37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Απάνθισμα "Πιτσιρίκου"...

"...Οι αγρότες παίρνουν τα τρακτέρ, κάνουν πέντε χιλιόμετρα και βγαίνουν και κλείνουν την εθνική οδό. Σιγά την κινητοποίηση - στην Αθήνα πρέπει να έρθουν οι αγρότες για να γίνει του Κουτρούλη ο γάμος.
Φανταστείτε να μπούνε μέσα στην Αθήνα οι αγρότες και να πάνε στο Σύνταγμα με τις αγελάδες και τα πρόβατα.
Σκεφτείτε πόσο εντυπωσιακό θα είναι –εκεί που θα διαδηλώνουν οι αγρότες μπροστά στη Βουλή και θα χύνουν τα λάδια μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη- να πλακώσουν και οι αντιεξουσιαστές, οι μπάτσοι, οι μαθητές, οι κουκουλοφόροι, οι τρομοκράτες και οι απαγωγείς. Θα γίνει της Πόπης! Θα ξανακάνουμε Χριστούγεννα!
Φανταστείτε τα τρακτέρ να ανεβαίνουν την Ερμού, από πίσω τα γελάδια και τα κατσίκια, από πίσω οι αντιεξουσιαστές και από πίσω οι μπάτσοι. Θα ξαναγίνουμε πρώτη είδηση σε όλες τις τηλεοράσεις του κόσμου. Πρώτα θα παίζει ο Κοκκινούλης και μετά ο Ομπάμα.
Αν μάλιστα ρίξει και λίγο χιόνι, θα είναι όλα υπέροχα..."

.................................................................................

"...Δεν καταλαβαίνω γιατί οι Έλληνες αγρότες χρησιμοποιούν τα τρακτέρ για να κλείσουν την εθνική οδό. Οι περισσότεροι απ' αυτούς είναι τόσο χοντροί που, αν κάτσουν τρεις τέσσερις ο ένας δίπλα στον άλλον, κλείνουν άνετα και τα δυο ρεύματα της εθνικής οδού. Αυτές τις μέρες, αν δεν έχεις διαβάσει πως κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, έχεις την εντύπωση πως κάνουν κινητοποιήσεις οι χοντροί. Ελπίζω όταν οι αγρότες λένε "όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά" να μην εννοούν τα δικά τους κιλά, γιατί -σε αυτήν την περίπτωση- η χώρα θα καταρρεύσει οικονομικά..."

...............................................................................

"...Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι επαναστάτες δίνουν τόσο βαρύγδουπα ονόματα στις οργανώσεις τους: 17 Νοέμβρη, 1η Μάη, Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας, Επαναστατικοί Πυρήνες, Επαναστατικός Αγώνας, Σέχτα Επαναστατών. Θα μπορούσαν κάλλιστα να δίνουν πιο trendy ονόματα στις οργανώσεις τους, όπως «Καυτά αγόρια με μεγάλα όπλα», «Άντρες έτοιμοι για όλα», «Κάναμε επαναστατική οργάνωση γιατί δεν βρίσκαμε γκόμενα», «Είμαστε οι καυλοπυρέσσοντες νεανίες και μόλις τελειώσαμε»..."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

hahaha..poly swstos....

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)