37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ

Θα είμουν αισιόδοξος για το μέλλον αυτής της χώρας εάν τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας πέταγαν τα βαρίδια του άθλιου εαυτού τους. Το ΠΑΣΟΚ το άθλιο κομμάτι του λαϊκίστικου τάχαμου σοσιαλιστικού εαυτού του και η ΝΔ το άθλιο κομμάτι της λαϊκίστικης Δεξιάς .Και τα δύο αυτά άθλια κομμάτια πιστεύουν διαχρονικά ότι το το κράτος τους ανήκει. Θέλουν να διορίζουν και να διορίζονται, θέλουν να αρπάζουν προνόμια που δεν τους ανήκουν και να παραχωρούν προνόμια που δεν είναι δικά τους, θέλουν να επιτυνχάνουν τα πάντα δίνοντας μίζες ή παίρνοντας μίζες, θέλουν να μοιράζουν λεφτά που δεν είναι δικά τους και να μοιράζονται την δύναμη της εξουσίας, τέλος θέλουν να μην βραχεί ούτε το νυχάκι τους από το τσουνάμι της οικονομικής κρίσης αυτοί, τα παιδάκια τους,τα φιλαράκια τους, τα κουμπαράκια τους , τα συντροφάκια τους, τα συναδελφάκια τους αλλά και τα χωριανάκια τους και όλοι οι άλλοι ας χαθούν στα κύματα της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Όμως δεν πρέπει να πετάξουν τους άθλιους αυτούς εαυτούς τους στα σκουπίδια. Οι παθογόνοι οργανισμοί δεν παθαίνουν τίποτε στις χωματερές αντίθετα πολλαπλασιάζονται και τους ξαναβρίσκεις σύντομα στο πιάτο σου. Η μόνη λύση και η μόνη ελπίδα είναι να καούν στην πυρά!!!!!!


ΑΠΙΦ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι απλουστευτικη η αντιληψη οτι για ολα φταινε οι λαικιστες.
Φταινε για τα μισα αλλα για τα αλλα μισα φταινε οι αυτοαποκαλουμενοι μη λαικιστες.
Ας δουμε πως οδηγησαν τα πραγματα εδω οι μη λαικιστικες μεριδες των κομματων αυτων.
1) Μητσοτακης - Μανος : Η περιοδος της μη λαικιστικης ΝΔ 90-93 χαρακτηριζεται απο την αποφαση της τοτε κυβερνησης να διατηρησει τη σκληρη δραχμη.Για να αποφυγει την υποτιμηση εκδιδει ομολογα του Δημοσιου με επιτοκιο 20 -25%.
Το επιτοκιο αυτο διπλασιαζει το χρεος σε τρια χρονια.Η λαικιστικη πτερυγα Εβερτ - Δημας - Κανελλοπουλος και ο Σαμαρας διαμαρτυρονται και τελικα ριχνουν αργα την κυβερνηση αλλα η ζημια εχει γινει.Γιατι επρεπε με το ζορι να μη γινει υποτιμηση και να εχουμε σκληρη δραχμη;Γιατι ετσι.
Γιατι ετσι ελεγε το βιβλιο του μονεταρισμου που διαβασαν αυτοι που και τωρα ειναι υπαλληλοι του ΔΝΤ (πχ. Ξαφα,Ανδριανοπουλος κ.α)
Εν προκειμενω ομως οι λαικιστες ειχαν δικιο και οχι οι περι τον Μητσοτακη.
2) Σημιτης : Για το Σημιτη εθνικος στοχος ειναι η ΟΝΕ παλι με σκληρη δραχμη.Η αναπτυξη βασιζεται σε μεγαλα εργα και ευνοουμενοι επιχειρηματιες ειναι εργολαβοι και προμηθευτες του Δημοσιου.Το εμπορικο ισοζυγιο δεν ενδιαφερει.
Τελικα μπαινει στο ευρω με υψηλη ισοτιμια και το χρεος απο δραχμικο μετατρεπεται σε ευρω.
Απο τη στιγμη που η Ελλαδα αποκτα χρεος 110% ΣΕ ΕΥΡΩ,στο σκληροτερο νομισμα του κοσμου με μονιμα ελλειμματικο ισοζυγιο η χρεωκοπια ειναι μαθηματικα πολυ πιθανη στην πρωτη κριση.Αυτο φαινεται απο το οτι τωρα κινδυνευει η Πορτογαλια που εχει 80% χρεος.
Τα γραφω αυτα γιατι ο αντιλαικισμος τεινει σημερα να τα ριχνει ολα στον Ανδρεα και τον Καραμανλη Β΄.
Τα δεδομενα ομως λενε οτι ολοκληρο το πολιτικο συστημα απετυχε δυστυχως.Την αποφαση της σκληρης δραχμης δεν την πηραν λαικιστες.
Και αυτα αφορουν μονο τα οικονομικα θεματα.Για τα αλλα ειναι αλλη κουβεντα.
Η μεταπολιτευση σφραγισε τη μοιρα της Ελλαδος καιη διεξοδος ειναι πολυ δυσκολη.

Θηρίον το Αλύπητον είπε...

Ο Ανώνυμος - το παραδέχεται άλλωστε - κάνει μόνο σχόλια και επισημάνσεις οικονομικού χαρακτήρα.

Χωρίς να είμαι καθόλου βέβαιος ότι διαφορετικές προσεγγίσεις σε ότι αφορά το νόμισμα θα σώζανε κάτι από την - οικονομική επαναλαμβάνω - παρτίδα, δεδομένου ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι δομικό, βλέπω ότι ο ΑπΙφ αναφέρεται στο συνολικότερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας όπου ο λαϊκισμός αποθεώνει το σύμβολο και γίνεται όχι αναχρονισμός αλλά α-χρονισμός, δηλαδή μας οδηγεί εκτός ιστορικού χρόνου.

ΑπΙφ είπε...

Διάβασα με προσοχή το σχόλιο του Ανώνυμου και έχω την πεποίθηση ότι αναφέρεται σε κάτι άλλο από αυτό που είχα στο μυαλό μου όταν έγραφα το κείμενο " Στην πυρά ".
1. Ήθελα να τονίσω ότι με μιά προϋπόθεση μπορώ να έχω αισιοδοξία για το μέλλον . Αν τα δύο κόμματα εξουσίας - και μόνον αυτά - ξεπερνούσαν το "βαθύ" αρρωστημένο κομμάτι που τους ανήκει.Τίποτε περισσότερο από αυτό.
2. Διαφωνώ με τους διαχωρισμούς που κάνεις για το ποιός είναι λαϊκιστής και ποιός δεν είναι σε σχέση με τα ιδεολογικά ρεύματα εντός των κομμάτων - δηλαδή κάθε ένας πού ανήκει ιδεολογικά στην λαϊκή Δεξιά και βέβαια δεν είναι λαϊκιστής οπωσδήποτε ,ούτε φυσικά όποιος είναι Παπανδρεϊκός είναι άθλιος τάχαμου σοσιαλιστής.
3. Αν και δεν σχετίζεται με την αρχική μου ανάρτηση να παρατηρήσω μια σημαντική ανακρίβεια που πιθανόν να ανατρέπει και τον πυρήνα της ανάλυσης σου για τη σκληρή δραχμή. Το κλείδωμα της ισοτιμίας της δραχμής με το Ευρό έγινε με ταυτόχρονη υποτίμηση της δραχμής και όχι με απόφαση του Σημίτη αλλά με απόφαση της Ε.Κ.Τ.

ΤΕΩΣ Σ. είπε...

Να προεκτεινω - αν θελετε - οτι στα αποβλητα των χωματαρων μαζι με τα αρρωστημενα κοματια του δικοματισμου να πεταξουμε και τα αρρωστημενα κοματια ολων των κοματων και τηs πολιτικηs, τα αρρωστημενα κοματια του αθλητισμου , τηs πανεπιστημιακηs
κοινοτηταs , των "γραμματιζουμενων" κατα Μακρυγιαννη,των πνευματικων-καλλιτεχνων και γενικα ολων αυτων που βαλουν εμπρηστικα στιs αισιοδοξεs προβλεψειs του Aπιφ ,και που θελω να ειναι και δικεs μου...

ΤΕΩΣ Σ. είπε...

Τα "κοματα" και τα "κοματια" ηθελημενα με ενα "μ".

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)