37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε φαντασία Νο2

Προς επίρρωσιν του περιεχομένου της προηγούμενης ανάρτησης...
Καλός φίλος εκ ΣΥΡΙΖΑ ορμώμενος με ενημέρωσε ότι μεταξύ των φερέλπιδων υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ στην Β' Περιφέρεια Αθηνών είναι και ο ανεκδιήγητος Βρακάς.
Για όσους δεν τους βοηθά η μνήμη τους ο εν λόγω κύριος, περί τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, επισμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας ων, βούτηξε ένα ψεκαστικό αεροσκάφος από την Κέρκυρα, όπου και υπηρετούσε, παραβίασε τον εναέριο χώρο της Αλβανίας και πέταγε προκηρύξεις με τις οποίες καλούσε τους «Βορειοηπειρώτες να εξεγερθούν για να ενωθούν με τη Μητέρα Πατρίδα».
Την επόμενη μέρα τον είδαμε στις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις με το μάτι να γυαλίζει, να προσπαθεί να ακηρύξει εαυτόν εθνικό ήρωα. Ο ΣΤΟ(Κ)ΧΟΣ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ οργάνωσαν διαδήλωση υπέρ του.
Το υποκείμενο αυτό έπρεπε κανονικά να παραπεμφθεί πάραυτα με το άρθρο 170 του Ποινικού Κώδικα για απόπειρα εμπλοκής της χώρας σε πόλεμο. Στη χώρα όμως της τζάμπα μαγκιάς και του πατριωτισμού της πεντάρας οι εισαγγελείς επιφυλλάσσουν την εφαρμογή του άρθρου αυτού μόνο σε κάτι αναρχοκομμουνιστές που επιμένουν ότι «ο λαός της Δημοκρατίας της Μακεδονίας - ναι, έτσι την αποκαλούν οι ανθέλληνες αντί του πολιτικώς ορθού όρου «Γυφτοσκοπιανοί» δεν είναι εχθρός μας.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. του επιβλήθηκε μια ποινή χάδι, για άσκοπη φθορά στραστιωτικού υλικού αν δεν απατώμαι - ενοούσαν τα καύσιμα του ψεκαστικού - και τον αποστράτευσαν νύχτα, με επίκληση κάποιων, τάχατε, ψυχολογικών προβλημάτων. Ότι ο άνθρωπος ήταν διαταρραγμένος το αποδεικνύει η πράξη του. Ότι η επίκληση της διαταραχής έγινε για να μην του απαγγελθούν κατηγορίες για κακούργημα είναι επίσης γεγονός. άλλωστε η υπόθεσή του δεν απέχει και πολύ χρονικά από τη συμμορία της ΜΑΒΗ που επιτέθηκε σε φυλάκιο του Αλβανικού Στρατού, δολοφόνησε έναν αξιωματικό και έκλεψε οπλισμό. Τα μέλη της συμμορίας αυτής καταδικάστηκαν τελικά για πλημέλημα (παράνομη οπλοκατοχή).
Δεκαπέντε χρόνια μετά η ΝΔ, αντιλαμβανόμενη ότι έχουν πάρει φωτιά τα μπατζάκια της, εναποθέτει τις ελπίδες της για επικράτηση στις εκλογές στα στιβαρά χέρια του λεβέντη με τα βρακιά στα χέρια.
Το πράγμα θα μπορούσε να προκαλεί θυμηδία, όταν όμως η αποθέωση της γελοιότητας επιστρατεύεται ως προεκλογικό όπλο του κόμματος που κυβερνά επί πέντε και πλέον χρόνια, τότε τα πράγματα μάλλον είναι προ πολλού επικίνδυνα.

Γιάννης Χρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)