37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΚΙ ΟΝΕΙΡΕΨΟΥ ΦΩΣ

Είμαστε μια κοινωνία σε κατάθλιψη. Την κατάθλιψη τη βιώνουμε κυρίως σαν απουσία νοήματος που μας οδηγεί σε παραίτηση.

Κάποιοι, λίγοι, ψάχνουν υστερικά το νόημα σε απονενοημένα διαβήματα βίας που στρέφεται εναντίον εαυτών και αλλήλων. Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνεύσει κανείς δραστηριότητες τύπου Ε.Α. και Σέχτας.

Η γενικευμένη παραίτηση έχει την αντανάκλασή της και στο log μας που έχει φτωχύνει. Ευτυχώς που υπάρχει και η "κυβέρνηση" ΝΔ που μας διασκεδάζει λίγο. Αλλά κι αυτή μοιάζει πια σαν χιλιοπαιγμένη επιθεώρηση. Πόσα καινούργια νούμερα να παρουσιάσει;

Οι άλλοι όλοι είναι θεατές που βαριούνται να φάνε και ποπ-κορν. Ο καταθλιπτικός λήθαργος είναι η σημερινή μας πραγματικότητα. Τουλάχιστον να λείπανε οι Σέχτες. Αφού κοιμόμαστε που κοιμόμαστε, να μην έχουμε κι αυτόν τον θόρυβο πάνω απ' τα κεφάλια μας.

Φιλελεύθερος Τζουτζές

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ όμως ,έχεις άδικο. Η κυβερνησάρα μας βρίσκεται πάντοτε επί των επάλξεων!
Τα γεγονότα ξεπερνούν ακόμα και την πιο τρελή φαντασία!..
Παλαιοκώστας - Ριτζάι και πάλι με ελικόπτερο δραπετεύουν!
Απίστευτα πράγματα!
Μες το γενικό χαμό κι ένας μπάτσος λέει αυτοτραυματίζεται...
Πώς να κοιμηθείς έτσι βρε Γιώργο; Χάνεις επεισόδια!..
Κ.Λ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)