37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Σλαμ - σλιούμ...

...Και για να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα αφασίας που δένει πισθάγκωνα την ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο εφιαλτικό, ας δούμε τι δημοσιεύουν τα σημερινά ΝΕΑ:
Το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας λέει κατέληξε σε ένα νέο σύστημα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θα δημιουργηθεί ένα νέο "προπαρασκευαστικό έτος", με κατευθύνσεις και στο τέλος εξετάσεις, αποσυνδεμένες πια από το λύκειο.
Ως εδώ περίφημα...
Αλλά, λέει, το Συμβούλιο, κατέληξε ότι το έτος αυτό θα πρέπει να... ενσωματωθεί στις δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου! Δηλαδή απογευματινά μαθήματα, που θα απομακρύνουν και τα παιδιά από τα φροντιστήρια!!!
Η γυναίκα μου - από την Καβάλα η καταγωγή της - συχνά μου λέει μια έκφραση: "Σλαμ - σλιουμ κοκκώνα μαριγώ"...
Πώς αλλιώς μπορεί κανείς να σχολιάσει το παράλογο;

Καλό το "προπαρασκευαστικό έτος"... Ωραια ιδέα, θα σκέφτηκαν τα "σαϊνια" του ΕΣΥΠ.
Αλλά ένα ακόμα έτος απαιτεί υποδομές. Σε κτίρια, σε βιβλία, σε προσωπικό, σε καθηγητές κλπ...
Άρα...
Ανεφάρμοστο...
Ας το στριμώξουμε στις δύο τελευταίες τάξεις, τα απογεύματα, κατέληξαν οι φωστήρες...
Κι είναι και καθηγητές πανεπιστημίου, τρομάρα τους!
(Και τρομάρα μας...)
Κ.Λ.

3 σχόλια:

leon είπε...

Καλά, περίμενες να βγει κάτι σωστό από τους γκαζοντενεκέδες ετούτης της Κυβέρνησης; Αυτοί είναι Ραν Ταν Πλαν. Όταν μια φορά στη ζωή τους έχουν μια καλή ιδέα, από μια απρόβλεπτη κρίση εξυπνάδας, δεν το αντέχουν , πέφτουν σε κώμμα κι όταν ξυπνάνε είναι διπλά ηλίθιοι.
Τα υπόλοιπα θα τα πω στις λίαν προσεχείς μου αναρτήσεις, γιατί εσύ και ο Φιλελεύθερος Τζουτζές μουδώσατε ιδέες για δημιουργικό διάλογο

Γιάννης Χρ.

Koupakia είπε...

Μα δεν τους στοιχίζει!

Ούτε θα είναι σε λίγους μήνες κυβέρνηση για να εφαρμόσουν τις εξαγγελίες τους;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό κουπάκια μας νωτίζει με λίγη αύρα αισιοδοξίας...
Κ.Λ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)