37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕ ΑΓΩΝΑ ΤΡΑΒΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ...











2 σχόλια:

spallantzas είπε...

είμαι εκτός θέματος, αλλά είδα τις φωτογραφίες από την πόλη μου και παρεμβαίνω. Και μια και είσαι χαλαρός, να πω πως:
1. τα τρία αυτοκίνητα που εμφανίζονται στη φωτογραφία είναι παράνομα σταθμευμένα πάνω σε πεζόδρομο!
2. Πολύ ωραία η φωτογραφία της βάρκας, αλλά αν παρατηρήσεις προσεχτικά στο βάθος, θα δεις τους καπνούς από τα πυρηνελαιουργεία που κάθε μέρα σκεπάζουν την πόλη και παγιώνουν μια δυσάρεστη μυρωδιά, που σίγουρα και εσυ μυρισες. Δυο εργοστάσια παράνομα εδώ και χρόνια!
3. Στην φωτογραφία του αμφιτρύονα φαίνεται η εδώ και 30 χρόνια εγκαταλελημενη πισίνα του ξενοδοχείου και ο περιβάλλων χώρος. Μια κατάσταση ντροπή για την παραλία της πόλης.
4. Αν τραβούσες και φωτο λιγο πιο πάνω στην Ακροναυπλία, θα φαίνονταν οι αυθαίρετες κατασκευές της εταιρείας που έχει αναλάβει το παλιό Ξενία Παλλάς (νυν Ναυπλία Παλλάς) και η αυαθαίρετη επέκταση του Ξενοδοχείου μέσα στον ιστορικό χώρο της Ακροναυπλίας. Οι κατασκευές αυτές έχουν δημιουργήσει σοβαρό κίνδυνο στα τείχη της ακροναυπλίας.
5. Όσο για το Μπουρτζι, παραμένει χρόνια έρημο και εγκαταλελημένο, και κινδυνεύει πλέον με κατάρρευση, λόγω της αδυναμίας (και εγω θα έλεγα αδιαφορίας) του Δήμου να το αξιοποιήσει!

Δυστυχώς εσείς οι επισκέπτες της πόλης μας χαλαρώνετε και φωτογραφίζετε το τοπιο και την ομορφιά. εμείς όμως οι κάτοικοι , ξέροντας τα προβλήματα, δεν είναι ευκολο να χαλαρώσουμε! Είναι ενδιαφέρον πως 4 ερασιτεχνικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν τόσα προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικός ο φίλος Στεφαν!..
Τέτοια φωτοερμηνεία είναι σπάνια...
Συγχαρητήρια λοιπόν στον φωτογράφο που έστω και άθελά του αποκάλυψε τόσα προβλήματα με τόσα λίγα κλικ...

Όσο για τον Επαναστατικό Αγώνα... άκυρον. Ας μην πάει στο Ναύπλιο να χαλαρώσει, γιατί με τόσα προβλήματα εκεί, προβλέπω να το κάνει κούγκι!..
Ας πάει καλύτερα στη Μύκονο... όπου η ναζιάρα αιγαιοπελαγίτικη αύρα αφοπλίζει ακόμα και τα πιο σκληρά παληκάρια...(βλέπε Αρούλη)
Κ.Λ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)