37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

"Αντίσταση στον αυταρχισμό των βολεμένων"...

Όσο εμείς συζητάμε με το Γιώργη για την Αριστερά - και καλά κάνουμε - σε ένα άλλο μπλογκ γίνεται ένας χαμός με αυτό το ζήτημα της νυκτερινής, σαββατιάτικης λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ.
Μπείτε στο G700 και θα διαπιστώσετε του λόγου το αληθές, βλέποντας το σχετικό άρθρο - κάλεσμα για αντίδραση ενάντια στην απόφαση των συνδικαλιστών του ΜΕΤΡΟ για την παρεμπόδιση του μέτρου.
Πάνω από 600 (!!!) σχόλια μέσα σε 5 ημέρες...
Τα πιο πολλά θετικά, καυτηριάζουν τη "βολεμένη" συνδικαλιστική ηγεσία και απαιτούν νυκτερινή λειτουργία του ΜΕΤΡΟ τα σαββατοκύριακα.
Το θέμα είναι σοβαρό κατά τη γνώμη μου και πιστεύω ότι πρέπει να συζητηθεί.
Αναδεικνύει την ανάγκη για πολύ βαθιές και ριζικές αλλαγές που έχει αυτό το σύστημα, καθώς και ξεδιαλύνει μύθους γύρω από το τι ακριβώς είναι νεοφιλελεύθερη πολιτική και τι σοσιαλιστική.

Αλήθεια, μπορούμε να ξεπεράσουμε τον "κοινωνικό αυτοματισμό" μέσα από μια πολιτική πολλαπλών αξόνων και πολυμέρειας στην κοινωνική στόχευση, κόντρα στη μονολιθικότητα και την ακαμψία των "ιερών δογμάτων" της αριστεράς;

Τις οίδε...


Τυχαία "άρπαξα" ένα από τα σχόλια:

"...Η κολλητή μου είναι σερβιτόρα, από τα 30 εως 40 ευρώ που βγάζει κάθε βράδυ, τα 15 πηγαίνουν στο ταξί που θα τη γυρίσει στο σπίτι.Δηλαδή σχεδόν το μισό της μεροκάματο.Όπως δικαιούνται οι πρωινοί εργαζόμενοι τη μεταφορά τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, νομίζω πως έτσι τη δικαιούνται και οι βραδινοί που όπως ειπώθηκε και πιο πάνω δεν είναι καθόλου λίγοι.Χωρίς βέβαια να θιγεί το οχτάωρο ή η υπερωρία κανενός.Θελω επίσης να προσθέσω πως δεν αντιδρούν οι εργαζομενοι αλλά η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ της οποίας εκπρόσωποι είναι οι συνδικαλιστές αυτοί..."

Ποιός μπορεί να πει ότι έχει άδικο;

Κ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)