37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ΝΔ: ΛΑΓΟΙ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ

Πρώτος ελάλησεν ο εκ των Ηρακλειδών της «Λαϊκής Δεξιάς» κ. Ιωάννης Μανώλης. «Να παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ ο Καραμανλής ακόμα και ανα χάσουμε τις εκλογές, αλλιώς το κόμμα θα διασπαστεί. Υπάρχει κόμμα μέσα στο κόμμα που απεργάζεται την εξ εφόδου κατάληψη της νεοδημοκρατικής εξουσίας από τους Νεοφιλελεύθερους και τη Ντόρα Μπακογιάννη». Κι όταν του υπέδειξαν ότι «δε λέγονται τέτοια πράγματα μπροστά στα παιδιά», άρχισε να απειλεί ότι θα παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα. «Βρε αμάν, μην το κάνεις, μια κουβέντα είπαμε!», έσπευσαν σύμπαντες. Καθ' ότι αν αντί της παραίτησης από τοβουλευτικό αξίωμα επιλέξει την παραίτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ πάει περίπατο η δεδηλωμένη.
Από κοντά και ο κ. Δελατόλλας. Θα τα βροντήξει και θα φύγει ο Καραμανλής αν χάσει τις εκλογές και θα πάει στις ΗΠΑ να κάνει ακαδημαϊκή καριέρα, έφα στο χθεσινό δελτίο του ΑΝΤ1. Για περισσότερα; «Πάρτε αύριο το ΠΟΝΤΙΚΙ να πουλήσουμε και κανένα φύλλο», μας είπε.
Και τι διαβάσαμε σήμερα στο ΠΟΝΤΙΚΙ; Ότι ο Καραμανλής έχει αποφασίσει να παραιτηθεί σε περίπτωση ήττας της ΝΔ, και να εγκατασταθεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να κάνει πανεπιστημιακή καριέρα στο Πανεπιστήμιο TUFTS (Νεοελληνιστί, το κλέβω από το ΠΟΝΤΙΚΙ, προφέρεται «τάφτς» που παραπέμπει στο «τά 'φτυσε» εις απταιστον θετταλικήν διάλεκτον). Είχα πάντα κάποιες ενστάσεις για την αμερικανική πανεπιστημιακή εκπαίδευση, αυτές αφορούσαν όμως στους προσανατολισμούς της. Αν συμβεί αυτό που περιγράφω, θα χάσω πάσα ιδέα. Εκτός κι αν στο εν λόγω Πανεπιστήμιο υπάρχει τμήμα μελέτης γκαζοντενεκέδων και δη ξεγάνωτων.
Το πιο ωραίο όμως είναι οι - μέχρι στιγμής - φήμες ότι ο κ. Ιωάννης Μανώλης μετέβαλε άποψιν. Δεν παραιτείται του βουλευτικού αξιώματος λέει. Αλλά θα πει στους συναδέλφους του «Αν θέλετε να παραιτηθώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ευχαρίστως. Από το βουλευτικό αξίωμα όμως δε γίνεται να παραιτηθώ, με έχουν εκλέξει οι Αργείοι (όπως λέμε αργείτικο πεπόνι).
Τίνος λαγοί είναι οι εν λόγω κύριοι;
Της κυρίας Θεοδώρας, που βιάζεται να γίνουν εκλογές για να διεκδικήσει την ηγεσία κόμματος και όχι αποκόμματος; Πιθανόν, αλλά πόσα τάξανε στο Μανώλη για να απαρνηθεί την «ψυχή» του;
Του ίδιου του Πρωθυπουργού μας για να βγούμε όλοι στους δρόμους και να φωνάζουμε κλαίγοντας γοερά «Μη φεύγεις μη, με πόνο σου φωνάζω»;
Του Πρωθυπουργού πάντα, αλλά στο πλαίσιο μιας μεθόδευσης «όσο πιο γρήγορα την κάνουμε τόσο καλύτερα» γι' αυτό βουρ για εκλογές; Κι επειδή πρέπει να έχουμε ένα πρόσχημα τί το πιο ελεγχόμενο από τον «πιστό» Μανώλη; Κι αυτό πιθανό, αλλά ακόμα κι αυτό προϋποθέτει στοιχειώδη εκτελεστική ικανότητα και ουδείς σε αυτή την κυβέρνηση τη διαθέτει.
Να πρόκειται για άλλο ένα δείγμα της προϊούσας διάλυσης του μπάχαλου που λέγεται ΝΔ και να ισχύει απλώς το «ο σώζων σωζέτω την εαυτού ψυχήν»; Κι αυτό δεν είναι απίθανο.
Σε ό,τι με αφορά κλίνω προς την τελευταία εκδοχή. Τουλάχιστον μέχρι τις Ευρωεκλογές. Μετά...Όπως είπε και ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, η Δευτέρα μετά τις εκλογές είναι μια άλλη μέρα. Για όλους.

Γιάννης Χρ.

4 σχόλια:

leon είπε...

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις απεδείχθη πως σε ό,τι αφορά τον κ. Μανώλη επρόκειτο όντως περί λαγού με πετραχήλι. Περί την 6ην απογευματινήν ενεφανίσθη περιχαρής στους δημοσιογράφπους και τους ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να δημιουργήσει προβλήματα στην παράταξη. Κοινώς έκανε τα πάντα γαργάρα, Για τους υπόλοιπους, οψόμεθα.

Γιάννης Χρ.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι θα πήρε κι αυτός Γιάννη μου, για τη διήμερη επανάστασή του και την επανένταξή του στο κλουβί της γελοιότητας...
Κ.Λ.

leon είπε...

Μπα, μάλλον δίχως κέρδος κέρατα ήταν. Εγώ πιστεύω ότι αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ο πρωτοποριακός ρόλος των Οικολόγων - εναλλακτικών στο πολιτικό μας σύστημα. Ήταν οι πρώτοι διδάξαντες της απαξίωσης εαυτών και αλλήλων και πρώτα απ' όλα του ίδιου τους του κόμματος, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό διακύβευμα, απλά και μόνο γιατί δε γουστάριζαν τη φάτσα του διπλανού τους.
ένα μόνο κόμμα αντιστέκεται πλέον σε αυτό. Το «τιμημένο ΚΚΕ». Αυτοί απαξιώνονται συλλογικά μονάχα.

Γιάννης Χρ.

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα!
Ωραίο!
Κ.Λ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)