37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Η ανακύκλωση - απάτη...

Πριν από 15 μέρες περίπου έγραφα τους προβληματισμούς μου για την ανακύκλωση που... υποτίθεται ότι γίνεται, αυτή με τους περίφημους μπλε κάδους έξω από τις πόρτες μας.
Σήμερα σε ένα εκτεταμμένο ρεπορτάζ τους, ΤΑ ΝΕΑ, αποκαλύπτουν - φευ - το πόσο αληθινοί ήταν και είναι οι φόβοι μου:
Τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα καταλήγουν, πού αλλού; Στην χωματερή!..
(Πιο κάτω, στη φωτογραφία που είναι παρμένη από το ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ, μπορείτε να δείτε το απορριμματοφόρο να αδειάζει την... ανακύκλωση στα υπόλοιπα βουνά σκουπιδιών...)

Ένα μικρό μόνο ποσοστό από τους τόνους που συγκεντρώνονται καθημερινά από τους μπλε κάδους, ανακυκλώνεται τελικά. Σύμφωνα και με όσα αναφέρει σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ALFA 98.9 ο πρόεδρος των εγαζομένων του ΧΥΤΑ Φυλής, από τους 6.500 τόνους, μόνο οι 1.000 τελικά ανακυκλώνονται.
Και πώς να ανακυκλωθούν άλλωστε 6.500 τόννοι, όταν το μόνο "εργοστάσιο" ανακύκλωσης είναι... χειροκίνητο, μια ταινία δηλαδή, όπου περνάνε τα απορρίμματα και κάποιοι εργάτες αρπάζουν ό,τι προλάβουν και ό,τι φυσικά έχει την μεγαλύτερη τιμή στην αγορά ανακύκλωσης, ενώ τα υπόλοιπα τα ξαναφορτώνουν στα απορριμματοφόρα και τα... πετάνε εκεί που πετάνε και τα μη ανακυκλώσιμα...
Το θέμα είναι τεράστιο.
Δεν είναι ότι μπαίνουμε στον κόπο να διαχωρίζουμε τα ανακυκλώσιμα απορρίματα από αυτά που δεν ανακυκλώνονται, κάτι που φυσικά θα πρέπει να το κάνουμε και με ικανοποίηση μάλιστα ότι κάτι προσφέρουμε κι εμείς...

...είναι ότι ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ γιατην... υποτιθέμενη ανακύκλωση, αφού το κόστος ανακύκλωσης είναι πια ενσωματωμένο στην τιμή κάθε προϊόντος που αγοράζουμε.
Παράλληλα βέβαια, ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ και στο δήμο μας για την αποκομιδή των μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων!..

Τέλεια!..

Καλά, κυβέρνηση δεν έχουμε, αυτό το ξέρουμε, απλά κάποιοι βολεύονται στην πλάτη μας...
Η τοπική αυτοδιοίκηση υπνώττει - όταν δεν βολεύονται κι αυτοί στην πλάτη των κορόιδων...
Οι βιομήχανοι και λοιποί εισαγωγείς και σουπερμακετατζήδες μας τα παίρνουν κανονικά...

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ υπάρχει σ' αυτόν τον τόπο;;;

Αλλά ξέχασα... αυτή ασχολείται προς το παρόν με τις δηλώσεις Μπάγια...

Κ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)