37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

Φίλες - Φίλοι:

Δημιουργήσαμε - παράλληλα με το παρόν - και ένα ακόμα ιστολόγιο που θα αναγράφεται στο προφίλ του "Leon" (κάτω) και ονομάζεται www.interna-corporis.blogspot.com
Σε αυτό θα μπορούμε να "ανεβάζουμε" κείμενα που είναι κάπως μεγάλα και - ίσως - πιο "βαριά", (ή και βαρετά για κάποιους), για ένα πληρέστερο προβληματισμό μας.
Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο, προκειμένου το παρόν ιστολόγιο να είναι πιο ζωντανό, πιο ευέλικτο και να μην "απλώνονται" σεντόνια - κείμενα, που βέβαια όλους μας ενοχλούν, καμιά φορά όμως είναι απαραίτητα.
Αυτόν ή αυτήν που ενδιαφέρουν τα μεγάλα αυτά κείμενα, θα μπορεί να ανατρέχει στο "interna-corporis" και να τα μελετάει με την ησυχία του/της ή και να τα τυπώνει, να τα διαδίδει κλπ.
Απαραίτητο είναι βέβαια να ενημερώνει δημόσια - με σχετική ανάρτηση - το γεγονός της δημοσίευσης του κειμένου στο άλλο ιστολόγιο, ίσως να δίνει και μια πρόγευση του θέματος, μια περίληψη κλπ.

Σήμερα, ενημερώνω ότι δημοσιεύω ένα κείμενο το οποίο το αντέγραψα από άλλο blogg, συγκεκριμμένα το www.thelonapo.blogspot.com
Ο blogger του πιο πάνω blog μου είναι άγνωστος, όμως το επισκέπτομαι τακτικά και θεωρώ ότι είναι πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο. Επίσης ο κάτοχός του είχε την ευγένεια να καταχωρήσει και το δικό μας blog σε μια μόνιμη στήλη του, όπου αναφέρει τους "συν-ιστολόγους"...
Το κείμενο έχει σχέση με τη λειτουργία του ελληνικού κράτους, τις ανεπάρκειές του και εκφράζει προβληματισμό για το τι πρέπει να γίνει - και σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Έχει και ένα μικρό κομμάτι από πρόσφατη δημοσίευση του Ν. Κοτζιά σε κάποια εφημερίδα. Επειδή νομίζω ότι έχει αξία σαν κείμενο, το προτείνω.
Φυσικά δεν ρώτησα για την "αντιγραφή", ελπίζω όμως ότι δεν θα έχει αντίρρηση ο συγγραφέας.
Όποιος ενδιαφέρεται λοιπόν, μπορεί να το μελετήσει και να σχολιάσει.
Μπορεί να το κάνει φυσικά και στο "thelonapo.blogspot.com"
Τίτλος του κειμένου: "Ζητούμενο: η νέα αντιπολίτευση"
Σας χαιρετώ.
Κ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)