37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2007

Ε, όχι ρε συ Δελατόλλα!..

Μπορεί να μην είμαι φανατικός νεοδημοκράτης, αλλά μερικά πράγματα δεν μπορώ να τα ανεχθώ!..

Χτες έπεσε στα χέρια μου το σατυρικό "Ποντίκι"... Αυτό που τώρα εκδίδει ο Δελατόλλας (πρώην Μπόμπολα)... Και φρύαξα!..

Τι τίτλος!..

Εντάξει, η εξουσία παράγει διαφθορά... Παράγει σκάνδαλα... Αυτό ποιός μπορεί να το αρνηθεί;

...Αλλά να συγκρίνει τον Καραμανλή, το σημερινό Πρωθυπουργό της χώρας, με τον... αλήστου μνήμης εκείνο πολιτικό τυχοδιώκτη, τον Σημίτη;;;

Ακόμα κι εγώ αναφώνησα: "Αίσχος"!.. "Αδώς Αργείοι"!..
Λίγη τσίπα κύριοι...

Άκου: "Κοιμήθηκε Καραμανλής και ξύπνησε ...Σημίτης"!!!


...Άφησα την εφημερίδα και έγειρα πίσω, στην πολυθρόνα μου... Άρχισα να τρέμω... Στο μυαλό μου επανήλθαν εκείνες οι εφιαλτικές μνήμες, από την εποχή "της Πράσινης Διαφθοράς"... Πότε ήταν; Πριν τέσσερα; Πέντε χρόνια;

...Τότε που υπό μυστηριώδεις συνθήκες ο Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, ονόματι Κωλομπαρόπουλος, ένας τύπος κλασσικού ΠΑΣΟΚου, χοντρός, με μουστάκι... είχε "πέσει" από τον πέμπτο όροφο του σπιτιού του και είχε αυτοκτονήσει...

Οι φήμες τότε έλεγαν φοβερά και τρομερά πράγματα γι αυτόν και το πρωθυπουργικό περιβάλλον...

... Ο τύπος αυτός, παντελώς άγνωστος στους υπόλοιπους ΠΑΣΟΚους, είχε ανέλθει τα σκαλοπάτια της εξουσίας θάλποντας, ως φαίνεται, τα σκοτεινά βίτσια του πρωθυπουργικού ζεύγους!..

Οι φήμες τότε μιλούσαν για ένα είδος πράσινου "Ρασπούτιν", που είχε φροντίσει ώστε η Δάφνη, η σύζυγος του πρωθυπουργού να γίνει γιατρός (από τραπεζοκόμος που ήταν) ικανοποιώντας έτσι ένα επίμονο παιδικό της όνειρο...

...Ο Κωλομπαρόπουλος είχε παγιδευτεί από άγνωστες δυνάμεις και στη πιάτσα κυκλοφορούσε βίντεο που τον έδειχνε να πηδάει με χάρη Γκουζγκούνη, ένα άλλο παλληκάρι, ανακράζοντας: "Κοιτάχτε ρε, πώς γ...ω!.. Έτσι γ...ω και το Σημίτη!.."

Η ελληνική κοινωνία είχε πέσει σε απόγνωση... Όλοι είχαν καταλάβει ότι στου "Μαξίμου" γινόταν το σύστριγγλο!.. Σόδομα και γόμορα!..
Του σκανδάλου αυτού είχε προηγηθεί άλλο, με πρωταγωνιστή τον υπουργό Ασφαλίσεων, ένα τύπο που παρίστανε το καθηγητή (Γιαγκούλας... Γιαννίτσης... κάπως έτσι...) και είχε χτίσει τη βίλα του με άδεια αναψυκτηρίου, ενώ ταυτόχρονα, στην ίδια βίλα φιλοξενούσε καμιά δεκαριά Ινδούς... Ήθελε να "λύσει" το ασφαλιστικό πρόβλημα, τρομάρα του!... (Ο λαός όμως τότε είχε αντιδράσει έγκαιρα...)

Τα οικονομικά και άλλα σκάνδαλα διαπλέκονταν τότε, αριστοτεχνικά, με πρωτοφανείς ανωμαλίες και βίτσια υπερθετικού βαθμού... Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (και νυν Πρωθυπουργός) Κ. Καραμανλής είχε μιλήσει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό για τη "Διαπλοκή"...

Όμως το παντοδύναμο ΠΑΣΟΚικό σύστημα κατάφερε να κουκουλώσει την όλη υπόθεση... Πολλοί μιλούσαν για "κυπατζίδικα" χέρια, που είχαν φροντίσει ώστε να ριφθεί στην άβυσσο ο Κωλομπαρόπουλος... και να εξαφανιστεί κάθε μαρτυρία του αίσχους.
Ακόμα και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αναγκάστηκε από το δαιμόνιο Σημίτη, να δικαιολογήσει από άμβωνος την κατάσταση:
"Τι να κάνουμε, έχουν το κουσούρι..." είχε πει με νόημα...

Όμως οι πράκτορες των Μεγάλων Δυνάμεων είχαν στα χέρια τους απίστευτα ντοκουμέντα γι αυτή τη φοβερή διαπλοκή σεξουαλικών βίτσιων και οικονομικών σκανδάλων... Ακόμα και τον Πρωθυπουργό είχαν κατορθώσει να παγιδεύσουν μέσω μεγάλης εταιρείας τηλεφωνίας και να καταγράψουν το... "έλα να δεις"!.. Το πρωθυπουργικό ζεύγος και ομάδα ισχυρών, πρωτοκλασάτων ΠΑΣΟΚων ήταν βυθισμένοι όλοι στο βόρβορο και την κραιπάλη! (Είχαν πρωτοκυκλοφορήσει και τα viagra τότε... )

Στη συνέχεια ξεκίνησαν και υλοποιήθηκαν φοβερά σχέδια εκβιασμού, κατά της Ελλάδας:

*Χωρίς να το καταλάβουμε, βρεθήκαμε να αναλαμβάνουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες!..

*Μεγάλα έργα (αεροδρόμιο, μετρό, αττική οδός, ρίο - αντίρριο κλπ) άρχισαν να αλλοιώνουν το πανέμορφο βουκολικό τοπίο της χώρας... Οι εκβιαστές φαίνεται είχαν "γερά χαρτιά" στα χέρια τους!..

*Άρχισαν να κτίζονται σχολεία, νοσοκομεία, να κατασκευάζονται δρόμοι, λιμάνια, σταθμοί...

*Και το αποκορύφωμα του εκβιασμού: Ανάγκασαν τον πρωθυπουγό να βάλει τη χώρα στην ΟΝΕ!.. Το νόμισμα άλλαξε, ο πληθωρισμός έφτασε το 2%, η οικονομία σταθεροποιήθηκε και η ανάπτυξη έφτασε (άκουσον, άκουσον!) το 6%!..

Αλλά δεν είχαμε φτάσει στον πάτο ακόμη:

*Ο διεφθαρμένος "Αρχιερέας" Σημίτης, εκβιαζόμενος ανοιχτά πλέον, βάζει και την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση!..

Ένας ψίθυρος απλώθηκε σε όλη τη χώρα: "Αυτοί οι βρομεροί τύποι πάνε να λύσουν και το Κυπριακό!.. Και το πρόβλημα της Υφαλοκρηπίδας!.."

Η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο... Ο λαός αντέδρασε με αποφασιστικότητα στις εκλογές του 2004...

Η ΝΔ ενίκησε νίκη μεγάλη!.. Το ΠΑΣΟΚ καταβαραθρώθηκε!..

Επιτέλους, η χώρα απέκτησε έναν ισχυρό, οραματιστή Πρωθυπουργό!.. Ένα βράχο της ηθικής! Ένα λεβέντη!..

Ο λαός άρχισε να αναπνέει με ελπίδα: Κάτι επιτέλους χαράζει στο μέλλον...

Σεμνά και ταπεινά, άρχισε η επανίδρυση του διαφθαρμένου κράτους που πανικόβλητοι οι ΠΑΣΟΚοι είχαν εγκαταλείψει στα χέρια των θαρραλέων αυτών πολιτικών.

*Αδάμαντες της ηθικής τοποθετούνται σε επιτελικές θέσεις.

*Τα ταμεία του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων γεμίζουν λεφτά! Οι συνταξιούχοι πανηγυρίζουν!

*Η Ευρωπαϊκή Ένωση εισπράττει ένα ηχηρό χαστούκι από την ηρωική επέλαση του "Βασικού Μετόχου" πάνω σε άσπρο άλογο!

*Όλοι οι συγγενείς των ισχυρών στελεχών του κόμματος της ΝΔ, ακόμα και οι κουμπάροι τους, εθελοντικά, ρευστοποιούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους και τα καταθέτουν στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Αγκαλιασμένοι και κλαίγοντας ο Γ.Γ. του υπουργείου Κουρής, καθώς και ο υπουργός Αλογοσκούφης, τους σφίγγουν τα χέρια και κραυγάζουν "Μπράβο, Μπράβο!"...

*Τα προϊόντα στις λαϊκές και στα σούπερ - μάρκετ φτηναίνουν τόσο, ώστε πια οι έμποροι αρχίζουν να τα μοιράζουν τσάμπα στο λαό... Δεν έχει νόημα να τα πουλάνε...

Η χώρα αλλάζει πρόσωπο!.. Εκσυγχρονίζεται:

*Ξεδοντιάζεται το φαύλο ΑΣΕΠ.

*Ιδρύεται σώμα αγροφυλάκων, για την επιτήρηση της υπαίθρου, (που εν τω μεταξύ οι υποχθόνιοι ΠΑΣΟΚοι κατακαίνε τον περασμένο Αύγουστο, για εκδίκηση, που βρέθηκαν μακριά από την "καραβάνα")...

*Οι διεφθαρμένες Ανεξάρτητες Αρχές επιτέλους καταργούνται.. (Στα τσακίδια!..)

Και πολλά... πολλά άλλα!..

...Κι έρχεται τώρα ο Δελατόλλας (παλαιά Μπόμπολα) να ... παρομοιάσει ΑΥΤΟΝ τον Πρωθυπουργό - των έργων, της προκοπής, του πνεύματος και της ηθικής - με εκείνο το διεφθαρμένο πολιτικό που ακούει στο όνομα Κ. Σημίτης!..
Ε, όχι!

Αυτό δεν μπορώ να το ανεχθώ!

Εξεγείρομαι και διαρρηγνύω τα ιμάτιά μου!

Κ.Λ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ. ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΩΛΟΜΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΙΘΜΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ.

Βέβαια η αγαπητή μου Πανδώρα (ή Πανδώρος) μόλις προχθές συνέχαιρε το Θέατρο Σκιών Μαξίμου για τον σωστό χειρισμό του λεπτού αυτού θέματος, προφανώς ενθυμούμενη ανάλογους χειρισμούς του προσφιλούς της Άγγλου Χοντρού με το Πούρο. Συνάμα δε εκαταχέριαζε με τον κομψό τρόπο που με τίποτα δεν αλλάζει τον Γιωργάκη, συνεπικουρούμενη από τον πράγματι ταλαντούχο σκιτσογράφο Παπαμιχαλόπουλο ή Παπαρομιχαλόπουλο, θα σας γελάσω γιατί η υπογραφή του δεν είναι του βεληνεκούς της πρεσβυωπίας μου. Χαμός γίνεται, εκεί αυτοί να παριστάνουν τον Γιώργο χαζό παιδί χαρά γεμάτο. Ορυμαγδός και χαλασμός, ο χώρος για την κυριακάτικη φωτογραφία της Πανδώρας είναι κλεισμένος από ποιον άλλο; Από τον Γιώργο που χορεύει τσάμικο. Εδώ ο ψυχαναλυτής σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Θα μου πείτε η Πανδώρα (ή Πανδώρος) έχει εμμονές. Η πρώτη είναι ή ο πρώτος; Εδώ όμως έχουμε μια σοβαρή εφημερίδα που πληρώνει. Δεν είναι blog να κάνει ο καθένας την πλάκα του. Δεν υπάρχει δηλαδή ελευθερία. Υπάρχει γραμμή. Και ο συσχετισμός με την μυθική Πανδώρα είναι πράγματι ανατριχιαστικός. Ανοίγει το κουτάκι και ξεπετιόνται όλα τα κακά και οι δυστυχίες του κόσμου. Αλλά το χειρότερο είναι ότι κι εκείνο το έρμο το πουλάκι η ελπίδα βρίσκεται στο βάθος του κουτιού, ακίνητο, με στριμμένο το λαρύγγι.
Φιλελεύθερος τζουτζές.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)