37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Θα μας κουφάνουν κι εμάς!..

Πριν από λίγες ημέρες, στη βουλή, ο Θ. Πάγκαλος αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν πεντέμισι χρόνια τώρα ο αρμόδιος υπουργός ΠΕΧΩΔΕ να μην έχει κάνει ούτε ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες, όπως κάνουν σχεδόν κάθε μήνα οι αντίστοιχοι υπουργοί των άλλων χωρών της Ε.Ε. προκειμένου να προωθήσουν αποτελεσματικά τα εγχώρια συμφέροντά τους.
Εισέπραξε την οργίλη αντίδραση των ΜΜΕ… και την απάντηση από τον ίδιο τον κ. Σουφλιά, ότι «είμαι κουφός και δεν ακούω τι μου λένε και δεν μπορώ και να ταξιδεύω»… Ούτε λίγο ούτε πολύ, μια απόλυτα δικαιολογημένη ερώτηση κατέληξε να θεωρηθεί «αγενής» και «απρεπής»…
Μα αν ο κ. Σουφλιάς έχει πρόβλημα υγείας, ας πάει στο σπίτι του. Δεν είναι δα κι ο σύγχρονος Ελευθέριος Βενιζέλος!.. Ένας μέτριος πολιτικός είναι, από δαύτους είναι πια γεμάτη η πολιτική μας σκηνή.
Αλλά όχι…
Ο κ. Σουφλιάς ευρίσκεται υπό την θάλπη του κ. Μπόμπολα, του κ. Λαμπράκη, του κ. Βαρδινογιάννη… και κάμποσων άλλων κυρίων – δυναστών των ελληνικών ΜΜΕ… Ο κ. Σουφλιάς είναι ο άρχοντας που μοιράζει τα δημόσια έργα. Είναι – λόγω της γνωστής ανικανότητας του "μπούλη πρωθυπουργού" – ο άτυπος πρωθυπουργός της χώρας.
Αν κι εδώ που τα λέμε, έχει και κάποιο δίκιο ο «άρχοντας του θεσσαλικού κάμπου»…
Σάμπως κι άλλοι συνάδελφοί του που ταξιδεύουν στις Βρυξέλλες έχουν πετύχει τίποτε;
Για αναψυχή πάνε…
Κ.Λ.

3 σχόλια:

Koupakia είπε...

Να βάλει ακουστικά, αν έχει πρόβλημα!
Και επιτέλους να συναινέσει το περιβάλλον να φύγει από το υπουργείο που έχει καταστρέψει την Ελλάδα!

leon είπε...

Πρόσφατα ο Νικήτας Κακλαμάνης χαρακτηρίστηκε μπετοφρενής δολοφόνος με το πριόνι.
Κακώς! Ο άνθρωπος είναι μπετοφρενής δολοφόνος με το πριόνι Νο2. Ο Νο1 είναι ο Σουφλιάς.

leon είπε...

Ο δαίμων του τυπογραφείου απα΄λειψε την υπογραφή μου από το προηγούμενο σχόλιο

Γιάννης ΧΡ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)