37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Οι "αριστεροδέξιοι πατριώτες" ξιφούλκησαν και πάλι...

Ξιφούλκησαν εσχάτως οι "αριστεροδέξιοι πατριώτες", αυτή τη φορά κατά του Ομπάμα, εμμέσως πλην σαφώς, με αφορμή την καινούρια ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντηπάρτμεντ για την χώρα μας.
Σ' ένα τόπο όπου ψυχωσικοί μπάτσοι φυλάνε κορυφαίους στόχους όπως ο αμερικανός πρέσβης, όπου τις νύχτες καίγονται τράπεζες, αυτοκίνητα, όπου πυροβολούνται εν ψυχρώ μπάτσοι και αστυνομικά τμήματα από τρελαμένους ναρόντνικους, όπου ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ψεκάζεται θρασύτατα σαν κατσαρίδα, όπου η αστυνομία είναι διαλυμένη και φοβισμένη...
...οι "πατριώτες" της συμφοράς κρυφοκοιτάζουν έντρομοι από την κλειδαρότρυπα του μικρόκοσμού τους και βλέπουν οχτρούς και δαίμονες που επιβουλεύονται τα άγια και όσια της φυλής!
Κι είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν ότι απλά εισπράττουμε τις συνέπειες του αναχρονισμού μας σε μια παγκόσμια κοινωνία που απαιτεί ανοικτά σύνορα, ανοικτά μυαλά και ασφάλεια.
Σε λίγο θα ψάχνουμε τουρίστα με το κυάλι. Κάτι η κρίση, κάτι η βία που γίνεται πια καθημερινή υπόθεση, θα μας φταίνε οι ταξιδιωτικές οδηγίες των άλλων...
...κι όχι ο κακός μας ο καιρός...
Κ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)