37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ.

Έχει να πέσει πολύ γέλιο με την ατάκα "έχει προπονητή φέτος ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ". Τα μειράκια που τα λένε αυτά - μαζί με μερικούς που πάσχουν από αμνησία - δε γνωρίζουν ότι ο σοφός έφυγε από τον Ολυμπιακό αποδοκιμαζόμενος. Όχι γιατί είναι κακός. Πολύ απλά, οι προπονητές δεν είναι ή ταβερνιάρηδες ή θεοί.

Μιλάω με βάση τα στοιχεία και μόνο. Από τότε που παρακολουθώ συστηματικά το θρύλο, το 1960 δηλαδή, ξεχωρίζω δύο προπονητές. Στο ποδόσφαιρο το Ντούσαν Μπάγεβιτς και στο μπάσκετ τον Γιάννη Ιωαννίδη. Με τη σημαντική αρωγή βεβαίως του capo Θωμά και του γίγαντα Σαλονίκη αντίστοιχα. Κι αυτοί όμως δε μπόρεσαν να ελέγξουν καταστάσεις στην επιστροφή τους που όλα τους ήταν κόντρα. Άρα και οι καλύτεροι δεν είναι θεοί.

Βέβαια τα μειράκια μπορεί μεθαύριο να ζητήσουν για το ποδόσφαιρο και την Ανάσταση του Μπούκοβι. Κι ας μην έχουν δει ούτε φωτογραφία του.


αέρα πατέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)