37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Μία είναι η λύση! Να ξαναγινόμαστε πάλι "πιτσιρίκοι"!

(Επειδή τώρα πλέον, όπως και ο φιλελεύθερος τζουτζές ευφυώς παρατήρησε, δεν χωρά ο πολιτικός λόγος – τα είπαμε, τα ξαναείπαμε… - ούτε η σοβαρότητα, σε αυτή τη μοναδική και ανεπανάληπτη φάση της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας, μόνος τρόπος για να εκφραστούμε απομένει αυτός του φίλτατου «πιτσιρίκου». Ας τον μιμηθούμε λοιπόν ελπίζοντας ότι, όπως είπε κι ο Πάγκαλος, ο θεός σύντομα θα λυπηθεί την Ελλάδα) :

Μια μεγάλη έκπληξη επιφύλασσε σήμερα ο κ. Αντώναρος, στο press-room, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων:
Χαμογελώντας μέχρι τ’αυτιά, τους ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός της χώρας, αφού διαπίστωσαν ότι αυτά τα πέντε χρόνια που βρίσκονται στην διακυβέρνηση του τόπου έκαναν τα πάντα και πλέον δεν μένει τίποτε άλλο να κάνουν, αποφάσισαν να επαναλάβουν μερικές από τις πιο λαμπρές σελίδες αυτών των χρόνων, τώρα μάλιστα που μπαίνουμε στην κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.
Η αρχή έγινε με την επανάληψη της απόδρασης Παλαιοκώστα – Ριζάι από τα φυλακές Κορυδαλλού, με ελικόπτερο.
Η απόδραση αυτή, πριν τρία χρόνια, είχε γεμίσει ρίγη συγκινήσεως τον πληθυσμό, που ενδεής διαπίστωνε ότι, χάρη στις προσπάθειες αυτής της κυβερνήσεως, τίποτε δεν είναι αδύνατο σ’ αυτή τη ζωή. Και ότι όλοι μπορούμε να ελπίσουμε ότι κάποτε θα αποδράσουμε…
Το γεγονός – διαπίστωσε πασιχαρής ο κ. Αντώναρος – ξάφνιασε ευχάριστα το φιλοθεάμον κοινό, αφού έγινε Κυριακή μεσημέρι κι ενώ το πόπολο βαριεστημένο παρακολουθούσε άχαρες επαναλήψεις σήριαλ στις οθόνες των τηλεοράσεών του…
Ο κ. Αντώναρος ανέφερε ότι ετοιμάζονται και θα πραγματοποιηθούν και άλλες παρόμοιες επαναλήψεις - χάπενινγκς, όπως π.χ.
* Η πτώση του Ζαχόπουλου από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε,
* Η σύλληψη των «κουμπάρων» έξω από γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών και η αυτόματη τοποθέτηση χειροπέδων στα χέρια τους
* Ο εμπρησμός τριών χωριών της Ηλείας (που δυστυχώς την είχαν γλιτώσει κατά την θερινή επέλαση της φωτιάς το 2007)
* Η εκτέλεση ενός ακόμα 15χρονου στο παρκάκι της Πλατείας Εξαρχείων, από χαπακωμένο φρουρό του νόμου και της τάξης....

Ανήμερα της Εθνικής πλέον Επετείου της 7ης Μαρτίου (όταν δηλαδή άρχιζε πριν από πέντε χρόνια το εθνοσωτήριο έργο της Επανίδρυσης ) θα διενεργηθεί λαμπρή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής όπου ο Πρωθυπουργός, υπό τους ήχους της "Ορχήστρας για μαντολινάτα" του Φώτη Αλέπωρου, θα παρασημοφορήσει τους πρωτεργάτες αυτού του ανυπέρβλητου έργου, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται:
* ο Πανίκας Ψωμιάδης,
* ο Μαργαρίτης Τζίμας
* 0 Ιωάννης Τραγάκης και
* η Φεβρωνία Πατριανάκου.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει τιμής ένεκεν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ενώ ο κ. Πρετεντέρης θα αναλύσει μαζί με άλλους ειδικούς μια σειρά δημοσκοπήσεων που δείχνουν ολοφάνερα ότι προηγείται ο πρωθυπουργός στην προτίμηση των ψηφοφόρων.
Ακόμα, ο κ. Λάκης Λαζόπουλος, θα προβεί σε λεπτομερή καταμέτρηση των σαρδάμ του Γ. Παπανδρέου, από την εποχή που φοιτούσε στο δημοτικό, μέχρι και τις μέρες μας.

Τέλος, την ίδια μέρα, εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι, απλοί άνθρωποι του λαού μας, θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα, θα ψήσουν αρνιά, θα πιούν μπύρες και θα συγχαρούν ο ένας τον άλλο γιατί σε πείσμα της κοινής λογικής αυτοί ψήφισαν δύο φορές δαγκωτό Νέα Δημοκρατία, βάζοντας τα γυαλιά με τον τρόπο αυτό στον υπερεκτιμημένο φιλόσοφο της αρχαιότητας Αριστοτέλη, που (ο αφελής) νόμισε ότι ο αστυνομικός είναι μπουζούκι…
Κ.Λ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μη κουράζεσαι Κώστα. Η κυβέρνηση δε βγάζει πια γέλιο. Ίσως γι αυτό πέφτουν και τα ποσοστά της!

leon είπε...

Και βέβαια δε βγάζει γέλιο! Κλαυσίγελο βγάζει.
Κι ωστόσο είναι ίσως η μοναδική μεταπολιτευτική κυβέρνηση που τήρησε στο ακέραιο τις προεκλογικές της υποσχέσεις. Με τις γνωστές συνέπειες.

Γιάννης Χρ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)