:

takos είπε...

Λες να πεινάσει ο μπομπολας (τυχαίο παράδειγμα) και οι κοινοβουλευτικοί κολαούζοι του?

takos είπε...

Και για να πουμε και καμιά σοβαρή κουβέντα, αν δεν έχω φράγκο (ξανά τυχαίο παράδειγμα) πολύ απλά δεν θα πληρώσω, πόσο μάλλον γνωρίζοντας για τις μίζες και τον πακτωλό μαύρου χρήματος που κυκλοφόρησε και συνεχίζει να κυκλοφορεί με τις ευλογίες των αρμοδίων βεβαίως-βεβαίως...

Θηρίον το Αλύπητον είπε...

Μπράβο ρε παίχτη, είσαι πρώτος. Σαν τον Κωφίδη που του πέσανε πολλά τα μύρια του Κοσκωτά, τον βαρύνανε στο στομάχι και του φταίνε τα διόδια.

Κι εσύ που είσαι μηχανικός θάπρεπε να ξέρεις ότι οι δρόμοι δε γίνονται με πασατέμπο ούτε με φασόλια. Αν θέλεις λοιπόν δρόμους και όχι κατσικόδρομους να παγαίνεις με το μουλάρι, πρέπει να πλερώνεις. Νομίζω;

hectoire είπε...

ola auta ta xrimata pou plironei o ellinas stin attiki odo pane stous ksenous.. kalitera na mi ftiaxname tipota

Vatopedinos είπε...

Απορία!
Το 10% (κατά προσέγγιση των τζαμπατζήδων στα ΜΜΜ, (προ κινήματος "Δεν πληρώνω"), δεν πλήρωναν λόγω Μπόμπολα;;;;
Ενδιαφέρον!

Θηρίον το Αλύπητον είπε...

Απάντηση στο θέμα των έργων και των ξένων:

Καμία χώρα σαν τη δική μας δε μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς την τεχνολογία και τα κεφάλαια των ξένων. Η τελευταία που το επιχείρησε ήταν η Αλβανία επί Χότζα η οποία έδιωξε στην αρχή τους σοβιετικούς και μετά τους κινέζους ειδικούς με αποτέλεσμα να γίνει η φτωχότερη χώρα της Ευρώπης με διαφορά, χωρίς στοιχειώδεις υποδομές.

Στο πρακτικό τώρα : Αν δεν γινότανε η Αττική οδός και το μετρό, το κυκλοφοριακό της Αθήνας θα ήταν απλά ένας άλυτος γρίφος. Επιπλέον, καρδιά ενός σύγχρονου κράτους είναι το σύγχρονο αεροδρόμιο που χρειάζεται οπωσδήποτε γρήγορη σύνδεση με τα δίκτυα μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών. Ελευθέριος Βενιζέλος χωρίς Αττική οδό δεν υφίσταται.

Αν δεν θέλαμε πραγματικά να δώσουμε τα λεφτά μας στους ξένους θα μπορούσαμε να προτιμήσουμε ελληνικά προϊόντα αντί των εισαγόμενων, όταν βέβαια υπάρχουν αντίστοιχα ελληνικά. Εκεί όμως προτιμάμε τα αθλητικά του Jordan ή του Sac.

Και ένα τελευταίο. Θα γινόμουνα άνετα μέλος του Δεν πλερώνω - Δεν πλερώνω, έστω και δοκιμαστικά, αν μπορούσα να το εφαρμόσω και σε άλλα είδη, όπως πχ σε βιβλιοθηκούλα και κρεβατάκι NEOSET. Οι γνωρίζοντες με καταλαβαίνουν. Άλλωστε αύριο - μεθαύριο μπορεί να γίνει κάνα deal με το Κράτος και να πουληθεί η επιχείρηση σαν τον Γερμανό, στο τριπλάσιο της πραγματικής της τιμής.

Οι ΚΚΕδες μου θυμίζουν ΠΑΟΚτζήδες. Μόνιμα παραπονούμενοι, μόνιμα κακομοίρηδες και μόνιμα ευνοούμενοι.

takos είπε...

Εγώ αυτό που επισημαίνω είναι ότι ένας σεβαστός αριθμός πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας, έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους διαχειριστές-επενδυτές του δημοσίου χρήματος (κατά την δική μου άποψη απολύτως δικαιολογημένα αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση) και προσωπικά δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο να παρουσιάζονται φαινόμενα τύπου "δεν πλερώνω".
Όσον αφορά το προφίλ του πολίτη-παράσιτο που "σηκώνει την μπάρα" σε ένδειξη διαμαρτυρίας, νομίζω δεν είναι κάποιο συγκεκρίμενο και οπωσδήποτε δεν ταυτίζεται με τον σύντροφο Σάββα... Ενδεικτικά μόνο μπορεί να είναι ο συνάδελφος που δικαίως ή αδίκως του μείωσαν τον μισθό, ο χαμηλοσυνταξιούχος του Αυτιά, ο φρεσκοαπολυμένος ή χρόνια άνεργος που επισκέπτεται την θειά του στο Βόλο και πάει λέγοντας, αλλά περισσότερο συμπαθώ την αγανάκτηση όσων υπήρξαν συνεπείς απέναντι σε ένα κράτος ατιμωρησίας και διαφθοράς και τώρα καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό για τις μάσες άλλων.
Και βέβαια γνωρίζω ότι ένας δρόμος δεν γίνεται με φασόλια, αλλά για να αξίζει η κατασκευή-συντήρηση ενός δρόμου πρέπει να χρησιμοποιείται και για κερδοφόρες δραστηριότητες και όχι μόνο για εκδρομούλες και μπανάκια στην Χαλκιδική. Επίσης ο ίδιος ακριβώς δρόμος μπορεί να κοστίσει 1000δρχ. ή και 2000δρχ. ανάλογα με την συμφωνία, όπως πολύ καλά γνωρίζεις.

hectoire είπε...

h oikonomia matwnei.. k den mas swnei o kapitalismos oute h aristera dystyxws

ΤΕΩΣ Σ. είπε...

Οταν με μαγευει κατι , θελω να πεφτω με τα μουτρα επανω του. Φανατιζομαι με τιs ιδεεs που με εξιταρουν και ταυτιζομαι ολοκληρωτικα μαζι τουs.
Eιμαι λοιπον μελοs του κινηματοs "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ". Μονο που δεν ειμαι κανεναs ρεφορμαs. Δεν ειμαι lifht τυποs. Tι εννοω?
Απλα δεν πληρωνω τιποτα και πουθενα.
Διοδια? Οχι για μενα. Τα τσεπωσε ηδη ο Μπομπολαs και η J&P.
Εισφορεs στο ταμιο μου? Πλακα κανειs? As οψεται αυτοι που το χρεωκοπισαν.
Λογαριασμουs ΔΕΗ , ΟΤΕ , ΕΥΔΑΠ?
Να τα παρουν απο αυτουs που τα παιξαν μετοχεs.
SUPER MARKET? OΧΙ ρε μεγαλε.
Αρκετα κονομισαν τα μεγαλα trust.
Βενζιναδικο? Εισαι σοβαροs? Θα παιξουν στην πλατη μου οι Κανταφιδεs?
Eισητηριο για την Ναξο? Αρκετα με τα λαμογια τουs εφοπλιστεs.
ΟΥΣΤ. Πατερεs και Μαρινακιδεs!.
Ξενεs γλωσσεs? Ε οχι και για την παραπαιδεια.

Πωs ειπατε? Ανταρτηs τηs πορδηs
με τα λεφτα του μπαμπα?

Unknown είπε...

Aς κανουν επιτελους οι αρμοδιοι την πολυπόθητη μειωση των τιμων των διοδίων για να ειναι ευχαριστημενοι και οι μεν και οι δε.Σε καποιους δρομους όντως δεν αξιζει να πληρωνεις ουτε τα μισα απο οτι ζητανε.Ας κανουν πρωτα την απροσαρμογη των τιμων συμφωνα με τα σημερινα δεδομενα και μετα με το καλο θα πληρωνουν ολοι.

takos είπε...

Ομολογώ το προφανές, οτι δηλαδή το αρχικό μου σχόλιο δεν είχε επιχειρηματολογικό περιεχόμενο και έγινε εν βρασμώ. Μοναδικό αλλά ισχυρό ελαφρυντικό ότι κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την ανάρτηση του συντάκτη.
Ως εκ τούτου, αναλαμβάνω την ευθύνη για την εξέλιξη της "συζήτησης" σε κοκορομαχία.

Θηρίον το Αλύπητον είπε...

Ο συντάκτης φίλε μου Τάκο αποφάσισε και δεν κρύφτηκε ότι οι καιροί απαιτούν να μετασχηματιστεί από Don σε Θηρίον για να δύναται να αντιμετωπίσει την προκλητική ανευθυνότητα που μας περιβάλλει.

Διαφωνώ για τον όρο κοκκορομαχία. Όλα τα σχόλια είχαν αξία και μας βοηθούν να καταλήξουμε στο λογικό και σωστό.

Ανώνυμος είπε...

Πρωτοπορος του κινηματος δεν πληρωνω (πολυ μπροστα απο την εποχη της) ηταν η Μελινα Μερκουρη η οποια αρνειτο να πληρωσει λογαριασμους της ΔΕΗ τη δεκαετια του 70 επειδη περιειχαν την εισφορα της ΕΡΤ.
Δεκαετιες αργοτερα και ενω η ιδια εχει πεθανει αφου εκανε χρονια υπουργος οι λογαριασμοι της ΔΕΗ εξακολουθουν να περιεχουν την εισφορα της ΕΡΤ ,αγνωστον εαν μας γλυτωσει απο αυτην η τροικα.
Καλλιτεχνικα την υποστηριξη του κινηματος εχει αναλαβει επισης προ αμνημονευτων χρονων ο Ιταλος κομμουνιστης συγγραφεας Νταριο Φο.

θ είπε...

Ακριβώς. Εξ ου και δεν υπάρχει πρωτοτυπία στον τίτλο. Άλλωστε η πραγματική πρωτοτυπία είναι σπάνιο πουλί στην Ελλάδα.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)