37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Προσοχή! Δεν μοιάζει αθώα η υπόθεση "press.gr"

"...Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές έχουν ξεκινήσει ενέργειες ώστε να «χαλιναγωγηθεί» αυτή η ιστορία που ονομάζεται «blog», κι η οποία έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μια και τα λογής – λογής ιστολόγια ξεπηδούν με ρυθμό… μανιταριών στο Διαδίκτυο, δημοσιεύοντας αναληθείς και πολλές φορές συκοφαντικές πληροφορίες υπό μορφήν «ειδήσεων»..."

Αυτά γράφει στην ιστοσελίδα του σήμερα το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ". Κι απ' ότι πληροφορούμαι, ένα σχετικό άρθρο δημοσιεύει κι ο Ε.Τ.

Θεωρώ ότι η όλη ιστορία με το "press.gr" δεν είναι τίποτε άλλο από μια κακοστημένη προσπάθεια κάποιων εντός, πέριξ και... όπισθεν της Εξουσίας και των Μίντια για να γίνει η αφορμή μιας επίθεσης κατά αυτού του (πρωτοφανούς) διαδικτυακού κινήματος, για την τρομοκράτηση και τη φίμωσή του.

Η υπόθεση αφορά όλους όσοι βρίσκουμε έκφραση, φωνή και ανάσα ενημέρωσης στα blogs.

Μπορεί τώρα όσα θρυλούνται (π.χ. η υποχρέωση από νόμο... αναγραφής υπεύθυνου σε κάθε blog) να φαντάζουν βλακώδη και γελοία από κάθε άποψη, όμως θα πρέπει να συνεγερθούμε.
Τέτοιες νοοτροπίες όζουν φασισμό και αστυνόμευση της εποχής του "χωροφύλακα".

Κι όλα αυτά τα περί "συκοφαντικών δυσφημίσεων και... εκβιασμών" δεν είναι παρά το απαραίτητο προπέτασμα καπνού. Όποιος εκβιάζει ας οδηγείται στη δικαιοσύνη. Νόμοι υπάρχουν για όλους.
Τα άλλα, περί "υπευθύνων", "χαλιναγώγησης", κλπ, τί χρειάζονται;

Ένα είναι βέβαιο:
Η δυναμική αντίδραση των bloggers είναι ο μόνος τρόπος για να μην περάσουν τα σχέδια αυτά.

Κ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)