37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΟΣ ΦΙΛΟ ΚΟΥΠΑΚΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Σε μια παλαιότερη ανάρτηση ισχυρίστηκα ότι οι έλληνες δεν έχουμε πολιτική συνείδηση και εξήγησα ότι όταν λέμε πολιτική συνείδηση πρέπει να αναφερόμαστε στη συνειδητοποίηση των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων του πολίτη.

Αγαπημένε μου Κουπάκια, είμαστε φίλοι πάνω από είκοσι χρόνια. Είσαι ένας αξιοθαύμαστος άνθρωπος, από την άποψη ότι τίποτα στη ζωή σου δεν σου ήταν εύκολο και ότι πέτυχες, το πέτυχες μόνος σου, με μόχθο, με πρωτοφανή όρεξη για δουλειά και για γνώση. Αναμετρήθηκες, πάντα με δική σου πρωτοβουλία, με το νέο, είτε αυτό ήταν καινούργιο αντικείμενο δουλειάς, είτε ένα επίτευγμα της τεχνολογίας αιχμής και τα κατάφερες περίφημα. Από την άλλη, στις υποχρεώσεις σου σαν πολίτης αλλά και στην γνώση των δικαιωμάτων σου, υπήρξες και είσαι πάντα υποδειγματικός.

Θα έλεγα λοιπόν ότι το πρότυπο Κουπάκια αποτελεί για μένα υπόδειγμα πολίτη μιας σύγχρονης Ελλάδας, όπως την οραματίζομαι και όπως την βλέπω μόνο στα όνειρά μου.
Οποία όμως διαφορά του πολίτη Κουπάκια από τον blogger Κουπάκια και τακτικό επισκέπτη του blog της ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ! Εκεί έχει κατακάτσει όλη η σκουριά της επαρχιώτικης μυωπίας, της ΚΚΕδικης ολοκληρωτικής νοοτροπίας, της γεροντικής παραξενιάς.

Ο Ομπάμα είναι αράπης, η Αμερική είναι η κόλαση κι ας είναι η πατρίδα της τεχνολογικής εξέλιξης που λατρεύεις, ο Χίμλερ και ο Χίτλερ απέτυχαν γιατί δεν εξόντωσαν όλους τους Εβραίους, όσοι δεν συμμερίζονται τις απόψεις σου είναι επιεικώς νούμερα! Και θάλεγα φίλε Κουπάκια ότι μέσα στη υπερβολή σου κάνεις μια γκροτέσκα πλάκα αλλά παρακολουθώντας το blog σου διαπιστώνω ότι υπάρχουν κάποιοι που σε παρακολουθούν και σε ακολουθούν με φανατισμό, αμολώντας κι αυτοί ανάλογου βεληνεκούς κοτσάνες.

Καταλήγω : Αγαπημένε μου φίλε και άριστε έλληνα πολίτη Κουπάκια, είσαι ευχαριστημένος από την δικτυακή συμβολή σου και από την συμπεριφορά του ποιμνίου σου; Εάν ναι , σου προτείνω να στολίσεις με μια προτομή του Ιανού την είσοδο του σπιτιού σου.

Ειλικρινά υμέτερος
Φιλελεύθερος Τζουτζές

1 σχόλιο:

Koupakia είπε...

Η άλλη πλευρά του Μπλογκέρ Κουπάκια Φίλε Τζουτζέ είναι να λέει την αλήθεια με σκληρά λόγια.

Οι ανηλεώς κυνηγημένοι Εβραίοι, αφού τους έφτιαξαν κράτος οι αγγλοσάξονες, κατάφεραν και καταφέρνουν χειρότερα δεινά σε ένα λαό που, από τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Ισραήλ, είναι γηγενείς, ενώ αυτοί δεν είναι.

Συνεπώς, απαιτείται ξεσήκωμα των λαών για την προστασία ενός λαού από τη γενοκτονία του. Προσωπικά δεν έχω άλλο τρόπο παρά μόνο αυτόν που δίνει με σκληρό τρόπο το πόσο απάνθρωπα, φασιστικά και εγκληματικά συμπεριφέρονται σήμερα οι ηγέτες και η πλειοψηφία του ισραηλινού λαού. Άλλωστε το ομολογούν οι δημοσκοπήσεις τους.
Στο θέμα της Αμερικής. Σήμερα ο κόσμος διέρχεται σοβαρή κρίση από μια πολιτική 30 ετών των ΗΠΑ.
Είναι ως κράτος υπεύθυνο για το θάνατο πάνω από 2 εκατομμυρίων ανθρώπων, για πάνω από 10 εκατομμύρια μετανάστες, για τη δημιουργία ασταθών καταστάσεων σε πάμπολλα μέρη του Πλανήτη και τέλος για την σύγχρονη οικονομική κρίση.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν μια χώρα που λειτουργεί ως αγελάδα που χύνει το γάλα αφού την αρμέξουν και δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που οραματίζονται διαφορετική εξωτερική πολιτική επειδή άλλαξε ο πρόεδρος.
Και εδώ είμαστε και θα δούμε τη συνέχεια.

Φίλε Τζουτζέ!
Επειδή είμαι σκληρός με τον εαυτό μου έτσι είμαι υποχρεωμένος να είμαι σκληρός και με τους απανταχού σκληρούς που ενώ φαινομενικά λειτουργούν υπέρ των λεγόμενων συμφερόντων των λαών των, όμως στην πραγματικότητα εγκληματούν τόσο σε βάρος της ανθρωπότητας όσο και σε βάρος των ίδιων των λαών των.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)