37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

Σπαρταριστό παρασκήνιο!

Σπαρταριστό παρασκήνιο, από την "Κίνηση Βενιζέλου":

1. Την οργάνωση της επιχείρησης "Αντίο Γιωργάκη", είχε αναλάβει προσωπικά ο Ψυχάρης, με πρωτοπαλλήκαρό του τον Π. Καψή, τον διευθυντή των Νέων. Αυτοί έπεισαν τους πιο πολλούς βουλευτές να πάνε με τον Βενιζέλο.
2. Η ιδιότυπη "φράξια" δούλεψε εργωδώς το τελευταίο εξάμηνο προ των εκλογών, με τις ευλογίες και του Λαμπράκη, τους δε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τους προσέγγιζαν μέσω προσκλήσεων, σε τσιμπούσια, με "κοκκινιστούς κοκόρους", σε διάφορα νησάκια του Αιγαιου, το καλοκαίρι.
3. Ο Σημίτης είχε δώσει σιωπηλά την συγκατάθεσή του, ελπίζοντας στο μεταξύ, να μπορέσει να "πλασσάρει" την αγαπημένη του "Αννούλα" ως διάδοχη κατάσταση, είτε τώρα, είτε αργότερα.
4. Την όλη επιχείρηση "έσπρωχνε" και ο Μπόμπολας πατήρ, δια του Έθνους του και του Ποντικιού (του)... (ο γιος Μπόμπολας λέγεται ότι δεν συμφωνούσε).
5. Ο Ψυχάρης, εντός των φραξιονιζομένων, είχε το παρωνύμιο "ο Ηγούμενος"!.. Ο δε Λαμπράκης ήταν "ο Αρχιεπίσκοπος"!.. (Τι ρωτάτε; Αν η φράξια ήταν οργανωμένη με το τριαδικό σύστημα;Μπαααα... θα σας γελάσω... )
6. Γραμματέας του κόμματος, θα διοριζόταν από το βράδυ κιόλας των εκλογών ο Π.Κουκουλόπουλος...
7. Ο "Ηγούμενος", λίγες μέρες μετά τις εκλογές και υπό το κράτος του Ρέλλου και άλλων συνταρακτικών, όσο και αποκαλυπτικών γεγονότων, μόλις είδε ότι είχε ποντάρει σε παχουλό μεν, πλην κουτσό άλογο, σκέφτηκε ευφυώς: "Γαμώ το!.. Δίκιο είχε ο κοντός, δεν τον ακούσαμε" και έδωσε το σύνθημα για "Αννούλα"... Μόνο που ήταν πλέον αργά. Ο Σκανδαλίδης τους είχε προλάβει... Κι η Αννούλα μας δεν είχε και τα "γκατς"...
8. Την "έφαγαν" μεγαλοπρεπώς, αλλά δεν το έχουν βάλει κάτω. Επόμενο ηγετικό πουλέν, ο αδάμας της Ανανεωτικής Αριστεράς, νεοσσός Τσίπρας!.. (Διαβάζετε Βήμα. Έχει πλάκα, πώς τον προβάλλουν...)

Θα μου πείτε: Κάπως μπαγιάτικο το θέμα...
Συμφωνώ...

Αλλά έχει και την (διαχρονική) πλάκα του.

Κατά τα άλλα, σοβαροί εκδότες, σοβαροί πολιτικοί και άλλοι υπάλληλοι προσπαθούν να κυβερνήσουν την Ελλάδα!..

Ρε, που παμε, ρεεεε!..

(Ένα πουλάκι λάλησε και είχα στήσει αυτί...)

Κ.Λ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα πω δυο λόγια για το πουλάκι που λάλησε και που υποθέτω πως μία συλλαβή του έχει σχέση με την υπογραφή μου. Αυτός ο τύπος έχει διαπρέψει από μικρός στην ίντριγκα και στο παρασκήνιο που είναι το δυνατό του σημείο στην επαφή του με την πολιτική. Ευχή μου είναι να μην παρασυρθούμε κι εμείς σ' αυτό τον κατήφορο.
Πάντα δικός σας, φιλελεύθερος τζουτζές.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)