37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ

Οι πολιτικοί που έχουν επωφεληθεί των δημοσίων τους αξιωμάτων για να κάνουν περιουσία δεν είναι λίγοι. Η πρωτιά όμως αναμφίβολα πηγαίνει στην οικογένεια Μητσοτάκη. Απόψε, στο δελτίο Ειδήσεων του MEGA η κυρία Μπακογιάννη απέδειξε, για πολλοστή φορά, ότι το μήλο κάτω από τη μηλιά πέφτει. Αφιέρωσε, με τη βοήθεια των παρουσιαστών του δελτίου, το 1/3 της συνέντευξής της στην αναγκαιότητα να εγκατασταθούν κάμερες σε όλη την Αθήνα «για να προστατεύσουμε τη Δημόσια Ασφάλεια».Επικαλέσθηκε δε προς τούτο τη σχετική ευρωπαϊκή εμπειρία. Προφανώς η ΥΠΕΞ αναφέρονταν στη βρετανική εμπειρία - άλλωστε ο υποταχτικός της οικογένειας Μαρκογιαννάκης κάλεσε τουες συνταξιούχους της Σκότλαντ Γιαρντ για τους χειροκροτήσει όταν εκραύγασαν «μα πού είναι οι κάμερές σας;» - όπου στην ευρύτερη περιφέρεια του Λονδίνου αντιστοιχεί μια κάμερα ανά 7 κατοίκους. Η επιτυχία του συστήματος είναι «εκθαμβωτική».
  1. Η εγκληματικότητα έχει παταχθεί σε σημείο που οι δολοφονίες εφήβων από την αρχή του χρόνου έχουν φθάσει τις 32. Με αναγωγή στον πληθυσμό της Αθήνας θα έπρεπε για να έχουμε την ίδια επιτυχία να έχουμε γύρω στους 15 φόνους. Αν δεν κάνω λάθος είχαμε μονάχα ένα (1) , στο τέλος του περασμένου χρόνου, κι αυτόν από όπλο αστυνομικού. άντε να έγιναν δυο τρεις που να μη τους πρόσεξα.
  2. Τον Ιούλιο του 2005 τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας προκάλεσαν δεκάδες νεκρών στο «άριστα φρουρούμενο» Λονδίνο. Αν δεν κάνω λάθος στην Αθήνα που δε φυλάσσεται καλά, δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο.
  3. Σήμερα, στο ασφυκτικά φυλασσόμενο City, διαδραματίστηκαν σκηνές Δεκεμβρίου στην Αθήνα στο κεντρικό κτίριο της Royal Bank of Scotland.
Θα μπορούσα να αραδιάσω πλήθος άλλων παρεμφερών παραδειγμάτων. Προτιμώ όμως να ρωτήσω κάθε εχέφρονα πολίτη, πώς οι κάμερες θα προστάτευαν το ζεύγος των δύσμοιρων γερόντων στη Δάφνη, τον άτυχο υπάλληλο του πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στη Νέα Σμύρνη και πολλά άλλα. Γιατί η απάντηση είναι απλή. Δεν θα τους προστάτευαν, όπως δεν προστατεύουν τόσα και τόσα θύματα της εγκληματικότητας στο Λονδίνο.
Προς τι λοιπόν η πρεμούρα; Μα για τις μίζες. Που, όπως γνωρίζουμε, είναι ευθέως ανάλογες του ύψους της παραγγελίας. Α, κι ένα μυστικό. Κατά πληροφορίες, τις κάμερες θα προμηθεύσει - ποιος άλλος; - η Siemens.
Αν τώρα στην οσμή του επερχόμενου σκανδάλου προστεθεί «η εμμονή» κάποιων «κολλημένων μαρξιστών» για τις ατομικές ελευθερίες και την προστασία της ιδιωτικής ζωής νομίζω ότι αρχίζουμε να μπαίνουμε στο ψητό.
Τι ξεχάσαμε σε όλα αυτά; Μα την πραγματική αγωνίατων ανθρώπων για τη Δημόσια Ασφάλεια. Ως προς αυτή νομίζω ότι έχω ήδη τοποθετηθεί πριν από λίγες μέρες.

Γιάννης Χρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)