37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

Το ΠαΣοΚ δεν νομιμοποιείται να ασκεί κριτική στους κήνσορες... Εγώ μπορώ;

Η "σουσουράδα" της ελληνικής δημοσιογραφίας (λέγε με Πανδώρα) χτύπησε πάλι από τη γνωστή και μη εξαιρετέα στήλη της!..
Εκφράζοντας με επαγγελματική δεινότητα τη γραμμή του "ΒΗΜΑΤΟΣ", της εφημερίδας που στηρίζει "με φανατισμό" την "μεγάλη δημοκρατική παράταξη" και "ψηφίζει ΠΑΣΟΚ" σύμφωνα με τη δήλωση του εκδότη της Σ. Ψυχάρη, αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα που διεξάγεται στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ εν όψει συνεδρίου, αύριο, σε ολόκληρη τη χώρα.
(Επ' αυτού έχουμε κι εμείς επισημάνει κάποια πράγματα λίγο πιο κάτω.)

Η "σουσουράδα" όμως παρέκαμψε όλα τα υπόλοιπα ερωτήματα που τίθενται ενώπιον του λαού του ΠΑΣΟΚ για επιλογή και έμεινε σε ένα και μόνο: Αυτό που αφορά τα Μ.Μ.Ε.

Θα μου πείτε δικαιολογημένα... Μ.Μ.Ε. το "ΒΗΜΑ"... Μ.Μ.Ε. το "ΜΕΓΚΑ"... υπάλληλος του Οργανισμού η "σουσουράδα", πού αλλού θα στεκόταν;

Γράφει λοιπόν, στο σημερινό άρθρο της:

"...Ενα από τα 28 ερωτήματα, που τίθενται σε όσους θα μετάσχουν στο εσωκομματικό δημοψήφισμα του ΠαΣοΚ το οποίο διεξάγεται αύριο, είναι και το εξής:
«Για τη διαφάνεια στον χώρο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας:
- Να παραμείνει το σημερινό καθεστώς;
- Να θεσμοθετηθεί νέο πλαίσιο που διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό και την ποιότητα των προγραμμάτων;».
Αχ, καλέ! Πόση αθωότητα κρύβεται σε ένα τέτοιο δίλημμα! Ισοδυναμεί με το εξής:
-Σας αρέσει ο κόσμος όπως είναι;
- Θέλετε να γίνει καλύτερος;
Τι καλούνται να επιλέξουν όσοι απαντήσουν; Τις καλές προθέσεις τους. Να πουν ότι, ναι, είναι καλοί άνθρωποι και θέλουν έναν καλύτερο κόσμο! Παιδαριώδη πράγματα. Ποιο θα είναι το « νέο πλαίσιο που διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό και την ποιότητα των προγραμμάτων »;..."

Παρακάμπτοντας (με ρίγη τρόμου μπορώ να πω) τη χθεσινοβραδυνή αυστηρή notam των τηλεκουτσομπόληδων του "ΜΕΓΚΑ" προς όσους τολμούν να ασκούν κριτική σε δημοσιογράφους (προστατευόμενο είδος;), θα τολμήσω!

Καλή μου "σουσουράδα": Ξέρω... Με το νόμο 3592/2007 έχεις ενθουσιαστεί τόσο πολύ, που τρομάζεις στην ιδέα ότι μπορεί να έρθει κάποιο πρωινό και ο νόμος αυτός να έχει αλλάξει... Κάνεις ό,τι μπορείς κι εσύ και οι υπόλοιποι "σουσουραδιστές" να μην αλλάξει ποτέ.
Ειρωνεύεσαι... κακολογείς... απαξιώνεις... κάνεις ό,τι μπορείς τέλος πάντων κι είναι άξιος ο μισθός σου.

Όμως εγώ, σαν ένας απλός πολίτης αυτής της χώρας - που συγκαταλέγω τον εαυτό μου στους προοδευτικούς πολίτες - θα αγνοήσω την υπερφίαλη και εν πολλοίς σαχλή, ειρωνική σου διάθεση, καθώς και τα άπειρα συμφέροντά "τους" και αύριο θα πάω να ψηφίσω, στη γειτονιά μου.
Και θα επιλέξω ΝΑΙ, να αλλάξει αυτός ο νόμος - ο άθλιος νόμος, όταν γίνει αυτό εφικτό και θα αγωνιστώ γι αυτό.
Και θα απαιτήσω ιδιαίτερα να αλλάξει το εξής:
"...άρθρ. 6 παρ. 13, περ. β ii: «…Το ελάχιστο περιεχόμενο του προγράμματος ενημερωτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας, θα πρέπει να περιλαμβάνει:… εκπομπές λόγου, τέχνης, πολιτισμού και θεάτρου τουλάχιστον 20 ωρών ετησίως…»

...Γιατί δεν ανέχομαι με 3,5 λεπτά την ημέρα "εκπομπών λόγου, τέχνης, πολιτισμού και θεάτρου" να έχουν το προνόμιο κάποιοι να αναγορεύονται σε κήνσορες της δημόσιας ζωής του τόπου μου, ενώ στην ουσία δεν είναι άλλο από "σκουπιδοτενεκέδες της κακιάς ώρας"!..

Γκέγκε, δημοκρατική "σουσουράδα";

(και για όσους ενδιαφέρονται, ας διαβάσουν το ενθάδε κείμενο "Κυβερνητική αθλιότητα", που αναφέρεται ακριβώς σ' αυτό το τόσο μεγάλο θέμα)

Κ.Λ.

2 σχόλια:

theodore είπε...

Και μετά ο...σωτήρας της κουλτούρας και του πολιτισμού μας έδωσε συνέντευξη στα ΝΕΑ,έτσι για να ξεσκάσει λίγο βρε παιδί μου.

Του ιδίου ομίλου δεν είναι ΝΕΑ και ΒΗΜΑ ή άλλαξε τίποτις και δεν το πήρα χαμπάρι.

Καληνύχτα κι όνειρα γλυκά σύντροφοι.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε theodore...
Όταν ονειρεύεσαι, κάτι καλό βγαίνει... πάντα!
Κ.Λ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)