37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Καλή επιτυχία στο Ν. Χρυσόγελο!..


Να ευχηθούμε στο Νίκο το Χρυσόγελο καλή επιτυχία, παρόλο που πολλοί από εμάς κινούμαστε πολιτικά σε άλλους χώρους.
Ο Νίκος κατέρχεται επικεφαλής του σχήματος των Οικολόγων - Πράσινων στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε σταυρό προτίμησης προκειμένου να εκλεγεί βουλευτής, σε περίπτωση που οι Οικολόγοι υπερβούν το όριο του 3%.

Ο Νίκος είναι πάντα ένας από εμάς, ένας Παμκγκυζιώτης και χαιρόμαστε κάθε φορά που βρισκόμαστε στις κοινωνικές συγκεντρώσεις κι είναι σα να μην έχει μεσολαβήσει ούτε μέρα από εκείνη τη συντροφική εποχή που όλοι μαζί συμμετείχαμε στο μαθητικό κίνημα.
Συνεπής αγωνιστής του χώρου της οικολογίας – ένας από τους σκαπανείς του χώρου αυτού – από τη δεκαετία του ’70. Από τους πρώτους που μίλησαν για ανακύκλωση δημόσια και φυσικά από τους πρώτους που έκαναν – και εξακολουθούν να κάνουν – πράξη την κυκλοφορία στην Αθήνα με ποδήλατο.
Καλή επιτυχία Νίκο!..

Κ.Λ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο φίλος μας ο Νίκος αν μη τι άλλο έχει μια συνέπεια και συνέχεια στη δράση του τα τελευταία 30 και βάλε χρόνια στον οικολογικό χώρο. Και μόνο γιαυτό αξίζει να τον στηρίξουμε, όσοι γνωρίζουμε το βίο και τη πολιτεία του. Ο τρόπος του εξακολουθεί νάναι "σεμνός" ακόμα κι όταν βγαίνει στα τηλεπαράθυρα με τα κοράκια που δεν τον αφήνουν να μιλήσει. Και αν δεν έχει δεχτεί ακόμα επιθέσεις από παλιοφυλλάδες ή κόμματα τύπου Καρατζαφέρη είναι γιατί οι δημοσκοπήσεις δεν εμφανίζουν πιθανό το ενδεχόμενο να πιάσουν οι οικολόγοι το ποσοστό εισόδου τους στη Βουλή. Ας είμαστε όμως προετοιμασμένοι για τέτοια φαινόμενα. Εγω πάντως θα ψηφίσω -οχι μόνο λόγω Νίκου- Οικολόγους Πράσινους.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)