37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Ο Α. Παυλίδης, τα "άνθη" της ΝΔ και μια ευχή...

Ο Αριστοτέλης Παυλίδης είναι ένα πολιτικό στέλεχος που προέρχεται από τα σπλάχνα της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για έναν από τους – ελάχιστους εν ενεργεία πλέον – συνεχώς εκλεγόμενους βουλευτές του κόμματος, από το 1977. Σήμερα κατηγορείται για ατιμωτικά αδικήματα από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών και προκαλεί την οργή, αλλά και τη θλίψη…

Δεν είναι όμως ο μόνος βουλευτής του κόμματος της ΝΔ που κατηγορείται ή που έχει ήδη καταδικαστεί για τέτοια βαριά, ατιμωτικά για έναν πολιτικό αδικήματα.
- Ο πρώην βουλευτής και υπουργός Ι. Κεφαλογιάννης έχει ήδη καταδικαστεί τελεσίδικα σε φυλάκιση, επειδή παρέσχε προστασία σε έμπορο ναρκωτικών.
- Ο πρώην βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος κατηγορείται ότι δωροδόκησε δικαστικούς, για λογαριασμό πελατών του, ως δικηγόρος
- Ο πρώην βουλευτής Α. Λυκουρέζος κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε μεγάλη απάτη κατά του δημοσίου, που αφορά οικόπεδα στην περιοχή Αιξωνή της Γλυφάδας.
- Επίσης, μια πλειάδα βουλευτών της ΝΔ και υπουργών κατηγορούνται στη συνείδηση των πολιτών για τα μεγάλα – και κουκουλωμένα πια – σκάνδαλα της μονής Βατοπεδίου και των ομολόγων.
- Τα δε στελέχη του κόμματος που έχουν οδηγηθεί ή θα οδηγηθούν στο δικαστήριο για παρόμοιες υποθέσεις είναι ένα σωρό…
-
Τι δείχνουν όλα αυτά;

Τα τελευταία χρόνια διάχυτη είναι η εντύπωση ότι η διαφθορά στην πολιτική μας ζωή είναι γενικευμένη. Μια έντονη, μακρά και γενικά αόριστη κατηγορία για τα στελέχη του ΠαΣοΚ, όλα αυτά τα τελευταία δέκα χρόνια (για να μην ανατρέξουμε στο «σκάνδαλο Κοσκωτά»), δια της γκεμπελικής μεθόδου, έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Κι όμως, κανένα στέλεχος του ΠαΣοΚ, ούτε βουλευτής φυσικά, ούτε πρώην υπουργός, βρέθηκε ποτέ στο εδώλιο του κατηγορουμένου και πολύ περισσότερο, δεν καταδικάστηκε… Αν και πέρασαν πέντε χρόνια με τη ΝΔ στην εξουσία, παρόλο που καταβλήθηκαν – και ακόμα καταβάλλονται – προσπάθειες για να βρεθεί «κάτι» για «τους κλέφτες πασόκους», τίποτε ακόμα δεν έχει βρεθεί, παρά μόνο εκείνη η αμφιλεγόμενη «εισφορά» του 1.000.000 δολαρίων από τη ΖΗΜΕΝΣ για τον προεκλογικό αγώνα του κόμματος, το 1999, μέσω Θ. Τσουκάτου.
Πολλοί λένε ότι «οι πασόκοι ξέρουν και τα κρύβουν». Όμως για όσους εξακολουθούμε να αναζητούμε «τους τύπους των ήλων» μια τέτοια αφοριστική και χυδαία εξήγηση δεν αρκεί.

Κάποια στιγμή η ΝΔ θα αποχωρήσει από την εξουσία.
Όλος αυτός ο θίασος των ανικάνων, των παρανόμων και των λιγούρηδων θα πάει επιτέλους, άλλος σπίτι του, άλλος στη φυλακή και άλλος να… διδάξει (τι άραγε;) στο ΤΑΦΤΣ των ΗΠΑ… Κατά τα φαινόμενα θα έρθει και πάλι το ΠαΣοΚ… Και ο Γιώργος Παπανδρέου…

Ας ευχηθούμε ότι κάτι ουσιαστικό θα αλλάξει αυτή τη φορά. Και οι καναλέμποροι – εφημεριδοεργολάβοι θα πάψουν να «στήνουν» κυβερνήσεις κατά τα γούστα (και τα συμφέροντα) τους, δηλητηριάζοντας τον (εδώ που τα λέμε ευεπίφορο) ελληνικό λαό με δράκους και άλλα παραμύθια. Γιατί όταν μελετάς σκατά, σκατά λούζεσαι στο τέλος…
Κι είναι κρίμα.
Ένα βήμα πριν το γκρεμό, στο χείλος μιας – επίσης ατιμωτικής – πτώχευσης, ας το σκεφτούμε όλοι καλά αυτό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)